Sivut

lauantai 2. marraskuuta 2013

Suora


Valmis pussukka aseteltu kuvattavaksi, mutta miksi tuo toinen lenksu on noin pitkä? Kääk, sen toinen pää ei olekaan kiinnittynyt saumojen väliin. Ratkoja tänne! Vuorin kääntöaukko auki, pussukka nurinpäin, sauma lenksun kohdalta auki (oli ommeltu kahdesti yli että varmasti kestää), ja kaikki taas uudelleen kasaan. 


Valmis! En kauheasti jaksanut pähkäillä tikkausten kanssa, joten pudottelin vain suoria viivoja lilalla, vaihtuvavärisellä langalla. Näytti aluksi perin tylsälle, mutta ei niin kovasti enää pussukan valmistumisen jälkeen. Nimeksi en kumminkaan viitsinyt laittaa Tylsää, joten olkoon Suora. Tilkkupinnan ja vuorin välissä on huopakovike (tai sillä nimellä sitä Eurokankaassa myydään). Aloitin pussukanteon aikanaan kaarevilla yläreunoilla, ja palasin siihen malliin nyt vaihteeksi takaisin. Mitat: korkeus 24 cm, leveys 18 cm ja pohjan leveys 8 cm.


Talviaikaan siirtyminen lisäsi kuvaamisen haasteita kertaheitolla, etenkin kun en juuri viikolla ole valoisaan aikaan  kotona. Ylimmäisen kuvan nappasin illalla kirkasvalolampun avulla; kohtalainen valoapu, syviä varjoja on vain vaikea tuolla konstilla välttää.

Vaikka olen välillä olevinani muka kovinkin innokas puutarhaihminen (etenkin kevällä, into hiipuu jo juhannuksen alla) en jaksa kovin kummoisesti perehtyä kasvien sielunelämään. Pihallani ne joko elävät tai kuolevat.  Mutta onko normaalia, että rhodot näyttävät marraskussa tällaisille? Ihan kuin aloittelelisivat kukkimista? (Tulipa nyt paljastettua taas tietämättömyyteni)
10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää pussukkasi ja hienoa, että siinä on kaksi lenksua eikä vain yksi. Välillä sitä sattuu kaikenlaista, että saa omia tekemisiään purkaa. Minullakin kerran jäi applikoidun kuvion alle hakaneula! Olin tiheällä siksakilla ommellut reunat hyvin kiinni, mutta ei auttanut muu kuin purkaa niitä. Silloin kyllä onnittelin itseäni näppäryydestä. ;-)

  VastaaPoista
 2. Tekevälle sattuu :) Pussukka on kyllä kaikkea muuta kuin tylsä - upeat värit taas kerran!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava pussukka! Tuohon malliin en voisi muuta kuvitellakaan kuin suorat tikkaukset!! Itsekin olen huomannut, että juuri tikkaus aiheuttaa minulle aina eniten harmaita hiuksia. Vaikka työ olisi miten pieni, niin aina se on yhtä vaikeaa;o) Niin ja siitä rhodosta: sinuna olisin huolissani, jos siinä tähän aikaan vuodesta ei olisi nupun alkuja. Tosin, jos talvi ei pian tule, nuput saattavat kehittyä liian pitkälle ja paleltua sitten talvipakkasilla... jos niin käy, se näkynee vähäisempänä kukintana ensi keväänä. Oho, olipa monimutkaisesti selitetty;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, rhodotiedosta. Meillä rhodot kasvavat metsässä (haaveena Mustilan kaltainen rhodometsä!) enkä tavallisesti kauheasti tutkaile niitä tähän aikaan vuodesta, mutta nyt huomasin nuo nuput ja huolestuin - siis turhaan.

   Poista
 4. Kaunis pussukka. Nuo sinun värisiyhdistelmäsi, lila-turkoosi,ovat upeita. Pussukalla on oikein sopiva nimi ja tikkaukset niin kuin pitääkin olla. Minunkin piti käydä tarkistamassa rhodoni ja samanlaiselta näyttää. Toivottavasti talvi on armollinen niille ja saamme ihailla kesällä kukkaloistoa.

  VastaaPoista
 5. Ihana värinen pussukka ja kivan mallinen, nuo lenksut on hyvät, minä aina unohdan ne.

  Hei kysymykseesi vastaus, pienemmässä on thermo cell tai sinne päin ohkasta vanua, jota voi silittää ja toisessa on ohkasta yksipuolista liimavanua. Tuo pienempi on tukevampi ja siksi mielestäni parempi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis pussukka ja niin hyvät värit

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!