Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Mukaan tarttuneita

Pienellä kotimaisella maanmittauskierroksella Keski-Suomessa ja pohjoisella Pirkanmaalla oli tilkkusilmä kohtalaisen avoin. Mukaan tarttui kaikenlaisia tuliaisia. Menomatkalla poikkesin Mikkelin Korunapissa tikkauslankoja ostamassa, ja siellä oli kaikki kankaat - 30 %. D-insinööri poistui tässä vaiheessa kaupasta ulos ja sain shoppailla ihan rauhassa :D  Kangaspakkoja oli hyllyillä kahdessa rivissä, mutta en edes uskaltanut kaivella takimmaisia, eturivistäkin löytyi ihan kiitettävästi mieleisiä. Miten se menikään: Kankaita ei ole koskaan liikaa! Etenkin lankarullakangas on mielestäni aivan ihanaa. Kunpa vain raaskisin käyttää näitä...
Jyväskylän Suomalaisen alakerrasta D-imsinööri bongasi todellisen alen, kaikista alennetuista kirjoista vielä -40%. Mukaan lähti kolme kassillista kirjoja, mukana myös yksi tilkkukirja (kun ei ollut muita kuin tämä yksi!). Kirjan mallit eivät sellaisenaan saaneet sydäntä lyömään kovin kiihkeään tahtiin, mutta hyödynnettäviä pikkuideoita kuitenkin, vajaalla viidella eurolla. Ja niin kuin Vilenin Sulo sanoi - kun sain halvalla ...
Killinkosken nauhatehtaan museo pursusi historiaa ja ihania, muistorikkaita, kuviollisia nauhoja, mutta valitettavasti vain museon puolella. Nauhapuodin tarjonta oli huomattavasti käytännöllisempää, kassinhihnamatskua (iso valkea kiekko, joka erottuu kuvassa aika huonosti, maksoi vajaa 7 euroa), vetoketjuja (euro/3 kpl), nyöriä kilotavarana (punainen pussi 45 senttiä). Nyt ei tarvitse enää laittaa tereiden sisään sälekaihtimien naruja. Alla oleva kappa on Killinkosken kirpparilta, ihan omaatuntoa rauhoittaakseni voin sanoa hankkineeni myös kierrätyskangasta. 

Näiden kuvien ottamisessa en ole kunnostautunut, paitsi viimeisen, kun piti saada kuvaaja kuvaan. Lomareissulta tarttui Keskimmäinen mukaan, ja hän halusi testata salamoitaan ja varjojaan. Tuloksena kymmenittäin kuvia, joista vain osa pääsee tässä julki.


5 kommenttia:

 1. minà vertaan usein kivoja kankaita postimerkkikokoelmaan, kankaita ostetaan, keràtààn ja ihaillaan mutta harvemmin kàytetààn

  VastaaPoista
 2. Hyviö ostoksia:) ja niitähän kannattaa tehdä aina kun on mahdollista:)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen aika hamsteri, mutta kuten Kvilttaaja viisaasti sanoi, kankaatkin menevät pois muodista, joten niitä kannattaa käyttää vielä silloin kun ne näyttävät hyviltä.

  Kauniitä kankaikata olet löytänyt!

  VastaaPoista
 4. Koukuttavan näköisiä kankaita oletkin löytänyt kesämatkaltasi! Itselläni on paha tapa säästää aina ne ihanimmat kankaat niihin ihaniin töihin, joita sitten joskus toteuttaa... mutta tosiasiassa ei ne samat ihanat kankaat enää muutaman kuukauden / vuoden päästä olekaan ihania ;o)... ja silloin harmittaa, kun ei käyttänyt niitä heti!

  VastaaPoista
 5. Loistavat tuliaiset! Orvokkikangas on ihanaa, kuten lankarullakangaskin!
  Täytyykin panna tuo nauhatehdas muistiin, jos reitti osuu joskus sille suunnalle.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!