Sivut

torstai 5. marraskuuta 2015

Eino

Kierrätyspeitto Eino on valmis. Se on kokonaan tehty käytetyistä miesten paidoista, vanuna on käytetty huopa. Vain ompelulangat ovat uusia. 


 Nimensä peitto on saanut yhden paidan entiseltä omistajalta. Tämän kirpparilta ostetun paidan pesulapussa luki Eino. Einon paidantarve oli ehkä loppunut, kun hyväkuntoinen paita oli laitettu kirpputorille. 


Peiton kääntöpuolelle riitti vielä valmiiksi leikattuja kolmioita, niiden väliin tein kaitaleet yksivärisistä paidoista. Kaitaleiden leveys määrätyi paidan koon mukaan, enkä mittaillut niitä tarkemmin. Jossain vaiheessa iski pelko, pitääkö vielä mennä etsimään lisäpaitoja, mutta kangasta oli kuitenkin riittävästi.


Kerrosten kokoaminen oli aika urakka. Ohuet kankaat luirusivat liukkaalla pöydällä mikä mihinkin suuntaa, ja jouduinkin lopulta turvautumaan spray-liimaan, jotta sain kankaat edes jotenkin aloilleen.  Olin ihan varma, että tikatessa saan miljoona ryppyä nurjalle puolelle,  mutta Berninan yläsyöttäjä toimi loistavasti, eikä tikkausten alla ole vekin vekkiä. Sivuvalossa otetuissa kuvissa näkyvät kyllä kaikki  muut kurtut. 

Tikkasin peiton reilun sentin päästä ommelviivasta. Iso kone oli houkuttimena, mutta minusta tähän malliin sopii parhaiten suorat tikkaukset, jotka eivät ryöstä huomiota tilkkupinnalta. 

Opetus: paitakankaat toimivat, mutta seuraavaan (?) paitapeittoon en tee taustaa paitakankaista. Ohut huopa toimii täytteenä, seuraavan kerran hoksaan leikata venyneet ja liekottavat reunat tasaisiksi. Nyt minulla on huovan päissä pieniä sisäänottoja, että sain huovan tilkkupintojen väliin ilman muhkuroita.
Eino käy ensin pienessä kisassa, sitten se pääsee torkkupeitoksi. 


20 kommenttia:

 1. Einosta tuli hieno. Suorat tikkaukset korostavat kolmioita. Alli-tikkaus ei varmaankaan olisi ollut yhtä sopiva vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan minulla mennyt tikkauskurssilla joku juttu ohi, kun tuo Alli-tikkaus ei kilisytä minkäänlaisia kelloja? :D

   Poista
 2. Kyllä Eino on komea!!! Ihanan värinen.

  VastaaPoista
 3. Hieno Eino-peitto! Kiva tuo taustakin ja tikkaukset sopivat hyvin!

  VastaaPoista
 4. Hieno tuli! Tosi hyvät sävyt löysit paidoista.

  VastaaPoista
 5. Eli siis helpomman kautta ei tämäkään kaunis työ ei syntynyt:)

  VastaaPoista
 6. Upea peitto ja taidolla tehty!

  VastaaPoista
 7. Tämän päivän trendi on kierrätys ja siinä olet onnistunut loistavasti. Onnea Einolle.

  VastaaPoista
 8. Näyttää tosi kauniilta! Kankaat on varmasti mukavan pehmeitä käytössä. Hieno työ!

  VastaaPoista
 9. Kiva peitto, tässä on hyvä rytmi! Tosi kunnianhimoinen taustakappale. Jo yksi kolmiorivi olisi tehnyt taustasta tavallista paljon hienomman! Suorat tikkaukset sopi tähän hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kunnianhimo tässä tapauksessa on yhtä suuri kuin tuo peitossa oleva määrä yksivärisiä paitoja, niitä ei ollut emempää ja lopputila piti täyttää jollakin :D

   Poista
 10. Eikka on tosi komea! Onnea kilpailuun!

  VastaaPoista
 11. Eino on niin hieno! Ja varmasti mukavan tuntuinen hypisteltävä. Kyllä näitkin suuren vaivan kun laitoit kolmioita taaksekin. Menestystä kilpailuun!

  VastaaPoista
 12. Hyva Eino ja onnea kisaan! Tasta tui tosi hieno! Nyt sopii 'vahemman on enemman' eli kauniisti sopivat sinisen savyt ja yksinkertainen malli. Kolmiot ovat lemppareitani seka siniset varit. Mun sini-paita peitto on yha vaan ufo. Jokohan tana talvena.... x Teje

  VastaaPoista
 13. Eino on niin komia!!!!
  Erittäin hienosti kierrätetty paitakankaita,
  Onnea ja menestystä kisaan!!!

  VastaaPoista
 14. Eino on niin komia!!!!
  Erittäin hienosti kierrätetty paitakankaita,
  Onnea ja menestystä kisaan!!!

  VastaaPoista
 15. On se Eino komia!
  Kyllä tuollaisen Einon alla kelpaa kölliä.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!