Sivut

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vyöryn jälkimainingit

Koko juttu lähti siitä, kun voitin HanneLisen blogiarvonnassa Studios-lehden. Oli se uskottava, työhuoneeni tarvitsi päivitystä. Saadakseni pieneen hyllyyni lisätilaa, roudasin pihamökistä vanhan kirjahyllyn eteiseen, johon kierrättäisin huushollimme kirjoja niin, että saisin kaipaamani väljyyttä ompelutarvikkeilleni. 

Huonekalujen kunnostusoperaatiot teen yleensä kesäaikaan ulkona. En ehtinyt ennen ilmojen kylmenemistä käsitellä kuin välihyllyn. Etenkin yläpinnan lakka hilseili pahasti ja siinä oli paljon kosteuden aiheuttamia laikkuja. Ei muuta kuin liinaa päälle peittämään pahimmat epäsiisteydet!


Pieleen meni. Liina näyttää ihan hyvälle, perhosjulistekin siirrettiin niin, että se on hyllyn keskellä, säästetyt lastenkirja sopivat hyllyyn hienosti. Mutta ei hyvä. Olosuhteet muuttuivat liinan alla. Innostuin lomaviikolla kuitenkin kunnostushommiin. Hioin ja hinkkasin, petsasin ja öljysin, vahasin ja puunasin - ja ta-daa!


Ei tätä voi liinan alle piilottaa, vaikka olisi kuinka hyvä liina. Hukkaanhan tuo urakka peittämällä menisi. Eli uusiksi meni liinanteko. Pari pikkuruista tilkkusta on nyt  työlistalla, kukkaruukun alle ja ehka toinenkin pieni toiselle nurkalle. 


Työhuoneeni hyllyn alaosasto on nyt varattu kahdelle rakkaudelleni, italian oppikirjoille ja käsityökirjoille. Keskimmäinen hylly on toistaikseksi tyhjä - millä ja miten sen täytän, on vielä harkinnassa.


Uudelle ja vanhalle leikkuualustalle teimme oman ripustuskoukun työhuoneeni oven taakse. Ovi on yleensä auki, joten alustat jäävät näkymättömiin, kun eivät ole käytössä. Uudessa alustassa on reikä valmiina, vanhaan painoin sen sähköporalla. Kun alustaa mainostettiin itsensä korjaavana, hiukan huolestutti, onko reikä mennyt aamuun mennessä umpeen.


Uusi alusta sopii täydellisesti pöydän päähän, eikä tarvitse pelätä pöytäliinan silpoutumista. (Ihana syysaurinko paistoi kauniisti pöydälle!) Alusta tuntui myös ensikäytössä hyvälle.
Nyt on aika keskittyä ompelemiseen. Ihan oikeasti etukäteen paperille suunnittelemani työ on tässä vaiheessa:


Tämän enempää en voi paljastaa, seuraavaksi näette tämän työn valmiina joskus ensi vuonna, sillä tämä on hys-hys-työ.
Mukavaa viikkoa kaikille!

9 kommenttia:

 1. WOW miten iso leikkuualusta. Mistä tuollaisia saa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin alustan Sinellistä, valmistaja (vai valmistuttaja?) on Fiskars, alustan koko on 60x90 cm

   Poista
 2. Vanha hylly elää nyt uutta kukoistustaan ahkeran ja huolellisen kunnostuksen jälkeen. Ei sitä voi piilottaa liinan alle. Eiköhän tuo keskihyllykin löydä omat tavaransa. Hys-hys-työsi näyttää värikkään mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielettömän hieno tuli tuosta chippendale-hyllystä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tosi yllättynyt itsekin lopputuloksesta, spriipohjainen petsi osoittautui hyväksi valinnaksi, se levittyi tasaisesti ja öljyllä ja vahalla sain pintaan kiiltoa. Pitihän sitä vähän hioakin...

   Poista
 4. Mahtava hyllykkö. Kuuloiko tuohon lasitkin aikoinaan? Tykkään kovasti, ja duunauksen jälkeen se oikein hohtaa!! Älä enää vie piharakennukseen kostumaan :) Onnea uudelle työhuoneen sisustukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä liikenne on pihamökistä vain sisälle päin (tai kaatikselle). Pihamökki oli valmiiksi kalustettuna tällä tontilla kun ryhdyimme rakentamaan, mutta pahaksi onneksi tavaroista aika paljon oli 40 vuoden käyttämättömyydestä ja kosteudesta vaurioituneet. Lisäksi hiiret olivat bilettäneet siellä kaikessa rauhassa nuo vuosikymmenet. Mutta jotain on pikkuhiljaa sieltä kunnostettu ja otettu käyttöön. Hyllyssä on todennäköisesti ollut lasit, ainakin reunoissa olevista urista päätellen. Lasitus on harkinnassa...

   Poista
 5. Ihania nämä sisustuspuuskat. Näyttää tulevan meille kaikille vuoronperään tarvetta vähän uudistella paikkoja. Kivan näköinen hyllyt tämä on.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!