Sivut

torstai 29. tammikuuta 2015

Uuden vuoden vanhat värit

Isot kiitokset upeista kommenteistanne! Yksi bloggaamisen ihanuuksia onkin iloita yhdessä onnistumista.  Peiton nimeämiseen ja sijoitukseen palaan vielä, kunhan pääsen kuvaamaan päivänvalossa.

Tästä vuodesta on kohta kuukausi kulunut, mutta vasta nyt sain tämän vuoden kalenterini kannet työn alle. (Käytän edelleen "paperista" kalenteria, sähköisen kalenterin väliin kun ei voi työntää kaikkia tarpeellisia lappusia.) Työ eteni aika hitaasti, koska olin pitkin matkaa sitä mieltä, ettei tästä tule sellaista kuin olin ajatellut. No, ei ehkä tule sellaista, mutta tulee jotain muuta. 


Tänään sain pinnan tikattua kiinni flanelliin. Suunnittelin vapaata tikkausta, mutta jostain syystä en saa vaihtuvaväristä Gutermannin Sulkya taipumaan vapaaseen tikkaukseen. Lanka katkeaa juuri kun on hyvä draivi päällä, ei auta neulanvaihto, ei langankiristyksen säätö eivätkä muutkaan tuntemani temput. En viitsinyt jatkaa kiukuttelua langan kanssa ja tikkasin sitten ihan suoria viivoja, reunaan tein koristetikin. 

Värit edelleen lemppareitani, turkoosia ja lilaa. Tätä kun pitää jaksaa katsella joka päivä, tai ainakin joka arkipäivä. Harmi vain, etten saa koskaan näihin turkoosi/lila-töitteni kuviin värejä sellaisiksi kuin ne oikeasti ovat. 

Tarjalle tervetuloa lukijakseni!

10 kommenttia:

 1. Ihanat kannet! Minulta puuttuu vielä koko kalenteri. Tai yksi on, mutta erilainen kuin koskaan ennen ja sitä en osaa käyttää. Nuo reunan koristetikkaukset ikään kuin kokoavat kuviot ja ovat hienot kehykset työlle.

  VastaaPoista
 2. Kivalta näyttää ja kauniit värit on työssäsi.

  VastaaPoista
 3. Tulee upean näköiset kannet kalenteriin ja hienosti sopii tuo koristetikkaus reunaan!

  VastaaPoista
 4. Komeat kannet. Jos käyttämässäsi kuvankäsittelyohjelmassa on väriensäädössä valkoisen säätö, niin käytä sitä. Pienenkin valkoisen pisteen säätö vaikuttaa muihin väreihin kirkastavasti. Toinen helppo konsti on kokeilla automaattista korjausta, sekin usein etsii valkoisen pisteen ja säätää värit sen avulla. Värit ovat tilkkuilussa tärkein elementti. Katsoja huomaa ensin värit, sitten vasta muun.

  VastaaPoista
 5. Itse hakkasin tänään myöskin päätäni seinään tikkauksen kanssa. Kesken kaiken homma alko tökkiä. Lanka katkeili ja ylälanka jäi myös jumiin puolakoteloon. Otin koneesta pistolevyn pois ja imuroin pölyt (sitä oli paljon!) pois koneen sisältä. Vahimgossa melkein imuroin myös puolakotelon... Nyt kone surisee taas kuin unelma ja on jälleen myös hiljainen. Aikasemmin oon huomannut rayon lankani kanssa sen, että sitä ei voi pitää koneessa lappeellaan, niin kuin uusissa koneissa nykyään näyttää olevan vakioasetus. Pystyssä lankarulla pääsee pyörimään, jolloin lankaan ei tule superkierrettä. Superkierre tulee myös, jos lanka on esim. pöydällä pystyssä ja virtaa siitä ylös ilman, että itse lankarulla pyörii. Pidempi vapaan langan matka (pöydältä koneeseen vs. koneen yläosasta pujottimiin) auttaa kyllä. Mun koneessa superkierre aiheutti langan hyppimistä pois paikoiltaan ja myös katkeilua. Tässä mun niksit perinteisen langanpujotuksen, neulanvaihdon ja kireydensäädön lisäksi...

  VastaaPoista
 6. Tuo olisi kiva toteuttaa, kiva idea!

  VastaaPoista
 7. Hieno kuvio ja mielenkiintoiset kankaat! Todellakin kelpaa vuoden käyttää!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Kivahan täällä on pyöriä :-)
  Komeat kannet sulla on tulossa.

  VastaaPoista
 9. Kivannäköiset kannet tulossa!

  VastaaPoista
 10. Kauniit kannet on valmistumassa kalenteriisi ja onhan tätä vuotta vielä jonkin verran jäljellä. Hyvin ehdit tarkistella päivyriäsi mieleistesi värien sisältä. Kuvio on kiva.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!