Sivut

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Terveisiä Mäntyharjulta

 Mäntyharjun kansalaisopiston kesäkurssin näyttely pidettiin lokakuussa Mäntyharjun kirjastossa. Ja mikä näyttely! Itse en päässyt sen rakentamiseen mukaan, mutta kiitos, Pirjo H, että toimitit työni perille. Purkamiseen pääsin osallistumaan ja järjestin itseni vähän ennen sovittua kellonaikaa paikalle, jotta ehtisin kuvata työt.


Tämä peitto oli mielestäni koko näyttelyn helmi! Kauniit, rauhalliset harmaan sävyt ja ripaus hentoa keltaista. Enempää en kuitenkaan selittele, nauttikaa!
 

Näyttelyn vieraskirjaan oli kertynyt nimiä monta sivua, aika moni oli kuitannut käyntinsä kiitosten ja ihailujen kera. Kävijöitä oli ollut myös kauempaa Suomesta. Iloista oli myös huomata, että opettajat olivat tuoneet koululaisryhmiä tutustumaan. Pettyneitä ei ollut kai muita kuin yksi nuori mies, jonka oli kommentoinut näyttelyä "ei ollut pullaa".

Kiitokset Mäntyharjun kansalaisopistolle kurssista (viime kesänä niitä oli kaksi, saa nähdä mahtuuko halukkaat tulevina kesinä kahdelle kurssille). Kurssien suosiosta kertonee jotain se, että ne täyttyvät nopeammin kuin Cheekin stadionkonsertit (no joo, myönnetään, että Cheekin konserttiin on ehkä vähän enemmän paikkoja tarjolla  -  ja huom: en ole Cheek-fani, luin asiasta Suomen Kuvalehdestä).

Kiitoset idearikkaalle Sanna-opettajalle! Kiitokset Paulalle, jokatoimen naiselle kurssilla ja joka innolla puuhasi näyttelyn - se on loistava todiste siitä, että kursseilla opitaan ja tehdään paljon töitä (= yötä myöten), vaikka näyttelyssä taisi loppujen lopuksi olla vain murto-osa kurssin tuotoksista. Ja kun vielä ottaa huomioon kurssin kansanterveydelliset vaikutukset, niin pelkkää plussaa koko homma! Ensi kesää odotellen...

Edit. klo 17.20: Juuri sain kuulla, että vieraskirjassa on nimiä 120. Luulen, että vähintään toinen mokoma oli jättänyt käyntinsä kuittaamatta. Tiedossa on ainakin yksi bussilastillinen näyttelyvieraita, jotka eivät näy vieraskirjassa. Voi, miten toivoisin, että kaikissa näyttelyissä kävijät kirjaisivat edes nimensä vieraskirjaan, se  on tärkeä viesti näyttelyn järjestäjille. 

Rakkaudesta Mäntyharjuun: Kurssipaikan naapuritalo
- ensimmäinen kotini on sijainnut tässä rakennuksessa.

14 kommenttia:

 1. Hienoja töitä. Tekijöiden nimet olisi kiva nähdä. Tuollaisesta porukasta olisi tosin iso työ kerätä luvat nimien julkaisemiseen. Olisi kivaa, jos näkisi edes etunimen. Seuraavalla kurssilla asia kannattaisi varmaan käsitellä jo kurssin aikana. Kiva, kun kuvasit ja julkaisit meidän muiden nautittavaksi.

  VastaaPoista
 2. Upeita töitä kaikkien ihailtavaksi.

  VastaaPoista
 3. Voi tähdet tähdet! Aina ne jaksaa ihastuttaa! Kauniita töitä kaikki, tekemisen ilo välittyy. Punamusta olkalaukku sopis niin mullekin. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
 4. Hei Leena ja kiitos kun paasimme nayttelyyn taalta kaukaakin - ainakin nain virtuaalisesti. Ihana etta sun nallekin paasi retkelle ja katsomaan lapsuuden kotiasi. Hienoja toita ja siniset neliot on yha mun lemppari. x Teje

  VastaaPoista
 5. Hienoja töitä. Kiitos kuvista.

  VastaaPoista
 6. Upeita töitä! Osan noista laukuista näin viikonloppuna livenä Hollolassa. Meillä alkoi siellä kassi- ja pussukkakurssi Sanna-opettajan johdolla. Kurssimme jatkuu vielä kuun lopussa. Vaikka mitä ihania juttuja tiedossa ja jo jotain valmistakin...

  VastaaPoista
 7. Upeita peittoja, ihania laukkuja, suloisia pussukoita ja liikkiksiä nallukoita! On ollut huikeaa antia näyttlyvieraille. Ja ihanalta näyttä tuo sinun entinen kotitalosi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos että voimme tämän blogin kautta nauttia näyttelyn töistä! Olette olleet tosi ahkeria!

  VastaaPoista
 9. Olette olleet kyllä tosi ahkeria, kun näin paljon olette kerinneet tehdä upeita töitä! Kiitos näyttelykuvista, pääsi edes näin kuviesi kautta näyttelyä katsomaan:)

  VastaaPoista
 10. Näyttelyt on ihania, kiva kun laitoit kuvia. Harmaa työ on kyllä kaunis, vaikka on kaikki muutkin. Nalletkin on niin söpöjä :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja töitä! Kiva että pääsemme kurkistamaan.

  VastaaPoista
 12. Kaunista, kaunista

  Värikästä, levollista, hyödyllistä ja suloista. Hurraa te taitavat naiset!

  VastaaPoista
 13. Onpa upeita töitä ja kiva kun esittelit. Mielenkiinnolla seuraan mitä kaikkea ihanaa kädentaitajat osaavat tehdä.

  VastaaPoista
 14. En tiiä ootko törmänny whirls and swirls quilting videoihin, mutta tässä linkki yhteen.
  https://www.youtube.com/watch?list=PLCEy-L-j1yH9ghJ9w9TlWzzv8sM9t36R6&v=_ciy87ApggI
  Täytyy varmaan leikata ja liimata kasaan. Mutta tyypillä on siis 100 videodemoa vapaatikkauksesta ja toiset 100 parhaillaan menossa. Itse ainakin katselen ihan mielenkiinnolla. Ton linkin kautta löydät varmaan ne muutkin videot. Tulit vaan mieleen kun näitä kattelin...

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!