Sivut

torstai 2. huhtikuuta 2015

Tikataan taas!

Olin viikko sitten elämäni ensimmäisellä tilkkukurssilla Päivölän kansanopistolla. Tai oikeastaan kurssi ei ollut tilkkukurssi vaan kurssi vapaasta tikkauksesta, johon olin jo aikaisemmin koukuttunut, kurssin seurauksena kyseessä taitaa olla oikeastaan jo addiktio. Tilkkutaiwaan Hannele opasti rautaisella ammattitaidollaan kolmeatoista kurssilaista tikkauksen taivaisiin.


Olin varannut harjoitusvoileipiä ja muutamia valmiita tilkkupintoja mukaan. Voileivistä osa sai harjoittelupinnan, osa kulki takaisin kotiin kotiläksyjä varten. Opettaja Hannele oli varannut pari välityötä treenauksen lomaan, ja minä ehdin juuri ja juuri tehdä näppärän kassin. Se koki kyllä pienen muuttumisleikin kotiuduttuaan, koska hoksasin, että siinähän voi säilyttää vaikka huiveja hattuhyllyllä. Otin siitä sankana toimineen nauhan pois ja taitoin kolmioita vähän alemmas. Alkuperäistä mallia voi käydä kurkkaamassa Eijan blogissa. Kopaksi muuttuneen kassin korkeus, leveys ja syvyys ovat n. 20 cm. Välissä on patalappuvanu.


Pohjaan tikkasin kadedraalin ikkunoita. Harmi, että nämä ovat pohjassa ja piilossa, näitä kyllä kelpaa esitellä, eikö vain? (Kuka sen kissan hännän jne)


Tilkkutarhan Minnalla oli puoti mukanaan, ja sieltä löytyivät ihanat aurinkonapit pitämään kulmia paikallaan. 


Tämä tilkkupinta kävi Päivölässä, mutta tikkaamaan ehdin sen vasta kotona. Silppukorista olin kerännyt kaitaleita, jotka ompelin vain yhteen ilman sen kummempia suunnitelmia. Syntyi säilytyspaikka ja kuljetusväline hiusten taivutusvälineelle.


Laitteen mukana tullut pussi on niin pieni ja auki kapeasta päästä, että härvelin saaminen sinne johtoineen on vaatinut voimakasta tahtoa ja hyvää mielikuvitusta. Tähän laite menee ilman suurempia fyysisiä tai älyllisiä ponnistuksia. Leveys 28 cm, korkeus 12 cm ja pohjan leveys 9 cm. Välissä on kovikehuopa napakoittajana ja ohut kerros vanua pehmeyttä tuomaan.


Kun sijoitin sen paikalleen tajusin, että tuossa seinässähän olisi ollut ihan käyttökelpoinen tikkausmalli. Toinen tikkausmalli löytyi melkein tapetin vierestä. Tuollaista epämääräistä verkkokuviotahan voisi hyödyntää tilkkupinnassa...


Liekö yksi kurssin anneista ollut tikkaussilmän kehittyminen. Oireita ainakin siihen suuntaan oli jo havaittavissa kurssin aikana, kun istuimme kurssikaverin kanssa vierekkäisissä vessakopeissa. Ulos tullessamme kumpikin totesimme, että oven melamiinipinnan kuviointihan kävisi tikkausmalliksi...

Lisää kurssituotoksia löytyy ainakin täältä ja täältä

Hyvää ja rentouttavaa pääsiäisen aikaa kaikille!

22 kommenttia:

 1. On niin pääsiäisen keltainen tuo koppasi. Hyvää pääsiäistä siis. Katedraalinikkuna tikkauksesi on todella säntillinen. Oli hauskaa tutustua sinuun oikeassa elämässä eikä vain täällä virtuaalimaailmassa. Tikataan taas.

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli oikein hieno. Oli mukava tavata kurssilla

  VastaaPoista
 3. Kiva pääsiäisenkeltainen koppa, kauniit tikkaukset! Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Hieno kurssi teillä on ollut! Mukavaa kun kerrotte siitä blogeissanne. Niin pääsiäisen värejä pusseissasi. Mukavia pääsiäispäiviä Sinulle!
  Vessaan liittyen myös vessapaperissa on usein tikkaukseen sopivia kuvioita :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja ja siistejä tikkauksia. Kateellisena täällä katselen tuotoksianne, kun en päässyt itse mukaan:(
  Iloista ja mukavaa Pääsiäistä kuitenkin:)

  VastaaPoista
 6. Ai ihan vaan ilman mitään mallia, noi tikkaukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaaseen piirrettiin veteen liukenevalla kynällä ruudukko, jota hyödyntäen tikkaus tehtiin.

   Poista
 7. Ihania juttuja! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Varmasti oli hyvä kurssi kun jälki on tuollaista! Ihanat pussukat!
  Leppoisaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Tuon toisenkin pussukan tikkaukset on hienot! Sulta näyttää homma sujuvan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 10. Näin se menee: katukivetykset, lattia- ja seinäkaakelit, takorauta-aidat - kaikkialla alkaa vilistää tikkausmalleja :) Ja Miljaa kompaten, oli hauska saada kasvot tämän blogin kirjoittajalle. Tikataan taas.

  VastaaPoista
 11. Unohtuui: hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 12. Unohtuui: hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 13. Näin se menee: katukivetykset, lattia- ja seinäkaakelit, takorauta-aidat - kaikkialla alkaa vilistää tikkausmalleja :) Ja Miljaa kompaten, oli hauska saada kasvot tämän blogin kirjoittajalle. Tikataan taas.

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana tuo säilytin. Tikkaukset ovat todella kauniita ja taidokkaita. En ole kenenköön väheksyneen kurssi antia vaan te kaikki olette olleet ihan taivaissa!

  VastaaPoista
 15. Kaunis pussukka ja hienot tikkaukset.

  VastaaPoista
 16. Kaunis koppa, vanu pitää tukevasti pystyssä. Tikkauspintasi ovat kyllä ensiluokkaa, ei voi muuta sanoa. Hyvää Pääsiäistä!!

  VastaaPoista
 17. Ihania tikkauksia. Olen katsellut monesblogista, mitä ilman jäin, kun en kurssille päässyt. Keltainen koppa ja säilytin kauniita molemmat. Hyvää pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
 18. Keltainen on jotenkin niin niin silmiä hivelevä väri. Koppakin varmasti kätsy samoin violetti pussukka. Pääsiäisterveiset myös täältä' Savosta.

  VastaaPoista
 19. Ihanat pussukat.
  Keltainen kuin aurinko nappeineen.

  VastaaPoista
 20. Hieno kähertimensäilytin, varmasti ilo käyttää ja kuskata!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!