Sivut

perjantai 20. marraskuuta 2015

Kotiläksy - mikä on lyylin tyyli?

Päivölän tikkauskurssille piti tehdä ysiblokki, jolle sitten suunnittelimme kurssilla tikkauskuvion. Kun on välillä vähän pitkät piuhat, suunnittelu käynnistyi hitaasti. Kun sain kuvion piirrettyä kankaalle ja tikattua suuremmat linjat, kastelin työn poistaakseni merkkausjäljet. Ja siihen tikkaaminen Päivölässä sitten katkesikin, kuivumisaikaan.


Kaiken maailman muut hommat seisottivat työtä. En ollut ehtinyt kovin paljon tikata Isollakaan  (= iso Pfaff). Sitten Aivosolu laittoi minulle linkin ennen näkemättömiin tikkausvideoihin. Ja sitten oli pakko päästä tekemään itsekin. 


Pidän tikkausta kohtalaisen onnistuneena (kuka sen kissan hännän jne). Pari asiaa kuitenkin mietityttää. Blokki ja tikkaus eivät mielestäni seurustele keskenään, vaan ne näyttävät olevan kaksi erillistä, pakkonaitettua työtä. Joutuvat kyllä kärsimään tuossa liitossaan, sillä tuosta ei niin vain erotakaan. Pikkujuttu sen sijaan mielestäni on se, etteivät sakaroiden "johtavat" reunat kulje loogisesti, vaan ihan miten sattuu. Seurausta olemattomasta suunnittelusta.

Se toinen häiritsevä tekijä onkin sitten isompi juttu.  Minusta tätä oli tosi kiva tehdä, kuviokin on kiva jos ei oteta huomioon työn oikeaa puolta. Mutta. Tämä ei ole kuitenkaan Se Minun Juttuni. Enkä tarkoita tikkaamista, vaan tyyliä. Minun on nyt (tilanne voi muuttua?) vaikea kuvitella itseäni tekemästä esim, peittoa, jonka tikkaisin tämän kaltaisella tikkauksella. Enkä vielä itse asiassa edes tiedä, mikä se Oma Tyyli edes on. Siksi pitää jatkaa tikkaamista, että se löytyy.

12 kommenttia:

 1. Huiman upea on tikkaus ja suorastaan sääli katsella sitä takaa josta erottuu selvemmin. Tyylinlöytymiseen ei auttane kuin kiivas etsintä..?

  VastaaPoista
 2. Tikkaus näyttää kyllä tyylikkäältä. Pitäisi ottaa jostakin aikaa ja kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 3. Hieno opinkappale, kun noin monta mietittävää juttua sait siitä irti. Vain tekemällä ja kokeilemalla löytyy se oma tyyli. Vähän modernimpi tyyli voisi sopia sulle paremmin. Katsopa Angela Waltersin juttuja.

  VastaaPoista
 4. Haastetta on ollut tuossakin. Hienoja mietelmiä on sinulla työstäsi:) Kyllä se tikkaustyyli tulee vastaan kun aikaa kuluu.

  VastaaPoista
 5. Oi, on kaunis! Näyttää todella hienolta.

  VastaaPoista
 6. Upea tuo tikkausta on kuitenkin!

  VastaaPoista
 7. Upeaa! Tuo alkaa näyttää ydinfysiikalta minulle...

  VastaaPoista
 8. Oma tyyli on mullakin vielä hakusessa. Mutta muista, että sitä on ihan kiva etsiä! Voi kokeilla vapaasti kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Tähän mennessä olen tullut siihen tulokseen, että ainakin toistaiseksi tykkään aika pehmeistä linjoista. Saattaa tietty johtua siitäkin, että kotikoneella on hankala tikata viivottimen kanssa... Ne videot muuten pisti miettimään josko pitäis tilkkulehteen taas kirjottaa vähän jutuntynkää...

  VastaaPoista
 9. Hienot on tikkaukset. Samaa olen minäkin ajatellut, kaunista tikkausta, mutta ehkä ei sittenkään se minun tyylini. Mutta ainahan on kiva kokeilla uusia juttuja ja oppia lisää.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!