Sivut

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vauvakassi

Työkaverini pyysi tekemään lastenrattaisiin kiinnitettävän kassin suurinpiirtein samalla mallilla kun oma kirjava kassini on, mutta muutamalla lisämausteella. 


Kankaaksi löytyi Lapp-Elisalta aivan ihana Farm Friends, johon tilaajan toivomuksesta yhdistin mustaa. (Kassin pitää olla myöskin miehen kanniskeltavissa/rattaissa työnneltävissä) Musta kangas on rippeitä omista varastoistani, jämiä keskimmäisen penkkariasun tarpeista. Kangas on markiisin kaltaista, mutta notkeampaa. Omassa kassissani se on kestänyt erinomaisesti. 

Tikkasin päällikankaat kovikehuopaan kiinni. Eläinkangas on tikattu suoralla vaakatikkauksella parin sentin välein. 


Sisäpuolella on kaksi taskua. Toinen on vetoketjullinen, jossa on avainlenkki ekstrana. Toinen on ilman vetskaria, mutta koska se on melko iso, laitoin kankaiden väliin ommeltavat magneettinapit pitämään taskua kiinni ja estämään sen lörpsähtämisen. Isompaan taskuun tilaaja toivoi mahtuvan C5-kokoinen kirjekuoren, taskun koko määräytyi sen perusteella. 


Julkisivun saumaan on piilotettu kaksi taskua vesipulloille. 


Kassi sulkeutuu eläinkankaaseen ommellulla ja sisäpuolelle putoavalla vetoketjulla. Samankaltaista tekniikkaa käytin lintukassissa pari vuotta sitten. Kassin yläreunan sisäpuolelle ompelin D-renkaat, joilla kassi kiinnitetään lastenrattaisiin.

Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tekeminen oli välillä todella takkuista. 
Avaruudellisen ajattelun aivo-osastot joutuivat tiukille etenkin pullotaskun ja yläreunan vetoketjusysteemin suunnittelussa. Työjärjestystä jouduin miettimään moneen kertaan eikä aina onnistunut. Ratkojalle oli käyttöä. 

Ja kun viimein lauantai-iltana totesin kassin olevan yläreunaa huolitettelevaa tikkausta ja vuorin kääntöaukon sulkemista vajaa, rupesin ihmettelemään kassin korkeutta. Se oli yli kymmenen senttiä korkeampi kuin mallikassi. Tilaaja on minua lyhyempi, ja kassi otti minullakin melkein maahan. Aikani virhettä ihmetellessäni tajusin, että en ollut mitannut eläinkangasta ollenkaan, olin vain ommellut musta kaitaleet valmiiksi leikatun palan reunoihin ja porskuttanut eteenpäin. 
Vähän aikaa tuijottelimme kassin kanssa toisiamme vastakkaisista sohvannurkista. Sitten menin hakemaan ratkojan. Pohja auki, sivuja auki niin pitkälle, että pääsin operoimaan alempaa poikkisaumaa. Joku fiksu oli varmistanut reunat vielä tikkaamalla ne kolmen piston siksakilla yhteen. Sitten kuusi tikkausriviä auki, eläinkangasta kahdeksan senttiä pois, lopun ylimäärän otin mustasta pohjapuolelta. Sitten kaikki taas kiinni.

Valmista tuli, vaikkakin vähän pitkän kaavan kautta.

Tekniset tiedot: Leveys 43 cm, korkeus 39 cm, pohjan leveys 12 cm, kantorenksujen pituus 70 cm.

13 kommenttia:

 1. Ja hieno vauvakassi tulikin, tuo on kiva laittaa rattaisiin!
  Ratkoja on tilkkuilijan paras kaveri...D joskus olen kuullut sanottavan:))

  VastaaPoista
 2. Hieno kassi kuitenkin valmistui. Purkaminen on tylsää...

  VastaaPoista
 3. Ja lopussa kiitos seisoo!
  Onpa upea lopputulos.

  VastaaPoista
 4. Varmasti tuli tilauksen ehdot täyttävä kassi vaikka pidemmän kaavan kautta pitikin mennä:)

  VastaaPoista
 5. Kiva kassi, vaikka vähän ylimääräistä teetättikin - vastoinkäymisten kautta voittoon" :o)
  Laiskan naisen ratkaisuna olisi ollut vetäistä kantokahvoja solmulle... ;o)

  VastaaPoista
 6. Söpö kangas ja lopputulos näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 7. Hieno kassi ja sillä on varmasti käyttöä. Lapsosilla kun on aina puoli kaapillista tavaraa mukana;) Kangas valinnatkin on ihan nappiin.
  Tiedän tunteen kun huomaa, että purkuhommiksi menee... Sitä ihanammalta tuntuu kun vihdoin saa valmiiksi. Kyllä kannatti!!!

  VastaaPoista
 8. Hieno kassi ja hyvin tehty, kun kahteen kertaan on osittain ommeltu. Kaunis tuo farmarin eläinkangas. Kivoja ja tarpeellisia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 9. Hieno kassi - ja lohdullista lukea, että jollekulle muullekin sattuu välillä ajatusvirheitä... Nimim. kokemusta on. - Mutta lopputulos onneksi hyvittää kaiken :)

  VastaaPoista
 10. Hieno kassi, mukava teemaan sopiva kangas. Kiitos hyvistä vinkeistä. Minullakin on lähipiirissäni henkilö joka piakkoin tarvitsee vauvakassia.

  VastaaPoista
 11. Hienossa kassissa saavat vanhemmat vauvan tarvikkeita kuljettaa, hauska farmikangas. Ratkoja on täälläkin tosi tärkeä työkalu.

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja kätevä kassi! On kyllä ollut paljon työtä. Ihana saada onnistumut työ valmiiksi.

  VastaaPoista
 13. Taitava kassimaakari olet! Senkun vaan tilaa tarvittavan. Varmaan hyvä mieli kun sait korjattua.
  Minullekin on tuttuja Lapp-Elisan kauniit kankaat. Osuin sinne joskus jo paljon ennen kun tiesin kotimaisia kauppoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!