Sivut

perjantai 17. lokakuuta 2014

Maailman ja ihmisen väliin...

... tarvitaan jotain pehmeää, todettiin mennävuosina yhden kangasfirman mainoksessa. Ei yhtään hullumpi ajatus, siis ompelukone laulamaan.


Tasasivuisilla kolmioilla mennään edelleen. Nyt värit on soinnutettu olohuoneen väritykseen,  toisin sanoen tuomaan väriä ja lämpoä syksyyn. Tilkkupinnan tikkasin kiemuroilla (pitäisi kai keksiä jotain uutta tikkauskuvioiksi, mutta kun nyt ei ollut aikaa pohtia muuta, niin menin helpoimman mukaan), tilkkupinnan alla on flanelli. 

Hutikangasostoksen tein, kun menin kiireissäni Eurokankaaseen ostamaan tyynyille taustakangasta. Ainoa vähänkään sopivan värinen oli polyesterverhokangasta, ja otin sitä sitten hiukan vastentahtoisesti. Kotona huomasin, että kankaassa on vesipesu kielletty. Ei sovellu meidän sohvatyynyihin. Onneksi oli aika halpaa kangasta.

Niinpä sitten purin edellisisten tyynyjen punaisen pellavapäällisen, ja se on jopa parempi punainen kuin mokoma virheverhokangas.  Edellisten tyynyjen Ikeasta ostetut sisukset muistuttivat enemmän vanunutta lattiamattoa kuin tyynyä, onneksi löysin Finlaysonilta napakat sisätyynyt, joissa oli jopa ihan oikea kangaspäällinen. Päällisen reunaan ompelin vetskarin. Tulipa käytettyä ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ostettua metrivetskaria, kun siihen verhokankaaseen passattu vetoketju olikin tähän yhdistelmään ihan väärän värinen.

Ja kerrankin kuvan värit ainakin omalla näytölläni on oikeat. Auringonlaskun aikaan valo on ilmisesti sopiva.

Nyt lähden tikkamaan tähtipeittoa, eli yhtä niistä töistä, joka on WIP (work in progress).

 

10 kommenttia:

 1. Hienolta nayttaa! Hyva kun maltoit laittaa vetskaritkin. Tosi hyvat varit! x Teje

  VastaaPoista
 2. Upeasti hehkuvat värit! Hyvä, että löytyi sopivat taustakankaat. Vesippesua kestämättömät kankaat on ihan turhia tässä maailmassa.

  VastaaPoista
 3. Ihana yhdistelmä lämpöä, pirteyttä ja pehmeyttä!

  VastaaPoista
 4. Pirteät värit tyynyissäsi. Parasta pysyä luonnonkiduissa ja unohtaa keinokuidut. Vaikeaahan se on kun etsii tietyn väristä. Toisaalta ihmettelen, mitä sille keinokuidulle olisi voinut tapahtua vesipesussa? Keinokuidut eivät kutistu paitsi viskoosi ja niissä olevat väritkin ovat yleensä hyvin pysyviä. Pese ja kokeile, ehkä voit hyödyntää johonkin muuhun. Kankaisiin laitetaan vesipesun kieltävä merkintä, joihan vain varmuuden vuoksi.. Ihan kuriositeetin vuoksi, ota kankaasta tarkat mitat ennen pesua ja mittaa uudelleen pesun jälkeen,

  VastaaPoista
 5. Hehkuvan väriset, ihastuttavat tyynyt!

  VastaaPoista
 6. Pirteän väriset tyynyt olet loihtinut kolmioistasi. Kauniit! Minäkin olen ihmetellyt tuota vesipesukieltoa esim. verhokankaissa ja kysyinkin sitä kerran Eurokankaan myyjältä. Hän selitti syyksi sen, että jotkut kankaat, myös tekokuituiset rypistyvät pesussa niin pahoin, että niitä ei saa enää sileäksi. Sanoi vielä sen, että moni kangas kuitenkin kestää varovaisen käsinpesun. Mutta kukapa sitä sitten muistaa sen, mitkä mitenkin pitää pestä.

  VastaaPoista
 7. Kauniit tyynyt! Tasasivuinen kolmio on mukava malli - taitais tulla skräppipintaakin...

  VastaaPoista
 8. Kauniit tyynyt taas kerran. Olet kyllä tilkku taituri. Minääkin ostin nyt leikkurin sekä tilkkualustan. Kokeilinkin jo ja hyvät on!!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!