Sivut

perjantai 18. lokakuuta 2013

Kangasostoksilla

Yhdeksi lomapäiväksi poistuimme kotoa mm. sukuloimaan, ja matkan varrelle osui näppärästi Wexlerin kangaskauppa Lahdessa. Tämä oli kolmas keikkani Wexlerille, eikä tyhjin käsin tarvinnut poistua sieltä tälläkään kertaa. Nyt on niin kova ompeluhinku päällä, siinä pelossa, että kangaslaatikon pohja alkaisi pilkottaa, päätin varautua. Ensisijainen tarpeeni oli hankkia mustavalkoisia kankaita peittoon, jota Keskimmäinen toivoi sänkynsä päälle torkkupeitoksi. Taustakankaaksi löysin mustanpuhuvaa punaista, kuvassa väri on todellista paljon heleämpi.


Pari kangasta kokoelmasta vielä uupuu, olisi kuitenkin pitänyt ottaa ainakin mustavalkoista barokkityylistä kangasta, jossa mustaa ja valkeaa oli suurinpiirtein yhtä paljon. Onneksi peitolla ei ole kiire ja ehdin hyvin etsiä vielä jotain vielä näiden lisäksi. 

Lisäksi poimin kangaspöydiltä joitakin herkkuja. Päällimmäinen vaalea kangas on Sinellistä, muut Wexleriltä. ( Ja oikeassa alakulmassa kuvaajan jalka, joka tunki myös kuvaan)


Sinellistä löysin myös isomman leikkuualusta, mallia Fiskars. Olen haikaillut isomman leikkuutilan perään jo pitkään, koska pöytäliinojani uhkaavat viiltohaavat. Leikkaan pitkän ruokapöytämme päässä, koska siinä on helppo kiertää puolelta toiselle eikä leikattavaa kangasta tarvitse käännellä. Pöydällä on yleensä kangasliina leikkuualustan alla enkä viitsi aina ottaa sitä pois. Leikkurin lipsahdukset alustan yli ovat liinoille tuhoisia.
Olen ollut ihan tyytyväinen vanhan tummanvihreän alustani laatuun, mutta ainakin hämärillä keleillä tummia kankaita leikatessa en millään meinaa erottaa kangasta alustasta viivaimen läpi katsottuna. Uuden alustan pinta on vaalea, miten käynee vaaleiden kankaiden leikkaamisen? 

Millainen lienee Fiskarsin alusta käytössä, selvinnee ajan kanssa. Pinnaltaan se on erilainen vanhaan verrattuna, hintaa oli aika paljon vähemmän kuin vihreällä isolla alustalla. Tämmöinenkö ihminen on, heti epäilyttää, jos joku on halvempaa, voiko se olla hyvä! Nyt lähden testaamaan sitä :D

8 kommenttia:

 1. Olet tehnyt hienoja valintoja:)
  Ompeluintoa olisi täälläkin vaan ei aikaa:(

  VastaaPoista
 2. Ihquja kankaita. Luulisin, että tarviit musta-valkoiseen torkkupeittoosi juuri sen yhtä paljon mustaa ja valkoista -kankaan, että saat mielenkiintoisemman pinnan. Ehkä parikin sellaista. Minulla on Fiskarsin alusta. Erinomainen käytössä, mutta hyvää päivää, miksi siinä on keskellä reunassa reikä? (No daa, siitä voi ripustaa alustan naulaan joo tiedän.) Arvaa vain, montako kertaa olen ollut vähällä leikata reiän läpi mattoon? (Leikkaan lattialla niin kuin olen monta kertaa kertonutkin.) Ja mittaviivojen numeroita on tosi säästeliäästi, vain fakiiri leikkaa niiden avulla mitään.

  VastaaPoista
 3. Kivat harmaat kankaat. Noista toisista menisi minulla pari kategoriaan "haasteelliset".
  Olen aina välillä kaivannut muun kuin vihreän väristä leikkuualustaa, mutta nyt noita vihreitä on 3. Laitan niitä pötköön tarvittaessa. Silloin tosin asteikko ei ole ihan kohdallaan ja joudun käyttämään mittanauhaa apuna.

  VastaaPoista
 4. Kivat kankaat olet löytänyt. Minulla on myös yksi pienempi Fiskarsin vaalea leikkuualusta, toinen puoli on vaaleanvihreä ja toinen keltainen, käytössä ollut jo muutaman vuoden, mutta se on aika pieni, joten käytän sitä pöydällä ison vihreän jatkeena. Yhden keskikokoisen olen jo kuluttanut loppuun siihen tarttuu leikatessa kankaasta nöyhtää, nämä uudet ovat parempaa laatua kun vanha. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ihania kankaita olet taas löytänyt- minunkin on ihan pakko päästä käymään tuolla lahden ihmekaupassa :)
  Minulla on käytössä nykyään ( jo kolmas vuosi) iso Fiskarsin leikkualusta. Toinen poli vaal. kellertavan vihreä, ja toinen vaal. punainen. Koko on hurjat 25" x 35" eli se on melkein koko leikkuupöytäni pinnan kokoinen. Olen käyttänyt vasta tuota vaal. punaista puolta, joten toinen puoli on kokonaan käyttämättä. Pinta on pysynyt hyvänä näin pitkään, joitakin kohtia on pinnassa, jotka ovat kärsineempiä kuin toiset kohdat. Kohtiin takertuu kangas nyöhkää vähän enemmän kuin toisiin. Hyvä ostos on ollut kaiken kaikkiaan alusta , hintansa värtti.

  VastaaPoista
 6. Lahden ohi en ole voinut ajaa poikkeamatta Wexlerissä sen jälkeen, kun kuulin sen olemassaolosta. Kankaitahan siellä on pyörryttävän paljon. Olen ostanut sieltä kankaiden lisäksi myös metrivetoketjuja, jotka ovat käteviä pussukoiden tekemisessä. Molemmat kangassetit näyttävät hyviltä.

  VastaaPoista
 7. Makoisia kankaita olet löytänyt! Innolla odotan millaista musta-valkoista peittoa alat loihtimaan;o) Minullakin on Fiskarsin alusta (kelta-vihreä) ja olen ollut siihen todella tyytyväinen! Olen huomannut, että leikkurin terä pysyy kauemmin terävänä sen päällä leikatessa kuin edellisen (merkki? joku halpis?) pinnaltaan pehmeämmän alustan päällä leikatessa.

  VastaaPoista
 8. Tuonne Wexlerille pitäisi joskus päästä, valikoimaa siellä kuuluu olevan. Kivat kankaat olet sinäkin löytänyt, mielenkiinnolla odottelen taas lopputulosta!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!