Sivut

lauantai 24. tammikuuta 2015

Valmista!


Globetrotting-peitto on nimilappua vaille valmis. Kangastussini oli niin kuivunut, ettei siitä irronnut enää mitään, lappu tulee kun ehdin kauppaan kynää ostamaan. Viimeiset ompeleet kanttiin ompelin tänä aamuna. Sen jälkeen löytyi vielä joitakin päättelemättömiä langanpätkiä, jotka solmin ja pujotin peiton sisään. 


Raidallinen taustakangas on ommeltu "korinpohjaksi". Ensin suunnittelin, että kaikki palat olisivat samankokoisia ja "kohtaamiskohta" tulisi keskelle. Mutta sitten tajusin, että keskittäminen voi olla aika haasteellista, etenkin kun raidatkin olisi kiva saada reunojen suuntaisiksi. Vaikka tuskin koskaan enää laitan raidallista taustakangasta, mielestäni tämä onnistui hyvin. Jos ihan tarkkaan katsoo reunoja, kangas ei ole täysin suorassa, mutta kelpaa minulle.Tikkaukset näkyvät kuvassa tai sitten eivät (kuvaa klikkaamalla vähän paremmin). 
Tämä peitto oli monessa suhteessa tikkauskoulu. Opin lainaamastani tikkaussuunnitelmasta monenlaisia kuvioniksejä ja pintojen täyttömahdollisuuksia. Alemmassa kuvassa on (jos näkyy) mielestäni koko peiton kaunein tikkauskuvio. Se on tikattu blokkiin, joka näkyy kolmannessa kuvassa oikealla (blokki, jossa on neljä pin wheeliä). 
Reunakantiksi valitsin melkein yksivärisen sinisen. Sovittelin aika monenlaisia kankaita, mutta peitossa on niin paljon eloa, etten kaivannut sitä enää reunaan. Kantin viimeisen reunan ompelin entiseen tapaani käsin. 

Uusi työ on jo koneen paininjalan alla. Mutta ennen sen jatkamista käyn vähän sujuttelemassa suksilla. 


20 kommenttia:

 1. Hieno on! Upeaa, että sait valmiiksi! Kai näin hieno tilkkupeitto saa nimenkin?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuli! Tykkään tuosta mallista tosi paljon. Sini/valkoinen on vaan aina niin hyvä.

  VastaaPoista
 3. Valtavan upea! Sinivalkoinen unelma. Tikkauksia tiirailin tarkasti isommista kuvista ja olet kyllä nähnyt vaivaa niidenkin kanssa. Minkä kokoinen peitto on? Yritin katsoa aiemmista postauksista, mutta en löytänyt kokoa. Tosin olen aikla kuumeessa ja siksi voi olla etten ole ymmärtänyt lukemaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin laittaneeni koon, mutta en näköjään laittanutkaan. Koko on n. 160 x160 cm. Pikaista paranemista!

   Poista
 4. Globetrotting -peittosi on henkeäsalpaavan kaunis! Reunakankaat täydentävät mukavasti päällyspuolta ja taustan raitakangas on ihan pilkku ii:n päälle! UPEA!!!

  VastaaPoista
 5. Komea tuli. Tutkiskelin tikkauksia venyttämällä kuvaa iPadilla. Näkyvät sillä paljon paremmin, kuin iMacilla. Hienoilta näyttivät. Teilläpäin näyttää olevan ihan reilusti lunta. Täällä on huomattavasti vähemmän, mutta hyvä että on edes vähäsen.

  VastaaPoista
 6. Hei Leena! Ihana peitto ja sopii taydellisesti lumiseen maisemaan! Tausta on myos tosi hyva ja tykkaan kun asetus on 'toispuoleinen'. Kiva kun tykkaat hiihtamisesta ja voit nauttia siis lumesta. x Teje

  VastaaPoista
 7. Näyttävän näköinen peitto! Paljon hienoja yksityiskohtia saatu upeaksi kokonaisuudeksi.

  VastaaPoista
 8. Todellakin kaunis peitto tuli. Ihanan sinivalkoinen, taustan toispuoleisuus kiva!

  VastaaPoista
 9. Voi, että on kauniin raikkaat värit. Kokonaisuus on onnistunut tosi hyvin. Ja tuo valkoinen hanki kruunaa kuvan.

  VastaaPoista
 10. Upea! Ihanat sinisen ja vakoisen sävyt, hauska tausta.

  VastaaPoista
 11. Onpa ihana, niin raikas! Ja korinpohja on tosi kiva juuri noin, paljon parempi kuin tasajaolla. Mihin peitto päätyy?

  VastaaPoista
 12. Kaunis kokonaisuus, värit, tausta, tikkaukset ja koko työstäminen! Ja varmasti hieno saada valmiiksi, onneksi olkoon! Kunnioitan teitä kun jaksatte BOMien kanssa koko vuoden.

  VastaaPoista
 13. Kylläpä on kaunis väreiltään ja taustan toteutuksestakin tykkään ihan hurjasti! Lumi antaa kivan taustan kuville, sininen suorastaan hehkuu, jos nyt sininen voi hehkua :D

  VastaaPoista
 14. Voi taivaan vallat kun on upea!! Oikein hehkuu valkoisella lumella!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!