Sivut

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Hexagon-haksahdus

Saa nähdä, haksahdanko hexagoneihin pitemmäksikin aikaa? Kylämme naisväen toivomuksesta (ensin kyllä vähän itse johdattelin) kehittelin Marttatrefffeille Marittan avustuksella (kiitos vielä kerran Maritta!) pientä yhden illan käsinommeltavaa tilkkutyötä. Ja hexagoneihin höpsähdin. En ollut ikinä tehnyt ja olin ajatellut niiden olevan jotenkin vaivalloisia. Kankaan harsiminen paperin ympärille kuulosti mielestäni jo riittävän monimutkaiselle ja hankalalle. Mitä se ei suinkaan ollut! Näitä oli oikeasti hauska tehdä.


Mallinehexagonit (vai onko se malline?) tulostin netistä hexagongeneraattorilla (klik) 160 grammaiselle kopiopaperille. Toimi hyvin! Näistä harjoittelukukkasista tulee kai lasinalustoja tai pikku liinoja vaikka sinivuokkopurkin alle.


Värijumini on edelleen lilassa ja turkoosissa. Voin tietysti puolustella, että tilaaja toivoi näitä värejä. Tästä tilkkupinnasta tulee säilytys/kuljetusväline piirtopöydälle. Olen jo ommellut tilkkupinnan molemmin puolin yksivärisen mustan kankaan ja tikannut työn lilalla langalla kovikehuopaan. Nyt se jää odottamaan pehmeäpintaista vuorimateriaalia, jota saan parin viikon päästä.

Käväisin viikonloppuna Tallinnassa mm. Marja Matiisenin Tilkkutalossa hurmioitumassa hänen tilkkutarinoistaan. Karnaluksin kangasvalikoimat olivat lisääntyneet sitten edellisen käynnin, hiukan tuli varastoja täydennettyä, kankaiden hinnat kun olivat 5-6 € metri. Mukaan lähti lisäksi leikkurin teriä, ompelukoneen neuloja, tasasivuinen kolmioviivain (joka vielä mahtuikin DI:n tekemään telineeseen) ja tikkauslankoja. Harmikseni sieltä aikaisemmin ostamaani ja hyväksi havaitsemaani Mettlerin puuvillaista tikkauslankaa ei enää löytynyt.

Reissussa ilahdutti erityisesti kaunis keväinen sää ja huippumukava seura. Kiitos mukana olleille, etenkin Tilkkutaiturin Tyttärelle!

10 kommenttia:

 1. Hyvä haksahdus! Itselläni alkaa aina kesäisin sormet hamuamaan hexagonilaatikoita. Se on kiva kevyt kesätyö silloin, kun on liian kuuma ommella sisällä;o) Vinkki: itse en koskaan harsi paperin läpi, vaan tällä tavoin, kuten Lori näyttää täällä: http://beeinmybonnetco.blogspot.fi/2010/04/hexie-paper-piecing-tutorial.html Mielestäni tuo tapa vähän nopeuttaa harsimisvaihetta ja paperi on helpompi repiä pois...

  VastaaPoista
 2. Hexagonien koukkuun on helppo jäädä, nimimerkillä kokemusta on :)
  Lila-turkoosisi on kauniin näköistä, niin voimakasta.
  Hyvä viikonloppu sinulla! Marja Matiisenin Tilkkutalossa olis ihana käydä. Se on toivelistalla.

  VastaaPoista
 3. Joo siinä on se vaara kyllä olemassa, kauniita ovat ja tulossa oleva kuljetusväline kaunis tilkkupinta. Matiiseenin Tilkkutalossa olisi kiva käydä!

  VastaaPoista
 4. Sadun linkistä löytyvää tapaa olen minäkin käyttänyt kuusikulmioiden kanssa, nopeuttaa huomattavasti. Tosin paperin on silloin syytä olla vähän tukevampaa, jotta kangas on helpompi pingottaa sen päälle. Upeat värit tuossa liila-turkoosissasi!

  VastaaPoista
 5. Harsimisen sijaan onnistuu teippauskin :)

  VastaaPoista
 6. Ihana kukaset! Olin itsekkin menossa Tallinnaan ja juuri Karnaluksiin, mutta matka peruuntui. Täytyy käydä kesäloman aikaan!

  VastaaPoista
 7. Tallinna on ihan parhaimmillaan keväisin! Siellä on kevät niiiiiin paljon pidemmällä, eikä vielä turisteja kiusaksi asti! Voi, olisikin taas kiva käväistä (vaikkei Karnaluks-tarpeita nyt olekaan [tosin siinä vaiheessa niitä aina ilmaantuu, kun sinne asti pääsee...])
  Mummulan vintillä oli valtavasti noita hexagoneja, voi ku joku olisi ne aikoinaan ottanut talteen! Kaatopaikkakuormaan taisivat päätyä... :o(

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti haksahduksesi on pysyvää :) Ne on niiin kivoja. Oat hexagonit ovat olleet nyt vähän jäähyllä, mutta helteisin kesän koittaessa, taas otan ne esille

  VastaaPoista
 9. Nuo värit ♡♥♡♥♡♥♡ aivan ihanat!!

  VastaaPoista
 10. Mä en ostanut Karnaluksista MITÄÄ! kun käytiin maanantaina! Noita isoäidin kukkia on kiva tehdä matkakäsityönä. Tykkään tehdä niitä.

  VastaaPoista