Sivut

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Pyöreiden vuosien pyöräilypyrähdys

Yhteisten vuosien määrä D-insinöörin kanssa pyöristyi. Oli minun vuoroni järjestää yllärimatka, ja lensimme viideksi päiväksi Ahvenanmaalle. Olimme viettäneet 1-vuotishääpäiväämme myös siellä teltan kera, mutta nyt en edes harkinnut telttaa, vaan yövyimme Maarianhaminassa neljän seinän sisällä ja mankeloitujen lakanoiden välissä. Edellisellä reissulla taitoimme matkaa vanhalla Ladalla, nyt rullasimme ympäriinsä vuokrapyörillä. Kilometrejä kertyi kolmen pyöräilypaivän aikana reilu kolme kertaa enemmän kuin avioliittovuosia tähän mennessä. Hyvät tiet ja loistavat kelit tekivät reissusta upean kokemuksen. Mitä nyt jalat vähän vonkuivat ensimmäisen pyöräilypäivän jälkeen ja taintuivat vasta särkylääkkeen voimin.
 Iloinen talomaalaus virkisti ohitse pyöräilevää.Ei taitaisi onnistua kaikkien rakennustarkastajien alueilla...


Lampaissa näkyivät kaikki villan luonnonvärit. Jatkojalostetuista löytyi sitten kaikenväristä. Lankapuoti löytyi Maarianhaminasta etelään vievät tien varrelta pienestä piharakennuksesta. Langat olivat käsinvärjättyjä, ja kuvassa näkyy vain pieni osa valikoimasta.Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon pirtistä löytyivät perinteiset täkintikkauspuut.Pikkukuvioinen osa oli tikattu todella pienin pistoin, reunan kuviointi oli merkattu räätälinliidulla ja oli kesken.


Kalstelholman linnassa oli Pauliina Turakka Purhosen näyttely. Maalausten ja savitöiden ohella esillä oli upeita tekstiiliveistoksia.


Linnan ikkunalla istui Madonna, jonka sydämessä oli neuloja ja kädessä kudin. Pienissä koreissa oli kirjontalankoja, helmiä. paljetteja ym..Sinisen huivin liepeisiin saivat näyttelyvieraat jättää oman merkkinsä. Ja kun puiden kuoriin ei enää suositella sydämiä kaiverrettavan, niin tein sen kirjomalla. Hiukan meni vikuralleen, kun en ole ko. hommaa tehnyt aikoihin ja piti tehdä ihan käsivaralla ilman apupiirroksia, mutta asia selvinnee kirjomuksesta.Maarianhaminassa on reilu 11 000 asukasta, koko Ahvenanmaalla muistaakseni n. 30 000. Siksi tuntui hiukan epäreilulle, että kirjakaupasta löytyi viisi (5) erilaista tilkkulehteä. Täältä kotikaupugista, n. 70 000 asukkaan talousalueelta kuin löytyi se yksi ainut lehtimerkki Prismasta ( ne aikaisemmin bongaamani neljä kappaletta Quilting Arts-lehteä on siellä edelleen jäljellä, joten on oletettavaa, ettei lisää  tilata ennen kuin telineessä olevat on myyty). Nämä kolme lähtivät  mukaan Ahvenanmaan tuliaisina.


Mutta sitä kangaskauppaa sai etsiä. Kaksi tuntia ennen paluulennon lähtöä se sitten löytyi. Kurkin ikkunasta ja päätin unohtaa tällä reissulla, vaikka tilkkukankaat näkyivät ihan kadulle asti. Kävin hakemassa vahvistusta päätökselleni viereisestä Paakarin tuvasta  Jordgubbstårta med choklad och banan -ihanuuden voimalla (D-insinööri valitsi Drottning-cheesecaken).


Kermaa ja suklaata ei oltu säästelty ja siitä johtuen vahvistus ei toiminutkaan. Kermavaahdot suupielissä säntäsin Syrrans-puotiin, ja ihan vähän Ahvenanmaan matkamuistoja piti ostaa.


D-insinööri ei kyllä ymmärtänyt, miten Kaffe Fasset liittyy Ahvenanmaahan, mutta noissa kankaissahan on ihan meren,kallion ja uhkaavien sadepilvien värit sekä tumman liloina kukkivien sireenien ja kurjenpolvien hennommat sävyt. (Kamera ei taaskaan suostunut tallentamaan sävyjä sellaisina kuin ne oikeasti ovat, mutta tulihan tuossa jo sanallista selitystä väreistä).

12 kommenttia:

 1. Onnea!
  Hienoja matkakuvia. Kivat kankaat ostit hyvät perustelut väreille. Hemaisevan näköiset leivonnaiset ;D

  VastaaPoista
 2. Upeita juttuja. Tositilkkuilija pystyy näköjään poimimaan tilkkuaiheisia juttuja mistä vaan. Nuo tilkuiksi maalatut talot ova aivan ihanat. Löysitpä hyviä pienikuvioisia kankaita. Pitäisiköhän tästä lähteä pistäytymään Maarianhaminassa?

  VastaaPoista
 3. Onnittelut!
  Ihania matkakuvia ja hauskasti kerrottu, no kyllä aina jokunen kangas pitää mukaan saada ja kauniita nuo Fassetin kankaat! Ihanan näköiset leivokset!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon tasavuosista!
  Ihana matka ja kiva kun laitoit kuvia ja kertomusta. Olispa mielenkiintoista käydä itsekin Maarianhaminassa.
  Hyvää jussia myös.

  VastaaPoista
 5. Oih, ihana juhlareissu!!
  Ahvenanmaa on NIIIIIN ihana, vallankkin pyöräillen! :o)
  ONNEA tasavuosista!!

  VastaaPoista
 6. Affenammaa ja Turu saaristo o hianoi pyäräilypaikkoi. Oon joskus kiärtäny Saaristo renkasreiti ja soli kyl oikee elämys. Affenammaalle tarttis viä pääst...

  VastaaPoista
 7. Onnea juhlapäivällenne!
  Kivoja kohteita olet löytänyt ja kiitos kun kerroit ja kuvasit niitä meille. Joitakin vuosia siten vietimme viikon Ahvenanmaalla ja siitä jäi tunne että uudelleenkin sinne voisi mennä:) Fassetin kankaat ovat niin herkkuja kuten myös leivonnaiset;)

  VastaaPoista
 8. Ihana reissu teillä, oikein lämpöiset onnittelut!

  VastaaPoista
 9. Onnea pyöreistä vuosista! Matkasi on ollut ihan täysi kymppi, hyvä seura, kauniit maisemat lampaineen, lankapuoti, herkut ja tietysti kankaat. Pitäisi lähteä verestämään muistoja Ahvenanmaalle, olin siellä 35 vuotta sitten.Hyvää Juhannusta!!

  VastaaPoista
 10. Onnea pyöreistä avioliitto vuosista!! Ihania kuvia ja lankakauppa näyttää vallan kauniilta! En ole ikinä käynyt ahvenanmaalla!

  VastaaPoista
 11. ONNEA, ONNEA ja ONNEA yhteisistä vuosistanne!!! Ahvenanmaa on minultakin vielä katsastamatta. Kuviesi perusteella vaikuttaa antoisalta matkakohteelta!

  VastaaPoista
 12. Ihana lankakauppa ja sinun peittosi on kaunis

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!