Sivut

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Herkkuja

Söimme tänään brittiystäväni kanssa kevyttä lounasta vuokraemäntämme kattoterassilla. Ruokalistalla oli paikallisia herkkuja: tomaatteja basilikan ja oliiviöljyn kanssa, bresaolaa, pecorinojuustoa ja hedelmiä. Lasissa on leikisti Montepulciano Nobile-punaviiniä. Oikeasti se on veriappelsiinimehua. Olimme jo pullo kourassa viinikaupassa, kunnes tajusimme, ettei meillä ole mitään, millä saisimme pullon auki. Vuokraemäntämme oli poissa, emmekä halunneet mennä kaivelemaan  hänen keittiönsä kaappeja korkkiruuvin löytämiseksi. En muistanut myöskään pakata mukaan vasaraa ja ruuvimeisseliä, joilla olen joskus korkkiruuvin puutteessa viinipulloja aukonut.Ilmeisesti meidän pitää jatkossa hakea marketista tölkkiviiniä, mikä kyllä tuntuu pyhäinhäväistykseltä viinimaassa ja etenkin viinikaupungissa. Ehkä kuitenkin investoimme korkkiruuviin. On sanomattakin selvää, että jos puolisomme olisivat mukana, niin matkavarustuksesta löytyisi myös kyseinen apuväline.
Ruokakuvista puuttuu myös leipä, koska meillä oli valmiiksi viipaloitua kokojyväleipää, muovipussissa myytävää, joka ei millään sopinut tyyliin. Kuvauksellisempi leipä on täällä niin valkoista ja mautonta (=suolatonta), että en enää suostu syömään sitä enkä edes ruokakuviin sijoittamaan.
Lounasympäristössä ei sen sijaan ole mitään valittamista!3 kommenttia:

  1. Aika herkullisen näköistä, sekä ruoka että maisemat:)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen, terveellisen ja maittavan näköistä ruokaa. Niin ja maisema myös ihan menettelevä. Hyvää jatkoa opiskelulle!

    VastaaPoista
  3. Aah, ihanaa! Lisää reissukuvia! Hyvältä näyttää, kuvien perusteella voi aistia jopa tuoksut : )

    VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!