Sivut

torstai 21. helmikuuta 2013

Mystery Quilt


Saanko esitellä: Mystery Quilt! (En ole ihan varma, olisiko tätä saanut julkaista vielä, mutta älkää kertoko Kimberlylle, ja toivottavasti kukaan niistä, joilla on Mystery vielä kesken ei eksy blogiini)
Tilkkupinta on nyt valmis ja jää odottelemaan reunuksia, taustakangasta, tikkaamista ja kanttaamista. Tätä oli kiva tehdä, yhtään en blokkeja ommellassani osannut arvata, millainen kokonaisuudesta tulisi.  Oli aika huikea tunne, kun levittelin blokkeja lattialle ohjeen mukaiseen järjestykseen, ja kuvio alkoi paljastua. 

Todennäköisesti teen joskus uudelleenkin Mysteerejä, koska tämän tekeminen oli todella hauskaa.  Kimberleyn ohjeistus oli selkeää ja helppoa seurata sekä työ eteni mukavasti Tämä ei kuitenkaan ole ihan minulle ominta tilkkutyyliä, vaikka kovasti työstä tykkäänkin. Mutta kokeiluna ja välipalana todella mukava projekti, josta myös opin paljon (etenkin niitä tuumia). Vierastan hiukan mallin tiukkaa säännönmukaisuutta ja symmetriaa, vaikka se toisaalta silmää miellyttääkin, mutta ei ole ihan minun juttuni. 

Mallityössä ei ollut reunuksia, mutta tähän laitan, että saan koon mukavammaksi. Tilkkupinta on nyt n. 164 X 164 cm (64"x 64") eli ohjeen mukainen Double/Queen size. Kangasvaihtoehtoja on kaksi, koska lienee pikkupakko pitäytyä tilkkupinnassa olevissa kankaissa, orvokki- ja/tai rypälekangas. Muita kankaita ei ole tarpeeksi, valkeaa pohjakangasta saan kyllä tarvittaessa lisää. Ehdotuksia?


17 kommenttia:

 1. Minä en ainakaan kerro!
  Ihanan värinen ja kaunis kokonaisuus, olet värit valinnut hyvin ja kyllä tuossa on ollut tekemistä! Hieno!

  VastaaPoista
 2. Kauniit värit olet valinnut mysteeriisi. Vaikea on snoa minkä kankaan reunksi laittaisit, kaikki sopivat mielestäni hyvin. Ehkä tuota vihreää en kuitenkaan laitaisi enempää.
  Muutaman mysteerin olen myös ommellut ja mukavaa niissä on se kun ei tiedä mitä on valmistumassa.

  VastaaPoista
 3. Siis aivan ihana! Tykkään myös väreistä!

  VastaaPoista
 4. Kaunis. Toi yksvärinen lila vois olla aika kiva reunus,

  VastaaPoista
 5. Mysteerisi on todellakin paljastunut kauniiksi peitoksi. Upe työ!

  VastaaPoista
 6. Hyvä värine. Jos mää suunnittelisi remonttii mun makkarisani ni nää värit vois soppii.

  VastaaPoista
 7. Voi, kuinka kaunis. Taitavasti olet sen tehnyt. Jos työ olisi minun.. laittaisin vaaleat reunukset ja kanttaisin lilalla reunakaitaleella.

  VastaaPoista
 8. Hieno työ!!! Olen aina jotenkin jäänyt myöhäisheränneenä ulos kaikista eteeni tulleista Mysteeri-tilkkisprojekteista. Harmi! Ne on aina niin hienoja ja ihanan yllätyksellisiä.

  VastaaPoista
 9. Kaunis mysteeri - itse laittaisin ehkä sekä rypäleitä että orvokkeja. Ehkäpä rypäleitä kapeammalti, vaikkapa reunakantiksi.

  VastaaPoista
 10. U-p-e-a mysteeri, kerrassaan oikea kaunotar:)

  VastaaPoista
 11. Todella nätti ja varmaan todella koukuttava tehdä. Onneksi jostain syystä en ole rekisteröinyt ajotietokoneeseeni missä blokkien paljastus on tehty, kun nykyiselläänkin "to do" blokkien lista on piiiitkä. Vaikkakin joku jostain minulle huuteleepi "tahdot tehdä tuon heti seuraavaksi".. :)

  VastaaPoista
 12. Huikean hieno. Hyvä idea kehystää reunoilla, kunnioittaa itse työtä. Lähyisin liikkeelle vaalealla ja kanttaisin tummemmalla.

  Terveiset Singaporesta ***

  VastaaPoista
 13. Oi oi, onpas hieno. Ei kyllä minulta luonnistuisi.

  VastaaPoista
 14. On tosi kaunis ja tyylikäs. Ihanat värit!

  VastaaPoista
 15. Olen käynyt katsomassa tätä mysteeriä useampaan kertaan. Se on todella tyylikäs. Malli on aikusimainen ja väritys tasapainossa sen kanssa. Hienosti onnistuit.

  VastaaPoista
 16. Oh, kaunis ja paljon työtä vaatinut pläjäys. Kauniit värit, ah niin ihana!!

  VastaaPoista
 17. Kivan näköinen. Minulla on liikaa mennyt taiteen puolelle tämä luomisen tuska. Olis kiva tehdä tilkuntilkkuakin, Sinulla hieno työ tulossa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!