Sivut

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Mummun murun tähtipeitto


Kuvittelin taas kerran, että lomaviikolla olisi vuorokaudessa tunteja vähintään tuplasti normaaliin verrattuna ja ehtisin vaikka mitä. Luulo osoittautui vääräksi, ja siksi tulikin pikkasen kiire. Ensimmäisen lapsenlapsen nimijuhliin piti saada peitto valmiiksi. Ja ehtihän se, piirakan paiston välissä meni vaan ihan vähän yötöiksi. 


Välivanuna on villavanu, jonka kaivoin muovipussistaan juuri ennen kerrosten rakentamista, ja vanu oli ihan litteä ja ryppyinen. Ihan hakuammuntana heitin vanun silityslaudalle ja päästelin silitysraudasta höyryä pintaan. Voi, miten ihanasti rypyt oikenivat ja vanu pörhistyi silmissä. Se oli niin hauskaa, että olisin voinut höyrytellä isommankin palan vanua. Ihanan taustakankaan tilasin Signorinalta.


Tikkasin pinnan tähtien mukaan, sillä halusin tähtien nousevan pinnasta muhkeina. Vihreään reunukseen en millään meinannut keksiä tikkausta. D-insinööri esitti vauvan tulevan nimen tikkaamista, sitten muistin Aivosolun tikanneet runon peittoon, ja kaiken tämän yhdistetyn luovuuden lopputuloksena reunassa on nyt omistajansa nimen lisäksi: Nuku nuku nurmilintu, väsy väsy västäräkki, nuku nurmelle hyvälle, mesimarjamättähälle, tee metsään majasi. (Jos olisi mahtunut, niin jatko olisi ollut: koivun oksalle kotisi). 
Tulipa samalla testattua sekin, ettei D-insinööri herää, vaikka tikkasinkin aika haipakkaa aikaisin aamulla. Tämä testi antaa minulle jatkossa lisätunteja, aamutorkku saa jatkaa kuorsaamistaan kun aamuvirkku tikkaa.


Reunakantin tein tähtikankaiden kaitaleista. Näin pienessä peitossa kangaspätkät olisivat voineet olla vähän lyhyemmät, mutta ajanpuutteen takia oli pakko vähän oikaista. Kantin viimeisen reunan ompelin käsin juhlaa edeltävänä iltayönä.


Ja juhla-aamun pienessä tihkusateessa ehdin vielä hätäisesti kuvaamaankin, peite kun matkusti mummun murun mukana Keski-Suomeen juhlien jälkeen. 

Seuraavaksi vuorossa mustavalkoisen peiton reunakantti...

20 kommenttia:

 1. Voi vitsit kun tuli hieno peitto ja kyllä siinä kelpaa mummun murun kellistellä. Upea on! Tuo runon tikkaaminen oli kiva idea, täytyypä itsekin joskus käyttää johonkin peittoon.

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana peitto. Mullakin on tapana tehdä kastejuhliin peitto läheisilleni. Niitä on nyt tehty jo kolme!! Lämmöllä ja rakkaudella mummo on peiton murulle tehnyt <3.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava!
  Nyt sinä tarvitset viikon loman lomaviikon päätteeksi =)

  VastaaPoista
 4. Ensimmäkin, en varmaan ole muistanut tai tajunnut onnitella uutta mummua! Siis onnea! Eikö ole ihanaa, kun kiireen keskellä löytää jotain hauskaa? Sellaista, että voisi jäädä sitä tekemään koko päiväksi, niin kuin tuo sinun höyryäminen. Peitto on kaunis ja ihanan värinen. Tikkaukset niin pisteitä sen kirjaimen päälle, että. Onnellinen pieni ihminen, kun tuolla peitolla peitellään.

  VastaaPoista
 5. Hei! Aivan ihana peitto! Herkulliset varit ja tahdet on aina tahtia! Loistava idea tikata tuo ihana runo reunaan! Sopii hienosti Suomen luontoon! Hyvaa alkavaa viikkoa! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli siis tarkoitus sanoa etta kuvasi ovat hienoja! teje

   Poista
 6. Kaunis peite mummon muruselle - kelpaa hänen siinä pötkötellä. Niin, onnittelut täältäkin uudelle mummolle :)

  VastaaPoista
 7. Ihana!! Ja runo tekee siitä ihan super-ihanan!
  ONNEA mummulle!

  VastaaPoista
 8. Kaunis peitto. Runo on kiva lisäpiriste ;D

  VastaaPoista
 9. Tähtipeitto mummun kullalle on kaunis ja ihana. Muistan tuon runoreunuksen, jos joskus saan lapsenlapsen.

  VastaaPoista
 10. Vauvalle on niin kiva ommella, saati sitten omalle lapsenlapselle! Tuli aivan ihana!

  VastaaPoista
 11. Henkeä salpaavan kaunis peitto muruselle!!!! Ja niin kauniisti kuvattuna. Minäkin painan mieleeni tuon runotikkausidean.

  VastaaPoista
 12. Ihana värikäs tähtipeitto. Runoreunus tekee peitosta vielä suloisemman.

  VastaaPoista
 13. Peitosta tuli kaunis, mukava on murun kellitellä peiton alla tai päällä.

  VastaaPoista
 14. Kyllä on ihastuttava ja hienosti, kauniisti tehty. Onnittelut mummulle<3

  VastaaPoista
 15. Peitosta tuli aivan superhieno ja niinhän sen saikin olla, ekalle lapsenlapselle! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 16. Heips! Leikkuualusta on oikeastikin pinkki ja merkkiä Olfa. Ostin joskus muutamia vuosia sitten Wanhan Sataman messuilta, mutta kauppiasta en muista. Tai se taisi olla Gunilla Grönholm, joka myy vain messuilla kankaita ja tarvikkeita. Ennen oli kauppa Hämeentiellä ja Manskulla.

  VastaaPoista
 17. On niin nätti murusen peitto. Ja lapselle jää ihana muisto peiton muodossa.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!