Sivut

torstai 2. lokakuuta 2014

Allakan uudet vaatteet


Työkaverini oli tuijotellut kalenterini kansia ja pyysi tekemään omaansa, jos ei samanlaisia, niin ainakin sinnepäin. Ihastukseni tasasivuisiin kolmioihin jatkuu edelleen, ja niinpä leikkelin yhden illan kolmioita kahden ja puolen tuuman kaitaleesta. 


Oli aika vaikea laskea, meneekö kolmion mitat aivan tasan tarvittavan koon kanssa. Omiin kansiini lisäsin kapeat kaitaleet ylä- ja alareunoihin, koska en halunnut reunaan vajaita kolmioita. Kun olin näihin kansiin ommellut neljä riviä kolmioita yhteen, ajattelin tekeväni tähän samalla tavalla. Mutta kun mittailin puuttuvaa osaa, ompelinkin viidennen rivin. Ja hurraa! Mitoitus on just! Kun vähennän tilkkupinnasta neljännestuuman saumavarat, korkeus on täsmälleen kalenterin korkeus. Leveyskin sattui sopivasti, molempiin reunoihin tulee puolikaat kolmiot.

Jos joku ajattelee minun jumittuneen taas samoihin väreihin, niin nyt värit ovat tilaajan toive. Omat kanteni ovat palvelleet kohta kaksi vuotta, ovat jo vähän nuhjuiset ja kulmista kuluneet, joten itsellenikin teen vielä uudet. Mutta ihan uusin värein, vaikka näitä kolmiota jäikin vielä vaikkapa pussukkatarpeiksi.

Ja noita turkooseja ja vihreitä en saa koskaan kuvattua oikean värisinä, eikä iltahämärissä kuvaaminen yhtään helpota asiaa  :(

8 kommenttia:

 1. Kaunista tilkkupintaa! Minulle kyllä sopii, vaikka tekisit loppuelämäsi noista väreistä. Ne on meren värit ja siksi läheiset minulle.

  VastaaPoista
 2. Hei! Hyvat varit ja minakin olen koukussa kolmioihin - varsinkin uuden rulerinkin myota! Hienot kannet! Hauska nahda mitka varit valitset uuteen omaasi! x Teje

  VastaaPoista
 3. Harmoniset kauniit värit ja tulee varmasti hienot kannet allakkaan.

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja kiva idea! Näytä meille nyt vielä kuva valmiistakin kansista, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Makeet kannet ja idea on mukava idea vaikka joululahjaksi uuden kalenterin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Minä ainakin tykkään noista väreistä ja voisin nähdä niitä jatkossakin. Mukava aloittaa uusi vuosi noin kauniissa kansissa.

  VastaaPoista
 7. Kauniit värit ovat ja meitsin lempparivärejä, joten niihin ei kovin helposti kyllästy, joten anna palaa vain samoilla väreillä edelleenkin:)
  Kaunista tilkkupintaa, pitäisi kokeilla myös noita kolmioita. Ystävä saa kauniit allakankannet.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!