Sivut

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Siesta-pussukka

Kun keskipäivällä on liian kuuma tehdä pihatöitä, kun Variaatio-peiton kanttauksessa on luova prosessi vielä käynnissä, kun D-insinööri keksii uusia esineitä pussukoihin piilotettavaksi ja kun teki mieli ommella, syntyi keskipäivån kuumimman helteen aikana Siesta-pussukka D-insinöörin tilaustyönä. Väritoiveena oli samat värit kuin navigaattorin pussukassa. Pussukkaan oli tarkoitus piilottaa pointteri (siis kapistus, jolla voi vihreän pisteen avulla osoittaa juuri sitä mistä on kyse, ja vaihtaa PowerPointtien dioja vaikka luentosalin toiselta puolelta). Pointterille oli kyllä oma säilytys/kuljetuspussi olemassa, mutta siihen eivät mahtuneet vara-akut. Hyödynsin jo pari kertaa käyttämääni kännykkäpussin prototyyppiä, sisään lisäsin vain taskun vara-akuille. 

Pitkän hihnan sijaan toivomus oli pienestä kantolenksusta, sen vino asento on myös käyttäjän toive. Lenksun päät oli pakko ommella rinnakkain sivusauman väliin. En uskaltanut konettani kiusata enää yhtään paksummalla urakalla. Sivusaumaa ommellessa paininjalan alla on jo tilkkupinta x 2, vuori x2 ja huopakovike x1.
Taitaa olla niin, että vain minä onnistun saamaan suorista kaitaleista kaarevia saumoja, mutta kun ne eivät D-insinöörin silmää haitanneet (tai hän ei uskalla tunnustaa sitä), ei ne haittaa minuakaan.

Autoni ilmastointi sanoi sopimuksensa perjantaina irti (loistava ajoitus, + 28 C!) Minulla oli  tänään reilu tunti aikaa auton huollon valmistumiseen, ja ainoa paikka odotteluun huoltoliikkeen öljyn katkuisen konttorin (vain miestenlehtiä - siis autolehtiä) lisäksi oli Prisma (riittävän lähellä, jotta jaksoin sinne läähättäen raahautua, ja josta saharamaisissa tunnelmissa jaksoin vielä ostoksenikin kantaa autolle). Käyn Prismassa aika harvoin, kun en viitsi pienten ruokaostosten takia kävellä kilometritolkulla. Mutta ajantappoon sopiva paikka. Laahustin siellä yli tunnin  ja löysin taas paljon sellaista, mitä en edes tiennyt ihmisten tarvitsevan. Melkoisen yllätyksen koin lehtiosastolla: Meidän pienen käpykylän Prismassa on ihan englanninkielinen tilkkulehti, Quilting Arts! Ja jopa neljä kappaletta!

Loppuaika autoa odotellessa menikin siinä, että yritin vakoilla, minkälaiset tyypit sitä selailisivat, tai jopa ostaisivat, mutta ei tärpännyt tällä kertaa. Minä sitä kyllä selailin, mutta ei kolahtanut minun tilkkusuoneeni. Aion nyt laittaa palautetta lehtiosaston hoitajalle moisesta rohkeudesta ja toivoa myös toisenmerkkisiä tilkkuaviiseja. Sillä eihän se ole reilua, että vieressä oli ainakin viisi erilaista ristipistolehteä? Tunnen alan aviiseja aika huonosti, olisiko asiaan enemmän perehtyneillä ehdotuksia, mitä voisin toivoa?

6 kommenttia:

 1. Tuo on kivaa, kun sinulta aina tilataan pussukoita. Minä joudun tekemään niitä lähinnä huvikseni. Tuohon lehtiasiaan en osaa vinkkejä antaa, minua kiinnostaa aina milloin mikäkin.

  VastaaPoista
 2. Olen välillä tykännyt lehdestä American Patchwork and Quilting. Siinä on ollut yllättävän paljon ideoita, vaikka ohjeet eivät aina ole olleet minulle mieleen. Stitch-lehti vaikuttaa kivalta, ei tosin ole tilkkuihin keskittyvä. Mollie Makes on samoin enemmän idealehti, mutta tosi söpön visuaalinen. Näihin voisit ehkä tutustua netissä ja sitten pyytää hankkimaan myyntiin sitä mieluisinta. (varmaan muillakin on ehdotuksia eli näistä kaikista sitten valitset tietysti.)

  VastaaPoista
 3. Ostelen välillä milloin mitäkin, viimeksi ostin Burda Patchwork lehden, se löytyi Vaasan Prisman lehtihyllystä. Tänä vuonna tämä on vissiin kolmas tai neljäs lehti jonka ostan, niissä ei enää näköjään ole mitään ihan niin sävähdyttävää, että viittisi ostaa, löydän netistä paljon mielenkiintoisempia juttuja. Kiva pussukka!

  VastaaPoista
 4. Minulle tulee Quilting Arts :) Ostan Akateemisesta Kirjakaupasta Quilters' Newslettereitä (joka numeron siis). Se ilmestyy 6 kertaa vuodessa kuten QA. QNM:ssä on pääsääntöisesti perinteisiä malleja ja tekniikoiden esittelyjä ja niksejä ja tilkkumaailman uutisia. Siinä on usein paperiompelumalleja mm.

  VastaaPoista
 5. Pussukka o hyvännäköne ja hianosti suunniteltu.

  VastaaPoista
 6. Aina sitä vaan näitä tekemiämme pussukoita tarvitaan, ei ne koskaan hukkaan mene.!!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!