Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Pöllötesti ja testipöllö

Minulta kyseltiin, tekisinkö tilkuista pöllötyynyn. Craftsylta löysin pöllön paper piecing-ohjeen. Pöllötyynyn tilaaja tulee itse valitsemaan kankaat tyynyynsä, mutta päätin tehdä testipöllön malliksi (ja samalla testata, pystynkö oikeasti tähän).


Kynnet ensin ajattelin jättää pois, mutta ne syntyivätkin sitten helposti. Nappisilmät on vielä ompelematta kiinni, ompelen ne sitten kun olen tikannut työn, samalla saan vahvikkeen nappien alle. Blokin koko on 25 x 25 cm. 

Vähän meni pöllötestin puolelle. Blokki koostui viidestä eri osasta, ja siinä vaiheessa, kun niiden yhdistäminen tuli ajankohtaiseksi, tulikin tenkkapoo. Pitääkö lisätä saumavarat vai ei? Apu löytyi nopeasti; fb:n Tilkusta asiaa -ryhmästä vastaus tuli muutamassa minuutissa, ja pääsin jatkamaan työtä. Kiitokset avusta!

Samalla tajusin, että lintupeiton blokkeihin en laittanut saumavaroja, mutta se ei näy siellä, koska kaikki toisiinsa liitettävät osat ovat suoria, eikä kohdistettavia kulmia tms. sellaista ollut. Linnuillani on nyt ohjetta lyhyemmät jalat, mutta eivät näytä siitä kärsivän.

10 kommenttia:

 1. Oi kun on hieno pöllö ja taitavasti toteutettu!

  VastaaPoista
 2. FB-ryhmän nimi on "Tilkusta asiaa" :=) Ryhmässä on nyt 160 jäsentä ja päivittäin tulee lisää. Pöllö onnistui kivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikaisusta, Milja. Korjasin tekstiin oikean nimen. Pöllötestin tulokset eivät ole kehuttavat :D

   Poista
 3. Komea pöllö herra ja tukevasti istuu oksallaan.

  VastaaPoista
 4. Hienosti olet onnistunut pöllön teossa, ei kyllä onnistuisi minulta, näyttää niin vaikealta!

  VastaaPoista
 5. Hieno pöllöherra - hyvä että FB-ryhmästä löytyi apua pikaisesti, sitä vartenhan se on luotukin :)

  VastaaPoista
 6. Nyt iski stressi! En millään kerkiä toteuttamaan näitä kaikkia ihania malleja...On se söpö!

  VastaaPoista
 7. Hauska! Ja minusta niillä linnuilla on ihan tarpeeksi pitkät koivet.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!