Sivut

maanantai 4. helmikuuta 2013

Kaukana kalassa

Lähdinpä taas merta edemmäs kalaan. Etsin tähtiblokin ohjetta turhankin monesta suunnasta ja löysin sen Pietarista ostamastani blokkikortistosta. Blokin valmistuttua se alkoi näyttää kumman tutulle, ja kas, sellainenhan löytyi Sadun Quilttales-blogista. Käytin blokkiin Tilkunviilaajalta saamiani kankaita.
 Laskin taas kerran väärin, ja noita sakarapaloja onkin nyt sitten tuplamäärä, joten toinenkin tähtönen on tulossa. Mille taivaalle ne päätyvät, on vielä harkinnassa. Kiva oli tehdä välillä jotain heleän väristä. Huomaan käyttäväni aika paljon vahvoja värejä, ja siksi on kiva kokeilla välillä jotain muutakin. Blokin koko on n. 18 x18 cm. 

Älä osta kankaita -helmikuuni kesti kolme päivää. (Arjan Tilkku ja tilkku-blogin kommentissa lupailin jotain sinnepäin) Olin menossa paikallisen käsityöliikkeen omistajanvaihdosalennusmyyntiin (kaikki -30%), kun huomasin Marimekon ohi kävellessäni ihan pikkuisen mainoksen: kanta-asiakkaille kaikki kankaat -15%. Olin Napakettu-kangasta käynyt jo pariin otteeseen ihailemassa, mutta kun minulla ei oikein ollut sille arvoistansa paikkaa, en ollut kauppoja tehnyt. Eilen sitten katselin Jokioisten tilkkunäyttelystä ottamiani valokuvia. Ja sieltä se löytyi! Idea!

Kuva Jokioisten valtakunnallisesta tilkkunäyttelystä
Komea punainen peitto, jossa on keskiosassa isokuvionen printti (Marimekkoa?). Nyt löytyi Napaketulle paikka. Eihän voi olla pelkkä sattuma, että idea tuli mieleeni sunnuntaina ja maanantaina kankaat on alennuksessa? Siispä Napakettu on poikkeus Älä osta kankaita-helmikuussani. Voiko tätä muka vastustaa?

Sinilila osio ei ole raidallinen, kettu on kuvattu terassin kai-
teella, ja kaidepuut näkyvät valoa vasten kankaan läpi.


Kettu on koko kankaan levyinen ja korkeus on 88 cm. Nyt sitten alan metsästää reunuksiin sopivia kankaita, mutta en tietenkään vielä helmikuussa.

Niin, se käsityöliikkeen alennusmyynti. Siellä ON tilkkutyökankaitakin pieni määrä, mutta olen jo puodin edellisessä alessa ostanut minua kiinnostavat kankaat, enkä vilkaissutkaan sinne päin, ihan totta. Sen sijaan ostin pieniä kirjontakehyksiä ison nipun.

Kirjomaan en aio ryhtyä, vaan näille on ihan muita suunnitelmia. Siitä joskus myöhemmin. Tilkkutöissä aion pysyä edelleen pienen puikkoilun ohella. Marttalapaset (nimi on sisäpiirin keksimä ja ihan positiivisessa hengessä) valmistuivat. Jos joku tarkkasilmäinen huomasi, niin totta se on. Langat ovat vaihtuneet sitten aikaisemman postauksen. En ollut tyytyväinen, ja purin. Otin Seiskaveikan Isoraitaa, tein yli peukalon ja purin. Kerin sitten Isoraidan joka väristä oman pikkukerän, ja neuloin niillä kuviot. Helpommallakin olisi tullut. Taas kerran. Ikinä ei ole langat menneet niin tarkalle, pelkäsin jo toisessa lapasessa, että loppuvat kesken. Rusehtavasta lilasta jäi 15 cm, pinkistä ja tummasta lilasta alle metri. Mutta riittivät!
Jouluinen koristelu ja tönköt varret johtuvat siitä, että lapaset on pujotettu joulukynttelikön päälle. 

Yllytyshullun vikaa kun on, niin taas melkein kompastuin sähköpostiini tupsahtaneeseen Craftsyn viestiin Mystery Quiltista. Ja kun nyt olen hurahtanut näihin BOMeihin ja muihin lyhenteellisiin juttuihin, niin en oikein huomannutkaan, kun olin jo lunastanut itselleni  Kimberly Einmon verkkokurssin. (Siinäkin oli 25% ale!) Olen täsmälleen katsonut ensimmäisen luennon ja sen perusteella valinnut kankaat työhöni. Aika vakuuttunut olin, kun laitoin kurssin sivuille kuvan kangaskombinaatiostani ja muutaman tunnin kuluttua tuli Kimberlyltä Ameriikasta asti vastaus, että kankaani kelpaavat. Hän kyllä ehdotti kahden kankaan paikkojen vaihtamista, mutta jääräpäisesti pidän ne siten, miten itse olin ajatellut.
Nämä kankaat löytyivät kaikki omasta kaapista.
Olen säästänyt tänään aika paljon: 15% + 30% + 25% = 70 %. Aika hyvin!7 kommenttia:

 1. Tuosta Napakettu -kankaasta tulee upea tilkkutyö! Innolla odotan millainen mysteeristä tulee, kankaat on ainakin houkuttelevat. Ja lapaset on myös ihanat, mukavan näköistä neulepintaa.

  VastaaPoista
 2. Hauskan blokin saitkin ommelluksi niistä minipaloista, jotka sulle olin koonnut! Vaikuttaisi kuin niitä olisi ollut enemmänkin. Todellista itsehillintää osoitit, kokonaista kolme kangasostotonta päivää. Napakettu on hieno, en ole sitä ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 3. Odotettavissa onkin mielenkiintoinen kevät. Napakettu näyttää erityisen mielenkiintoiselta ja verkkokurssin kankaat lupaavat myös hyvää.

  VastaaPoista
 4. Kivat värit tuossa tähtiblokissa. Tuollainen verkkokurssikin olisi aika mielenkiintoinen juttu.

  VastaaPoista
 5. Napakettu en ole ennen nähnytkään, mutta kaunis! Siitä tulee kaunis keskusta peittoon. Verkkokurssi on mielenkiintoinen, varsinkin kankaat. BOM:itkin näyttävät hienoilta.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis tuo punainen peitto! Ideaa olen minäkin käyttänyt ja tulos on tosi nätti. Napakettu kangas on kerrassaan upee ja varmaan saat todella hienon peiton näillä väreillä. Hieno idea.

  VastaaPoista
 7. Kiva keväinen tähtiblokki. Ja tuo napakettu on mielenkiintoisen näköinen otus, tulee varmasti komia peitto kunhan saa raamit :o)
  Löysin juuri blogisi, tulen lukijaksi ;o)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!