Sivut

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kateellinen hiustenkuivaaja

Joka kerran kun avasin tyttöjen vessan oven, alkoi se marina: Miulle kans, miulle kans. Hiustenkuivaaja se siellä narisi hyllyllään kateellisena suoristusraudan uudelle koltulle. Ryhdyin jo käyttämään poikien vessaa, koska en jaksanut kuunnella kuivaajan ainaista valitusta. En ollut ensinkään innostunut riisumaan ja pukemaan sitä joka aamu. Ja sitä paitsi, sillähän oli ihan oma, suojaisa hylly, kun kaveri sen sijaan joutui asumaan tason päällä. Sitten alkoi D-insinööri valittaa, että vietän kuulemma poikien vessassa liikaa aikaa: Mikset käytä omaasi? Ja lopulta hellyin hiustenkuivaajan marinalle. Suostuin tekemään sille matka-asun. Päivittäin käytettäväksi arkivaatteeksi tätä ei ole tarkoitettu. 

 Ja jotta hiustenkuivaaja uskoisi, että olen ihan tosissani (ja että saisin sen marinan loppumaan), vein sen potkukelkka-ajelulle. Talon pohjoisella seinämällä on vielä lunta viiden metrin matkalla, ja hiustenkuivaaja oli oikein tyytyväinen päästessään kelkkailemaan. Ensin mentiin toinen kylki edellä, ja sitten toiselle kierrokselle vaihdettiin puolta.


Huimassa vauhdissa se kellahti matka-asuineen selälleenkin, kun ei osannut pitää kurvissa tiukasti kiinni. Kolmannella kierroksella se halusi uhkarohkeasti roikkumaan asunsa lenksusta ja siinä se keikkui iloisesti potkuttelun tahdissa. 


Nyt on tyttöjen vessassa ihan hiljaista. Uhkasin viedä kuivaajan uimaan heti kun jäät lähtevät, jos se vielä marisee. Sitä se pelkää kuollakseen ja on nyt hiljaa. Joskus kuulen oven läpi supatusta, kun se leuhkii suoristusraudalle päässeensä matka-asussaan potkuriajelulle. 

Kun sain kuivaajan hiljennettyä, minulla oli vihdoin aikaa viimeistellä MiniQuilt.Matka-asun tarkemmat tiedot: Se on iso! Korkeus 30 cm, leveys 36 cm, pohjan leveys 11 cm. Tein tilkkupinnan pikapikaa hirsimökkien jämistä Päivölän kurssin varalle. Tikkasin pinnan Päivölässä opitulla kaaritikkauksella, pohjan ja yläreunan ihan suoralla tikillä. Sisällä ei ole taskua eikä muitakaan härpäkkeitä. En ole vielä kertonut hiustenkuivaajalle, että matkalle lähtiessä samaan asuun mahdutetaan myös kaksi putelia muotoilutuotteita ja kaksi hiusharjaa. Pitäähän elämässä yllätyksiä olla.

Kun olin saanut matka-asun valmiiksi, niin huomasin, että olin unohtanut tikata vetoketjun reunaan päällitikkauksen. Koska vuori pysyy hyvin paikallaan, en ruvennut enää säätämään tikkausta, koska tiesin, että en sitä saisi enää siististi. Enkä kerro puuttuvasta tikkauksesta hiustenkuivaajalle, ei se kuitenkaan huomaa sitä.

22 kommenttia:

 1. Kiva pussukka! Kivat tikkaukset! Älä vain kerrokaan, että mitään tikkauksia muka puuttuu. Mitä turhia!

  VastaaPoista
 2. Kiva pussukka ja simpukkatikkauksia on käytetty :)

  VastaaPoista
 3. Siisti. Oikein näpsäkkä pussukka kelkka-ajelulle :D

  VastaaPoista
 4. Hieno, tilava pussukka. Tikkaukset on kivat.

  VastaaPoista
 5. Niin kauniit on kankaasi, ihailen, koska en osaa itse näitä värejä käyttää:) Tuota tikkausta pitää joskus yrittää johonkin pieneen pintaan:)

  VastaaPoista
 6. Kiva tarina. Osaavatpa olla nyt sovussa. On niin nätit pussukat kummallakin.

  VastaaPoista
 7. Onneksi piti meteliä, niin sai noin kauniin mekon. Kyllä kannatti.

  VastaaPoista
 8. Ihanan värinen kuivaajan koti ja kauniin muotoinen tikkaus. Minäkin olisin halunnut potkuriajelulle! Veljellä oli lapsena tuommoinen sininen menopeli ja meillä tytöillä punainen. Pikkutyöstä tuli todella ihastuttavan aurinkoinen.

  VastaaPoista
 9. Hieno on matka-asu, kyllä kelpaa potkutella ja sillä leuhkiakin :)

  VastaaPoista
 10. No, kyllä nyt kuivaajan kelpaa, kun sai noin hienon matka-asun ja hienolla tikkauksella vielä! Pääsipä potkurin kelkkaan vielä:)

  VastaaPoista
 11. Aivan uskomattoman kauniit värit tuossa pussukassasi, luulisi hiustenkuivaajan olevan ylpeä uudesta asusteestaan. Ja simpukkatikkaus näyttää hienolta :)

  VastaaPoista
 12. Ihana! Ja potkukelkka on niin cool!

  VastaaPoista
 13. Ihana pussukka ja mikä tarina, olet varsinainen kirjailija piristää lukijan päivän

  VastaaPoista
 14. Hieno pussukka ja tikkaukset, kyllä kuivaajan nyt kelpaa leuhkia.
  Onneksi mulla on kuivaaja ja kippurtaja vielä sen verran sovussa keskenään että viihtyvät ihan hiljaisina laatikossaan kylppärin kaapissa.

  VastaaPoista
 15. Kauniiseen kolttuun pääsee kuivaaja matkustellessaan ja onhan se hyvä totutella monenlaisten kulkuneuvojen kyytiin.

  VastaaPoista
 16. Hieno pussukka hiustenkuivaajalle ja hieno tarina, täällä vieläkin hihittelen :-)

  VastaaPoista
 17. Nuo sinun sinisävysi hivelevät silmiäni! Aikoinaan olin vannoutunut sinisen ystävä... kaikki oli sinistä... Sitten se koki inflaation. Näistä sinun sini-lila, sini-vihreä ym. ompeluksista olen löytänyt uudelleen ystäväni sinisen. Kaunis pussukka ja tarina. Kerro suoristusraudallesi ja föönille terveisiä;)

  VastaaPoista
 18. Upea parivaljakko, tämä ja sen kaveri (jota aiemmin kommentoin, mutta kadonnut jälleen teille tietymättömille!?)!! Nyt sitten vaan matkaa tilaamaan, nauttisivat varmasti pienestä lento- tai laivamatkasta!! :o)

  VastaaPoista
 19. Tuon kauniin pussukan kanssa kelpais todella lähtee vaikka lentomatkalle.

  VastaaPoista
 20. Hauska juttu! Pussukka on niiiiin supersiisti!

  VastaaPoista
 21. Hei Leena! Sait kuivaajan tyytyvaiseksi ihanalla matka-asulla mutta minut haikailemaan potkukelkka kyytia! Lisaa tallaisia tarinoita - paras paivan avaus! Terveiset Kreetalta paasiaispaivana! x Teje

  VastaaPoista
 22. Valloittava tarina! Onneksi jätit kuivaajalle vielä yllätyksiä... mutta uintireissu saattaa olla sille kohtalokas?

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!