Sivut

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Jersey Girl (lue: Kotkan tyttö)

Viikonloppu kului mukavasti tikkauspuuhissa. Siniset kankaat sekä mallin tähän tilkkutyöhön (n. 91 x 91 cm) sain Quilttalesin Sadulta joululahjaksi. Tilkkupinnan ompelin valmiiksi jo heti alkuvuodesta, sitten Tilkkupäivin puuhat valtasivat ajan, ja Jersey Girl jäi odottamaan. Nimi muuttui tekovaiheessa Kotkan tytöksi Quilttalesin kotipaikan mukaan.


Tikkausmallia mietin pitkään. Sitten Satu ehkä tietämättään antoi minulle vinkin. Hän kertoi sähköpostiviestissään blokin muistuttavan vaahteranlehteä. Ja siitä se sitten lähti. Piirsin pahville vaahteranlehden ja jäljensin sen avulla summittaiset ompelulinjat häviävällä merkkauskynällä suoraan tilkkupinnan päälle. Tikkasin jokaiseen blokkiin neljä vaahteranlehteä kannat kohti pientä turkoosia tilkkua seuraten apuviivojani. Sitten tein tikatun lehden sisään reilun sentin etäisyydelle toisen tikkausviivan, koska yksi lehden ääriviiva vaikutti liian harvalle.

Reunoilla sitten päätin antaa mennä ihan käsivaralla. No, aika harva noista yrityksistä vaahteranlehteä muistuttaa, ennemminkin jotain kummallisia puskia. Mutta rohkeus vapaaseen tikkaukseen kasvoi roppakaupalla!

Kantin ensimmäisen reunan ompelin koneella, viimeisen reunan kiinnitin käsin nurjalle puolelle. Ja sitten, silitysvaiheessa iski pahapeikko perfektionismi . Yksi kulma näytti hivenen suuremmmalle kuin 90 astetta. Kulmaviivottimen mukaan näköhavainto ei valehdellut. Ratkojaa tarvittiin taas. 


Kantti irti kulman kohdalta, lisää mittauksia,  ja reilu puolen sentin siipale kulmasta pois. Kantista noin sentti pois ja sen takaisin ompelu. Tämä työ on ainakin viimeistelty!Yritin ehtiä terassille kuvaamaan ennen kuin aurinko ehtii kääntyä sinne, mutta noissa viimeistelyhommissa vierähti tovi tai sitten tuo taivaallinen mollukka on tänään sukkelalla tuulella.Taustakankaaksi oli ihan pakko laittaa orvokkikangasta. Kangashan on käytössä ollutta pöytäliinaa, ja se on esiitynyt blogissani jo ensimmäisissä postauksissa syksyllä 2011. Kotkan tyttöön orvokit yhdistää se, että sain muutama vuosi sitten Sadulta pikkuliinan, jossa on tuota samaa kangasta. Muuta vaihtoehtoa taustakankaaksi ei yksinkertaisesti ollut.


Tästä blokista tuli ompelun myötä yksi lemppareistani. Siinä on oikeastaan kaksi eri blokkimallia sisäkkäin; tummat siniset kankaat muodostavat vaahteranlehden, mutta kun ottaa vaaleamman tilkun laskuihin mukaan, niin se onkin karhuntassu. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Kiitokset Sadulle kivasta ja opettavaisesta tilkkumatkasta Kotkan tytön kanssa.

Lukijajoukossa on uusi kymmenluku pyörähtänyt alkuun. Tervetuloa, 50. lukija, Heidi!

16 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis! Ihanat sinisen sävyt.

  VastaaPoista
 2. Upea lopputulos - tikkausmallin ei tarvitse olla orjallisesti idean näköinen, usein ne ovat tyyliteltyjä kuvioita kuten sinun vaahteranlehtesi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuli. Oikein kiva blokkimalli. Tikkaukset ovat kivat.

  VastaaPoista
 4. Hei! Tasta tuli ihana ja hieno! Tietysti tykkaan sinisista ja vaaleista kankaista ja malli on myos tosi hyva! Orvokit (suosikkini) kruunaavat kaiken! Terv Teje

  VastaaPoista
 5. Kaunis, tyylikäs ja mitä kaikenlaisia kehumissanoja vielä olisikaan tuolle työlle. Hieno!

  VastaaPoista
 6. Kt:si on loistokas!!! Tikkaus ja scrappy kantti kruunaavat sen! Hmmm... Kotkan tyttö on hyvin otettu tästä kunniasta - niiaus;o) ja olen myös äärimmäisen iloinen, että pidit tuosta työstä!

  VastaaPoista
 7. Kotkan tyttösi on kaunis kaikin tavoin, kankaat, tikkaus ja taustakangas. Komea kokonaisuus.

  VastaaPoista
 8. Mä alan juuri päästä vapaatikkauksen makuun, ja täytyy muistaa ostaa tuo haihtuva tussi itsellekin :). Kaunis on työsi!

  VastaaPoista
 9. On niin sinisen kaunis työ! Nuo orvokit on niin söpöjä myös. Ja tikkaus onnistuneesti kruunaa.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana!!! ja mitkä mahtavat värit olet valinnut. Onko tuo plokki-malli jossain tilkkukirjassa nimellä "karhun tassu" muistelen sitä joskus ihastelleeni, mutta siinä vaan oli käytetty lähes joka plokissa eri kankaita. Tämä sinun työsi on kyllä valtavan hieno ja tikkaus on hyvin onnistunut, minä en vielä ole uskaltanut töissäni tuota tikkausta käyttää ollenkaan kun pelkään sen epäonnistuvan... :) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle!!!

  VastaaPoista
 11. Kiitos =) nyt vasta ehdin lukea näitä. Kivoja töitä teet, kateeksi käy!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!