Sivut

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kiemuroita ja hanhia

Kaivelin sunnuntaina kaappeja yrittäen keksiä, mitä voisin seuraavaksi ommella. Pussukoita tuli kaksi putkeen, eikä ison projektin aloittaminen vielä houkutellut. Olin blogeissa nähnyt kiemuraliinoja ja päätin kokeilla. Kankaiden valinta oli haastavaa, kunnes löysin Tilkkupäiviltä Kankaisen putiikista ostamani kangasnipun. Ei tarvinnut enää arpoa kankaita, sain samasta nipusta kaikki liinaan tarvittavat. 

(Onpahan vihreä taas mennyt harmaaksi sävyltään)


Liinaa oli kiva tehdä, nyt puuttuu enää kerrosten rakentaminen, tikkaaminen ja kanttaaminen. Miten tämmöinen tikataan, ei vielä mitään hajua.

Tänään iteljooni oli jättänyt postilaatikkoon kolme viikkoa sitten tilaamani Flying Geese -viivaimen. Näin kyseisen pelin Mystery Quiltin videoissa ja löysinkin sen nettikaupasta.Viivain on kuvassa A4-paperiarkin päällä. Yläkulman lilalla asteikolla saadaan keskikappale ja turkoosilla asteikolla kapeasta kulmasta "siivet". Viivaimella saa, jos oikein laskin, kymmenen erikokoista hahnea.


10 kommenttia:

 1. Hauska kiemura liina ja kankaatkin on ihanan kesäiset! Vau, kohta varmaan alkaa täälläkin näkyä tähtiä?... ainakin viivain viittaa siihen suuntaan;o)

  VastaaPoista
 2. Olen myös miettinyt tekeväni tuon kiemuraliinan, se näyttää niin kivalta ja sinulla on kivat kesäiset kankaat, tulee kaunis liina!

  VastaaPoista
 3. Kaunis keväinen liina! Onkohan tuohon ohjetta jossain netissä? Lähinnä tarvitsisi kaiketi tietää yhteen ommeltavien kaitaleiden leveys, ja sitten tuo leikkauskulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen ja nuo tarvittavat mitat löysin Eijan Tilkkutaideblogista http://tilkkutaide.blogspot.fi/2013/03/kaitaliina.html

   Poista
 4. Hyvät värit liinassasi. Minäkin tein pääsiäisen aikaan pari samanlaista, mutta vanu ja taus vielä puuttuvat.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen hanhiviivain. Listasin äskettäin useita erilaisia tekniikoita tehdä hanhia. Yhdessäkään niistä ei tarvittu tuollaista viivainta. En keksinyt kuvasta, mikä on tuon viivaimen juju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olen niin avuton hanhien kanssa, että välineurheiljaluonteeseeni nämä tällaiset vimpaimet kolahtavat ;) En tunne kuin kaksi hanhitekniikkaa, mutta tuntemiini nähden juju on siinä, ettei tarvitse laskea. Viivaimessa näkyy valmiin hanhen mitta, ja sitten vain leikataan samojen "säätöjen" mukaan kaikki osat, viivain "ilmoittaa" myös, minkä levyisestä kangaskaitaleesta. Hukkapaloja ei jää. Tylpät kulmat kohdakkain asettamalla varmistuu, että osat tulevat kohdalleen ja yläreunan kulma keskelle.

   Poista
 6. Kivan keväinen liina, vaikka äitienpäiväpöytään. Jos ei tänä vuonna niin jonain vuonna!

  VastaaPoista
 7. Ihanan värinen tuo sinun kiemuraliinasi. Olen tehnyt itsekin kiemuraliinan, sitä on kiva tehdä. Monipuolisen viivaimen olet saanut bongattua.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!