Sivut

lauantai 4. lokakuuta 2014

Tuskien taival

Hyvin meni siihen asti, kun piti ryhtyä sovittelemaan kansia kalenterin päälle. Sen jälkeen ei enää mennytkään hyvin. Edellisessä postauksessa kerroin, että mitat olivat just. Tilkkupinnan tikkaamisen jälkeen olivat just liian pienet. Ei mennyt paljon kasaan, mutta sen verran, että tiukkaa oli. Korkeussuunnan sain toimimaan minimaalisilla saumavaroilla, jotka on huoliteltu varmistukseksi vielä tiiviillä siksakilla .

Etupuoli
 Mutta leveys ei sitten riittänytkään. Tai siis riitti, mutta kun ahdoin kannet paikalleen, niin sauma oli sen näköinen, että ratkeaa hetkellä millä hyvänsä. Purin, ompelin vielä kapeammilla saumavaroilla. Ja sitten seuraavassa sovituksessa sauma ratkesikin. Onneksi ei kukaan sillä hetkellä ollut kuulemassa lempeäluontoisen ompelijattaren sanailua.
Takapuoli
 Ja kun saumoista ei enää ollut ottamista, tein jatkon. Raidallisesta Kaffe Fassetin kankaansta leikkasin täsmäpalan, ja ompelin sen etukannen reunaan. Vähän pistää omaan silmään, mutta totuttelen. Voihan lohduttaa itseäni, että se näyttää melkein suunnitellulle.


Kansien sisäpuolella ompelin taskut. Etukannen tasku on kaksiosainen, toinen osa on sovitettu nimikortille ja toinen muistitikullle.  Taskuun tikkasin vielä kalenterin omistajan nimen. Takakannen taskuun mahtuu kaksi kynää. 

Tekniset tiedot:
Tilkkupinnan alla on flanelli, joka on tikattu tilkkupintaan kiinni kiemuratikkauksella. Tikkauksen tein ihanan näppärästi Pfaffin tikkauskoneella, joka edelleen majailee  työhuoneessani, mutta ei ole edelleenkään minun. (En ole ehtinyt konetta juuri käyttää moneen viikkoon, olin jo unohtanut, kuinka mukavaa sillä tikkaaminen on!) Tikkaamiseen käytin vaihtuvaväristä Gutermanin Sulkya, jonka sain vihdoin pelittämään koneessa. Aikaisemmat kokeiluni ovat katkoneet langan kesken tikkauksen, mutta nyt löysäsin ylälangan kiristyksen melkein olemattomiin, ja lanka juoksi katkeamatta ja tikki oli tasaista. Kansien sisävaroissa on yksinkertainen kangas, taskut teen aina kaksikertaisesta kankaasta.

Maanantaina tiedän, kelpaavatko nämä. Taitaa olla purettuja saumoja enemmän kuin ommeltuja. Ja ikkunat jäi tänään pesemättä.


15 kommenttia:

 1. Kauniit kannet tuli. Mutta ei ilmeisestikään ilman tuskaa ja yritystä. Lopussa kiitos seisoo.

  VastaaPoista
 2. Upeat kannet! Ei voi olla kelpaamatta.

  VastaaPoista
 3. No voi harmin paikka kun meni aikaa tuhertaessa turhaan. Tuli kuitenkin tosi hieno ja tuo raitareuna on todella hienosti suunniteltu yksityiskohta. Taskut on hyva idea! x Teje

  VastaaPoista
 4. Ihan näyttää hyvin suunnitelluilta! Jatkot uppoaa loistavasti kokonaisuuteen. Kätevät taskut ja nimi on hyvä olla, että tuntee itsensä. Ei epäilystäkään, etteikö kelpaisi. Voitaisko sopia, ettei kumpikaan pesis ikkunoita enää tänä vuonna. Katsotaan sitten keväällä mitä näkyy vai näkyykö mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopisin oikein mielelläni ikkunanpesusta pidättäytymisen, mutta kun (1) niitä ei ole vielä tänä vuonna pesty (noloa), (2) lapsenlapsen nimijuhlat on kahden viikon päästä, enkä halua niitä edeltävää syyslomaviikkoani käyttää ikkunanpesuun vaan ompeluun (ja ehkä vähän leipomiseen) ja (3) aurinkoiset säät sen kun jatkuvat ja aurinko paljastaa liiankin selvästi innottomuuteni ko. hommaan.Sori, nyt ei onnistu sopimus :(

   Poista
 5. Kaunis lopputulos kuitenkin :D

  VastaaPoista
 6. Jatko näyttää erittäin suunnitellulta, tuo hyvän ryhtilisän etumukseen! Älä edes mainitse saajalle ettei se ollut suunnitelma alun alkaenkin. Ellei hän ole jo lukenut tätä postausta...

  VastaaPoista
 7. Lopputuloshan on täydellinen. Kalenteri tulee avattua aina oikein päin, kun reunassa on tuo raidallinen kaitale etukannen merkkinä. Kelpaa varmasti saajalleen.

  VastaaPoista
 8. Upea lopputulos pitkästä aherruksesta! Tuo lisäjatke antaa kansille juuri sen jonkin jujun ;) Itselläni ei ole häävit kokemukset ikkunanpesusta tältä vuodelta. Pesin keväällä keittiönikkunan vieraitten tuloa varten, kävin kaupassa ja kotiin tullessani huomasin, että ikkunan ylälaidasta alalaitaan oli ilmestynyt valkoinen raita (ilm. lokin tekele). Siis KOKO aherrus meni hukkaan... ja vieraat jo ovella! Silloin päätin, että oli viim. kerta kun ikkunoita pesen jotain tiettyä tilaisuutta varten ;)

  VastaaPoista
 9. Uskon, että syö naista, kun kaikkensa antaa. Lopussa kiitos seisoo.
  Kaunis.

  VastaaPoista
 10. Hieno on kuitenkin lopputulos ja etureunan kaitale on kuin se olisi siihen aluperin suunniteltukin. Hieno kokonaisuus!

  VastaaPoista
 11. Lopputulos on kaunis. itselle käy samoin applikoinneissa. pitäisi aina muistaa varata isompi pala.

  VastaaPoista
 12. Kyllä se välillä pännii, mutta yrittänyttä ei laiteta. Hieno siitä tuli ja varmasti kelpaa!

  VastaaPoista
 13. Voi kun kauniit kannet. Varmasti kysytään kärsivällisyyttä tuossa hommassa. Tein kerran tilkuista pannumyssyn, joka on uskoakseni helpompi värkätä, mutta taisi jotain päästä minunkin suustani :)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!