Sivut

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Läikähdys punaista

Viime viikolla valmistui vihdoin mustavalkoinen peitto, jossa on läikähdys punaista. Valo-olosuhteet ovat olleet sellaiset, etten kotona ollessani ole päässyt kuvaamaan, vaan piti odotella viikonloppua. Lauantaina paistoi aurinko, mutta päivä meni osittain halkohommissa, joten kuvaaminen jäi. Tänään aamu alkoi rätin kokoisten räntälämpäreiden sateella, ja päivä jatkuikin sitten varsin vetisenä iltaan asti. Piti etsiä katoksen alla olevaa kuvauspaikkaa.


Saunan terassilla on yläpuu, jonka ensin pesin ja kuivasin (linnutkin tykkäävät istua siellä) , ja keikkuen puutarhatuolilla sain peiton  ripustettua sinne pyykkipoikien avulla. Yritin saada järveä taustalle, mutta tuuli oli eri mieltä ja heilutti peittoa juuri väärään suuntaan pilaten suunnitelmani.


Peitto siis toisin päin ja kuvaaja sateeseen.


Taustakangas ei ihan riittänyt, mutta minulla oli mustavalkoisia mokablokkeja, ne paikkasivat kankaan vajausta yhdessä kulmassa. Peiton tikkasin Pfaffin Power Quilter-tikkauskoneella, joka oli minulla koekäytössä.
 

Alunperin suunnittelin kanttaavani peiton samalla kankaalla, mitä on taustassa, mutta sitä ei  riittännyt siihenkään. Löysin Tilkkutexistä saman oloista, mutta hieman punaisempaa kangasta, josta tehty kantti upposikin ihan hyvin reunaan.  Leikkasin ensimmäistä kertaa kantin täysvinoon ja taidan tehdä niin jatkossakin. Kantin viimeisen reunan ompelin käsin. Tykkään tehdä sen niin, ompelu on kuin jäähyväisriitti peitolle; vielä pitelen sitä hetken sylissäni ja sitten päästän maailmalle.


Nyt pakkaan peiton laatikkoon ja se lähtee Posti-Paten matkassa Keskimmäiselle Tampereelle.

15 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen upea! Punainen läikähtää juuri sopivasti :)

  VastaaPoista
 2. Tosi komea peitto, tykkään värityksestä erityisesti. Ihana tuo sinun vertauksesi viimeisistä pistoista jäähyväisriittiin. Tosiaankin kun työtä tekee kauan niin siihen muodostuu eräänlainen suhde ja siitä luopuminen saa olon haikeaksi. Hyvää marraskuun alkua :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa hieno peitto. Ripaus punaista piristää tyylikästä mustavalkoa. Kai peittoon tuli myös nimilappu, jossta käy ilmi tekijän nimi ja valmistumisvuosi. Kuvaaminen on syksyn harmaudessa todella vaikeaa, joten erittäin hienosti onnistuit siinäkin.

  VastaaPoista
 4. Upea ja tyylikäs moderni peitto! Ihana läikähdys punaista:)
  Teen myös samalla lailla kantin kanssa lähestuloon kaikissa töissäni, sinä puit hyvin sen sanoiksi.

  VastaaPoista
 5. On kyllä mielettömän hieno, ei voi kuin ihailla ja läikähdys on täydellinen :)

  VastaaPoista
 6. Tuo on vaan niin hieno! Nuo pienet punaiset pirskahdukset ja kantti kruunaavat sen. Tausta on upea, kiitos liian vähäisen punakankaan. Jouduit käyttämään luovuuttasi ja sitähän sinulla on! Ja hyvä asia on myös se, että peitto lähtee Tampereelle. Se on vaan niin kiva kaupunki, että siellä pitää ihmisillä olla hienoja peittoja. Minäkin käännän ja kiinnitän kantin AINA käsin takapuolelle. Tuo oli oivallisesti sanottu, että se on kuin jäähyväiset lähes valmiille työlle.

  VastaaPoista
 7. Hieno! Näyttää ensin yksinkertaiselta, mutta sitten huomaa, että tilkkupinnassa on kaikenlaista meneillään. Onko tämän nimi Läikähdys punaista? Vinoon leikattu kantti on kuulemma kestävämpi kuin suora.

  VastaaPoista
 8. Kaunis, kaunis ja tyylikkään miehekäs, hiukkanen punaista kruunaa työn. Tuo malli on ehdottomasti laitettava muistiin. Yksi kiltakaveri aloitti värikkäistä suikaleista ja palasia oli kiva pyöritellä. Itse teen nykyään kantin suorasta, 2 1/4" kahtia silitettynä, jatkokohdat viinoon. Kulmatkin saa hyvin ja voi ommella molemmat puolet koneella tai toisen käsin, jos on aikaa.

  VastaaPoista
 9. Upea! Punainen lisä mustan ja valkoisen seassa on hieno piriste. Onnellinen keskimmäinen.

  VastaaPoista
 10. Onpa upea, onneksi olkoon! Liekö punainen väriripaus syynä siihen että minä näen mustasta muodostuvan peittoon sydämen kaaria?!

  On sulla ollut vaarallinen kuvauskeikka...

  VastaaPoista
 11. Kyllä on kaunis, moderni ja ajaton työ. Punainen on tosiaan piste iin päällä!

  VastaaPoista
 12. Niin kaunis peitto. Tuo punainen on loisto-oivallus ja tekee peittoon "sen jutun".

  VastaaPoista
 13. Onpas paljon täällä blogiystävillä valmiita toinen toistaan kauniinpia tilkkupeittoja. Mullakin odottaa tuolla isoneliöinen tilkkupeitto taustakangasta :) Tämä sinun peittosi on todella tyykikäs ja moderni. Tykkään kovasti vaikka värien ystävä olenkin :)

  VastaaPoista
 14. Peitto on valtavan hieno punaisine särmineen.
  Käsin kiinnittyy täälläkin reunakaitale ja aina vinoa. Tosin aina ei ole tarpeeksi kangasta itse tehdä - harvoin ostan kovin isoa kangaspalasta. Mutta sitäkin enemmän erilaisia :)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!