Sivut

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Puikkojen uusi kevätmekko

Tytär pyysi ompelemaan sukkapuikoilleen uuden kevätmekon (oikeasti niillä ei ole ollut vanhaakaan mekkoa, vaan ovat kulkeneet ihan nakuina tähän asti). Kankaat hän valitsi itse, ja designissa päädyin perinteiseen ruutukaavaan. Malli ei siedä kovin suurta määrää saumoja, säilytin kun pitäisi saada nätisti rullallekin


Vaalean keltainen kantti näyttää kuvissa tosi valjulle, oikeasti se on keltaisempi. Ja kuvista huomaan, että turkoosi kantti olisi ollut aika nappi juttu! En silti pura, sillä tuon kantin paikalleen äheltäminen, ja etenkin kulmien saaminen edesinhimillisen näköisiksi ei ollut ihan piece of cake. Kuvaaja näyttää fiksusti rajanneen ko. kulmat pois kuvista.
Tuotekehittelyäkin on tapahtunut.Itselleni pari vuotta  sitten tekemä puikkomekko kun ei salli  keikauttamista ylösalaisin, puikot hulahtavat lattialle. Tähän tein taitettavan yläreunan, joka pitää puikot paikallaan, oli säilytin miten päin tahansa.


Tikatun tilkkupinnan taitekohtaan ompelin tikkauksen niin että yläreuna taittuu paremmin puikkojen päiden yli. 11 kommenttia:

 1. Aurinkoinen versio puikkopussista. Uskaltsit tehdä tilkuista oikein. Oma versioni on Tilkkulehdessä 4/2013. Siinä ei ole tilkkupintaa saumanvarojen välttelyn takia. Tärkeintä on, että puikkosetit löytyvät tarvittaessa. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis, aurinkoinen puikkopussi. Pitäisi tehdä itsellekin, puikot töröttävät ulos pahviputkesta, pitkät ja pätkät sekaisin...

  VastaaPoista
 3. Kivan pirteä pussi. Hyvä idea tehdä taitettava yläreuna.
  Olen tehnyt itselleni joskus 20v sitten vastaavan mutta ilman taitettavaa reunaa, pitäisiköhän ommella uusi ja samalla vähän kauniimpi versio:)

  VastaaPoista
 4. Hei! Hieno tuli ja hyva malli! Tuo taite on hyva idea etta kaannos pysyy paikallaan. Ennen luulin etten tykkaa keltaisesta ja nyt tykkaan tosi paljon! Hyvaa Paasiaista! x Teje
  PS. vein terveiset Konetikkiin mutta Marja oli messuilla.

  VastaaPoista
 5. Ihanan keltainen puikkosäilytin ja kivasti tilkuista:) olen tehnyt matkaversion, mutta se on annettu pois, joten pitäisi tehdä itsellekin uusi ja vähän isompi versio, tuo taite on hyvä.
  Hyviä pääsiäisenpyhiä:))

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteä pussikko. Tuo taite on kiva idea. Pitäisikin ommella tuollainen pitkille ja lyhkäsille puikoille omansa.
  Mukavaa pääsiäistä ;)

  VastaaPoista
 7. Onpa pirtsakka puikkosäilytin! Minunkin pitäisi tehdä tuollainen, kun puikot ovat pahviputkessa sikin sokin sekaisin... tosin suurin osa niistä nyt törröttää kirjahyllyn päällä - ruukussa ;o)

  VastaaPoista
 8. Kätevä tuollainen puikkojen kotelo ja ihanasti tilkuista, kuinkas muutenkaan :)

  VastaaPoista
 9. Aurinkoisen keltainen! Ja hyödyllinenkin vielä!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!