Sivut

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Meno-paluu

Mukavuusalueelta poistuminen (= ruskea taustakangas, jonka jotkut näkivät/näkevät harmaana, todennäköisesti kuvausteknisistä syistä) tuotti torkkupeiton pikkuveljelle (siltä varalta, että miehen ikään ehtineellä sattuisi joskus luita kolottamaan). Ompeluprosessin alkua on kuvattu täällä.


Isoja (5 x 10 tuumaa) hanhia asettelin ensin samaan suntaan, mutta sitten pyöräytin joka toisen rivin toiseen suuntaan. Peiton nimi syntyi tuosta pyöräytyksestä: Meno-paluu.


Värejä hain Afrikka-teemasta, jotka liityvät peiton saajaan, itse en ihan koe tavoittaneeni teeman ideaa. Ne ovat nyt, mitkä ovat.


Tikkausten suhteen minulla oli villejä ideoita, jotka rauhoittuivat sitten suoriksi poikittaisiksi tikkauksiksi, väli noin tuuma. Kurssin käyneenä vapaatikkaajana olisinhan jotakin muutakin voinut tuohon kirjailla, mutta aikataulukin vaikutti tikkauksen valintaan. Idean lähtökohtana ollut In the Clouds - peitto oli tikattu jotenkin samantapaisesti, vaikkakin huomattavasti tiheämpään.


Viisi metriä ruskeaa kangasta riitti, kun täydensin taustaa väripalkilla. Pitkittäiset taitokset näkyvät sivuvalossa tosi pahasti :(


Peitto jäi mittaamatta ennen postiin nakkaamista. Muistelen, että n. 130 x 185 cm. Tyytyväinen olen tulokseen, toivottavasti saajakin. Välissä on puuvillavanu.

(Pakettiin lähti myös muutama rasiallinen Paxeja, näillä on ollut ratkaiseva merkitys suhteemme alussa. Kun veljeni vastasyntyneenä oli tuotu sairaalasta kotiin, äitini oli löytänyt vauvan suusta kolme Pax-pastillia. Tuore iso-sisko oli pitänyt huolen, että uusi tulokaskin saa osansa.) 

Kuva Fazerin sivuilta

15 kommenttia:

 1. Upea värit. Meno paluu on hieno nimi. Toivottavasti saaja osaa arvostaa. Tykkään tuosta suorasta tikkauksesta. Yhtä moderni kuin peiton muu design.

  VastaaPoista
 2. Ihana peitto, siis tosi ihana! Tasaraita tikkaus sopii hyvin. Varmasti saajaa miellyttää. Tuo olisi toteuttamisen arvoinen malli!

  VastaaPoista
 3. Hieno, moderni tilkkupeitto ja suorat koneompeleet sopivat siihen erinomaisesti! Vapaampi tikkaus olisi ehkä syönyt pinnan moderniutta. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 4. Peitto on upea molemmin puolin. Kaunis tikkaus.

  VastaaPoista
 5. Joka tavalla upea työ! Parempi ei voi olla, saaja on varmasti tyytyväinen.

  VastaaPoista
 6. Hei! Hieno tuli! Tykkaan kovasti hanhista, niiden asettelusta Seka meno-paluusta! Varit tuovat kylla Afrikan mieleen. Selkea tikkaus sopii tosi hyvin! x Teje

  VastaaPoista
 7. Upea peitto ja todellakin olen samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat, että tähän sopii suorat tikkaukset todellakin hyvin, ihana väritys ja moderni peitto!

  VastaaPoista
 8. Tosi toimiva pyöräytys ja ihanat värit!

  VastaaPoista
 9. Hieno modermi peitto! Saaja on varmasti onnellinen!

  VastaaPoista
 10. Nätti peitto ja hyvä nimi tuo meno-paluu. Tottakai Paxeja kaverille kans!

  VastaaPoista
 11. Kaunis selkeä työ. Tikkauksissa on ollut varmasti jo kova työ nytkin. Hieno lopputolos!

  VastaaPoista
 12. Kaunis!!
  Ja tuo raita "nurjalla" on tosi kiva idea, tykkään!!

  VastaaPoista
 13. Kyllä tuolla yksivärisellä pohjakankaalla saa värit ja muodot kauniisti esille! Tikkaus on ihan nappi!
  Ihana tarina:)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!