Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pimeitä kuvia


Halusin kokeilla kankaalle tulostamista, siirtää muutaman vanhan kuvan kankaalle ja käyttää niitä isänpäivä- ja äitini syntymäpäivälahjassa. Tulostusohjeet olivat hyvät, mutta näin kauhukuvia, että kangas jumittuu tulostimeen, ja joudun kiskomaan sen aparaatin sisuksista lanka kerrallaan. Mutta läpi kangasarkki tuli, vaikkakin reunat rispaantuneena. Kuivattamisen jälkeen huuhtelussa väriä lähti aika paljon, ja kuvat haalistuivat mielestäni ihan liikaa. En tiedä, johtuuko siitä, että kangas on puuvillatwilliä, kankaan epätasaiseen pintaan väri ei ehkä tartu kunnolla ihan joka kohtaan.

Päällimäisen kuvan pieni pellavapää on äitini n. 80 vuotta sitten, alimmaisessa kuvassa isäni istuu jalat ristissä etummaisena, kuva on ehkä vuodelta 1936 . 

Otin uusiksi ja tummensin kuvia.Meni vielä enemmän pieleen, huuhteluvaiheessa osasta kuvaa väri meni ihan sutuksi. Tämän rinnalla nuo ensimmäiset kuvat näyttävätkin ihan hyvälle. Kovin montaa harjoittelukappaletta en viitsi tehdä, arkin hinta on kaksi ja puoli euroa.


Taidan kuitenkin käyttää nuo ensimmäiset kuvat. Tämän epäonnistuneen voin sitten joskus käyttää johonkin taiteellisempaan viritykseen...

Kuvien kanssa pelatessa koko juttu alkoi jo tympiä, mieli teki ommella, mutta en oikein saanut mistään hommasta kunnolla kiinni. Otin lila-turkoositöistä jääneen silppukasan ja aloin ommella niitä yhteen sen kummempia suunnittelematta. Lopputuloksena tilkkupinnat pussukkaan.


Päivän jo uhkaavasti pimentyessä ehdin napata terassilla kuvat, kotona valoisaan aikaan taidan olla seuraavan kerran vasta seuraavana viikonloppuna. Sisällä otettu vuorikuva onkin sitten kai sitä, mihin tässä talven aikana pitää tottua; väritykseltään todella surkeisiin kuviin! Vuori ei todellakaan näytä luonnossa noin kamalalle!8 kommenttia:

 1. Olen myös tulostellut kuvia kankaaseen, ihan kivaa puuhaa. Hienothan noista sinun tulostuksistasi kuitenkin tulivat. Alimmainen on hyvä, vaikka väri onkin hieman rösöinen. Nätit pussukkakankaat.

  VastaaPoista
 2. Tulee varmasti yllätykselliset kortti ja lahja ja varmasti mieluisat. Iloiset tilkkupinnat, joten kohta on odotettavissa syksyn pimeyttä piristävä pussukka!

  VastaaPoista
 3. Tulostamasi kuvat näyttivät ihan hienoilta, myös se jota pidit epäonnistuneena. Odotan pussukkakuvaa ja otan osaa, talvivalossa kuvaaminen on epätoivoista.

  VastaaPoista
 4. Minkä valmistajan kankaita mahdoit käyttää? Oma eka kokemukseni kankaalle tulostamisesta oli samanlainen - jälkeenpäin tosin manasin, että miksi pistin veteen, kun käyttökohteeni ei tullut mihinkään pesua vaativaan. Sittemmin olen kurssilaisten kanssa käyttänyt Saksasta tilaamiani suht edullisia kankaita, ja niiden kanssa tulos on ollut hyvä, värit tulee niissä kiinnittää silittäen. Parhaat tulokset olen saanut itse tehdyllä kankaalla - tosin en ole vieläkään tehnyt yhtään työtä, joka vaatisi säännöllistä pesemistä, ainoastaan tauluja, seinävaatteita yms. Ja oikeassa olet: twilliin väri ei tartu tasaisesti. Itse kangasta tehdessäni tulostan puuvillasatiinille.

  VastaaPoista
 5. Ihanan nostalgisia kuvia! Väripinnan laimeus / epätasaisuus ei haittaa lainkaan, lisää vain niiden tunnelmallisuutta.

  VastaaPoista
 6. Mäkin ostin tuota siirtokuva juttua, en ole vielä kokeillut kun tosiaan hirvittää mien siinä käy. Mä kun masoin 3,5 € arkki!! Ihania tilkkutöitä jälleen!

  VastaaPoista
 7. En ole minäkään onnistunut noiden kuvien kanssa. Mutta olisi niin kiva systeemin, jos onnistuis. Ihanan väristä blokkia teit. Tulee varmasti nätti pussukka.

  VastaaPoista
 8. Ihan hyviä nuo sun kuvat ovat. Mä en ole ollenkaan huuhdellut kuvia, antanut kuivua vaan ja silittänyt sitten. Hyvin on pysynyt. Kaunis pussukka tulossa.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!