Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Viimeiset villahousut (ja ehkä talviturkkikin)

Olen tehnyt tuttavuutta hahtuvan kanssa ja puikotellut puoli tusinaa hahtuvavaippapöksyjä tilaustyönä. En ollut koskaan aikaisemmin hahtuvasta mitään neulonut ja hiukan hirvitti tarttua kevyeen ja helposti katkeavaan villakuituun. Lankamyyjä sanoikin, että jos jollakulla on todella tiukka neulekäsiala, hän ohjaa harjoittelemaan löysempää neulomista hahtuvalla. Lanka katkesi kuitenkin vain ehkä alle 10 kertaa koko satsin aikana, ja silloinkin oli syynä se, että hahtuvakiekko oli juuttunut sohvan jalan taakse tai tarttunut neulekorin ripoihin. Resorit on neulottu merinovillasta.


Kaikki nämä pöksyt tulivat kahdesta hahtuvakiekosta. Myyjä sanoi, että niistä saisin ehkä neljät pöksyt. Lankaa on jäljellä vielä ainakin yksiin, ehkä kaksiinkin pöksyihin.


Olen säilyttänyt tilkkutyöviivaimiani ompelupöytäni (joka on ihan tavallinen kirjoituspöytä) laatikossa, ja sen alimmaisen kaivaminen on aina vähän hankalaa. Esittelin Amazonin sivuilta D-insinöörille viivaintelineitä - ja vihje meni perille. D-insinööri tarttui lankkuun ja sahaan , ja tuloksena on seinäteline viivaimilleni. Minä avitin ehostamisessa eli sudin maalia lankun kylkeen. 


Lankku kiinnitettiin työhuoneeni oven taakse leikkuualustojeni yläpuolelle. D-insinööri halusi jättää kunnolla väliä alustoihin, keksin kuulemma vielä joku päivä ruuvata koukkuja telineen alapintaan ripustaakseni niihin jotain tarpeellista. Mistähän se tuon sai päähänsä? D-insinöörin tarkkuudella teline on suunniteltu niin, että viivaimeni mahtuvat siihen tietyssä järjestyksessä. Tuleville ei ole kyllä enää tilaa, mutta onneksi yläpuolelle mahtuu tarvittaessa toinen teline :D.

Niin, se talviturkki. Sen olen suunnitellut heittäväni tänään. Perheen miesväki ehti eilen, ja se käy vähän luonnon päälle. Edellinen kunnon ennätykseni on vuodelta 1976, jolloin kävin uimassa viikkoa ennen äitienpäivää jäiden seassa. Olisihan tuo aika jo uudistaa. Apua, nyt se sitten kai pitää tehdä, kun tuli tännekin kirjattua!

11 kommenttia:

 1. Hyvä teline, helpompi työskennellä kun tarvikkeet ovat helposti käytettävissä.

  VastaaPoista
 2. Onpa hauskan näköisiä haihtuva villahousuja. Viivainteline hieno keksintö, tuollainen kelpaisi tännekin ja tuosta ovat helposti saatavilla tarvittaessa:)

  VastaaPoista
 3. Näppärää! Joissain viivaimissahan on kolo, josta sen voi ripustaa roikkumaankin;o)... Nuo villahousut ovat hauskan näköisiä! Joko heitit turkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkki lähti, eikä vain kastautumalla, vaan ihan uimalla. Eihän se vesi kovin lämmintä vielä ollut.

   Poista
 4. En ole vähään aikaan nähnyt mitään niin veikeää kuin nuo pöksyt

  Tosi hieno viivainteline! Osaisikohan it-mieskin tehdä tuollaisen! Minullakin on oven taus -varasto täynnä tarpeellista ja litteää, mutta tuollainen mahtuisi hyvin.

  Onneksi olkoon turkista!

  VastaaPoista
 5. Kivoja hahtuvapöksyjä :)
  Viivainteline on myös kätevä. Talviturkkia en ole koskaan heittänyt huhtikuulla. Hienoa pisteet sulle :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hauskan näköinen rivi pöksyjä narulla. Näppäri viivainteline.

  VastaaPoista
 7. Hienon telineen on inzenjööri väsännyt! Ja sinä pöksyt poikineen! Onko nuo vaippahousuja, vai mitä..? Onnea turkinlähdetysrohkelikolle :)

  VastaaPoista
 8. Herttileeraa kun on söpöt pöksyt narulla ja D-insinöörin tekemä telie on niin YES!!!!

  VastaaPoista
 9. Oletpas sinä ahkera. Ihania vaippahousuja. Ihanaa tämä blokkailu, kun saa aina uusia ideoita.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!