Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen!

Ompelin Mysteryn ympärille valkean reunan, kun halusin antaa kuviolle riittävästi tilaa. Tuntui, että jos laitan kantin heti reunaan, kokonaisuus pakkautuu ahtaaksi ja reunat tulevat liian äkkiä vastaan. Suunnittelin laittavani valkean reunan ympärille vielä värillisestä kankaasta toisen reunuksen. valkoinen reuna on 2,5 tuumaa ja ajattelin, että toinen kaistale olisi samanlevyinen. Kangasvaihtoehtoja on täsmälleen kaksi, joko orvokit tai rypäleet. Muita kankaita on jäljellä niin vähän, ettei niistä ole enää mitään apua. Eikä minulla ole aavistustakaan, mistä ne ovat kotoisin, jotta voisin hankkia lisää. Nyt en vain tiedä laitanko hedelmiä vai kukkia, etenkään kun kumpikaan ei oikein itselleni kolahda. Vai pitäisikö unohtaa koko tuplareunus ja laittaa valkeaan reunaan vain kapea kantti jommasta kummasta kankaasta? En nyt haluaisi mokata tätä.Miljoona kiitosta runsaista kommenteista!

9 kommenttia:

 1. Moi, kuvassa tuo vihreä näyttää paremmalta, mutta aika tumma sekin on. Miten olisi valkovihreä ruudullinen? Se olisi kevyempi, mutta sitoisi paremmin kuin pelkkä valkoinen. Siis kaitale valkoista ja kaitale vihreää ommellaan rinnakkain ja siitä leikataan viipaleita, jotka ommellaan peräkkäin, kulmiin vihreät palat. Voit tietysti tehdä useamman kaitaleen palan, josta leikkaat viipaleita. Siihen saisit ujutetuksi pieniä määriä muita kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, jatkokehittelin heti: Jos saisin jostain (en kyllä tiedä mistä) metsästettyä myös vaaleaa lilaa ja vihreää lisää, niin voisin hyödyntää tuossa vaakasuorassa palkissa olevaa järjestystä (vaal.vihr. + vaal.lila + orvokit + t.vihreä) reunassakin. Vai meneekö liian levottomaksi? Tarkennan vielä, ajattelitko ruutuversiota reunukseksi (esim. 2.5 tuumaa leveä kuten valkea reunus) vai reunakantiksi?

   Poista
  2. En oikeastaan ajatellut loppuun asti, mutta reunakanttina se olisi hyvä. Ongelma vaan siirtyy, jos ruutujen jälkeen tulee vielä jotain. Reunakantin taustapuolelle kääntyvä osa voisi olla sitten minkä väristä tahansa. Vai meneekö liian monimutkaikseksi. Minkälainen taustakangas tulee?

   Poista
 2. Katselin tuota edellisessä postauksessa olevaa kuvaa ja minulle tuli mieleen, että voisi olla kivan näköinen jos saisit tehtyä sen reunakaitaleen valkoinen, lila, vaaleanvihreä pystysuunnassa ja kannttaisit tuolla rypälekankaalla?

  VastaaPoista
 3. Itse pidän kun on monta erilaista / samanlaista kanttia. Miten olisi jos tekisit ohuen, noin tuuman levyisen kantin ja jatkaisit sitten vaalealla leveämmällä kantilla. Oma jaksotukseni olisi 2'', 1'', 3''. Mielestäni lilakin toimii, vihreä ehkä paremmin. Värillinen kantti voisi myös myös kaikkien jäännöspalojen yhdistelmä. Onnea suunitteluun.

  VastaaPoista
 4. Jos noista kahdesta pitäisi valita laittaisin tuon rypäleen.

  VastaaPoista
 5. Korjaus ed kommenttiini, tarkoitin moniväristä raitaa, en kanttia : )

  VastaaPoista
 6. Iso kiitos vinkeistänne! Niistä alan rakennella reunuksia ja kantteja. Tämän viikon hiihtelen (ilman ompelukonetta), joten nytpä kerrankin ei tule suunnittelussa hötkyiltyä.

  VastaaPoista
 7. Minä laittaisin yksivärisen" tumman "sinisen, koska työ on jo kirjava niin tummempi yksivärinen raikastaisi ja kokoaisi kauniin työsi. Vaaleampi kehys tuo sen vaikutelman, että työ valuu ulos...Tyossä on jo niin paljon valkoista- ei kaipaa lisää. Kokeile sinistä reunakaitaletta. ?????????

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!