Sivut

perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulun lahjuksia ja välipäivien puuhia

Joulupukki oli huomioinut harrastukseni (lue: intohimoni) ja muistanut minua teemaan sopivilla lahjoilla. 500 tilkkutäkin kuvaa; siinä on haastetta loppuelämäksi. Suuri osa sellaisia, mihin taitoni eivät taatusti tule koskaan riittämään, mutta virikkeinä loistavia. Tässä riittää selailtavaa pitkäksi aikaa.


Ystäväni Tilkkutaiturin tytär yllätti hauskalla ja erittäin hyödyllisellä  jääskrapakintaalla. 


Skrapan varsi pujotetaan kintaan päässä olevasta aukosta kintaan sisään, sitten ei muuta kuin käsi kintaaseen ja varresta kiinni. Käsi pysyy lämpimänä kintaan suojissa, sillä vuori on fleeceä. Tästä riitti hauskaa aattoillaksi. Ja voin vain kuvitella ammattikoulun auto-osaston poikien kateelliset ilmeet, kun tätä lurex-kinnastani heiluttelen =D (autopaikkani työmaalla on ihan auto-osaston kupeessa).

Käsityörintamalla on joulun aikana liikuttu lähinnä puikkojen parissa. Globetrotting-peittoa olen tikannut silloin kun on huvittanut, ja aika hyvin on huvittanut. Peiton suunnittelijan Pat Sloanin fb-sivuilla joku ystävällinen kanssaompelija esitteli peitolle tekemänsä tikkaussuunnitelman, ja minä röyhkeästi hyödynsin hänen suunnitelmaansa. Ihan yksi-yhteen ei tikkaukseni tule lainatun suunnitelman kanssa olemaan, sillä joissakin kohdissa keksin parempiakin kuvioita. Hiukan on ollut säätämistä lankojen kanssa, ylälanka tuppasi katkeilemaan säännöllisin välein, mutta nyt tuntuu taas luistavan erinäisten neulanvaihtojen ja lankarullan paikan etsimisen jälkeen. Lankarulla on nyt lattialla Iittalan Kivi-tuikussa ja hyvin kulkee - ainakin toistaiseksi.


Alkaneen vuoden kalenteriinkin pitäisi saada uudet kannet. Edellisillä kansilla on menty jo kaksi vuotta, ja kulmista alkaa vuorina oleva vaaleanpunainen flanelli kuultaa jo pahasti läpi. Ideat sen suhteen tuntuvat nyt vain olevan vähän hakusessa. Eiköhän niitäkin löydy, kunhan vuosi pääsee kunnolla vauhtiin. 

Mukavaa vuotta 2015 kaikille lukijoilleni ja iloisia ompeluksia!

14 kommenttia:

 1. Ihanaan aiheeseen liittyvät hyvät lahjat! Kiva, että olet ehtinyt harrastuksesi pariin myös käytännössä!

  VastaaPoista
 2. Upea kirja! Ja tuo skrabalapanen on tosi hauska ja hyödyllinen. Siis jos talvi vielä tulee takaisin. Oikein kamalaa pankkojäätä skrabatessa sitä jäätä ja lunta roiskuu hanskoille ja ne kastuu tai ainakin kylmettyy. Tuommoinen pitäisi olla joka auton perusvarusteena. Tikkaamaan minunkin tässä pitäisi mennä.

  VastaaPoista
 3. Hienot lahjat ja kirjassa riittää katseltavaa varmasti paljon ja skrapalapanen oiva idea!

  Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Juuri tuollaisen skraban tarvisin tai sraban ylipäätään, ettei tarvisi parkkikiekolla taiteilla. Hyvä lahjaidea! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Hieno kinnas, ihan kateeksi käy :) Ja entä sitten tuo kirja, ei kannattane ottaa yöpöydälle, voisi jäädä unet vähiin... Hyvää alkanutta vuotta 2015 sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Pukki on tiennyt, mitä tuo! :o)
  Inhoan skrapaamista ja lumisia hihansuita ja hansikkaita homman jälkeen! Tekisiköhän tuollainen hanska hommasta mieluisampaa?
  Iloista ja onnellista uutta vuotta, monta uutta tilkkupeitettä alulle! :o)

  VastaaPoista
 7. Hyvin on joulupukki onnistunut lahjavalinnoissan.Mielenkiintoinen kirja. Pidä hyvä huoli noin hienosta skrapasta, minun autostani tuppaa häviämään jäänjärsimisvälineet ilman noin hienoa kinnastakin.

  VastaaPoista
 8. 500 malliahan on ihan valtava määrä! Tuhti eepos, joulupukki meinas että ei mallit heti lopu.
  Skrapa on hyvä lahja ja niin tarpeellinen!
  Iloisia ompeleita Sinullekin, tulkoon hyvä vuosi!

  VastaaPoista
 9. Kirjalahja aina mukava lahja!! Kaunis ompelus tulossa!!

  VastaaPoista
 10. Hieno juttu tuo skrapakinnas. Ei ikinä palele enempää kädet kun skrapatessa auton ikkunoita.

  VastaaPoista
 11. Skrapakinnas on ihan hiano keksintö!

  VastaaPoista
 12. Se jumppapallo on mallia pieni noin 17-18 cm halkaisijaltaan eli varsin sopiva meiäläisen pallopäähän :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä sinulla nyt peitonmalleja riittää. Hieno idis tuo skrapavannus. Tikaaminenkin on ihan kivaa, jos se sujuu.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!