Sivut

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Linnut aitauksessa


Lentoon tahtoivat nämä linnut. Vasta kun kiinnitin alahelmaan pari parsakaalia ja sitruunaa (=pöytäliinapainoja) tokenivat sen verran, että sain kaikki tipuset kuvaan.


Reunuksen mallin kanssa kävin eipäs-juupas -keskustelua. Aluksi se näytti tosi raskaalle ja suorastaan aitaukselle. Mutta kun mallasin reunaan valkoista  kapeamman kirjavan reunuksen rinnalle, kokonaisuudesta tuli kalpea. 
Reunuksen kankaat ovat muutamaa lukuunottamatta samoja kuin linnuissa, vaikka näyttävät kuvassa jostain syystä tummemmille. Koska tein linnut silppulaatikon tarpeista, ihan kaikkia kankaita ei enää ollut niin isoja paloja, mitä olisin tarvinnut reunaan. Lainasin sitten isommista kankaista mahdollisimman saman värisistä. Aluksi reuna oli leveämpi, mutta kavensin sitä ommeltuani sen kiinni. Työn ilme keveni ja mittasuhteet paranivat huomattavasti kavennuksen myötä. Ja tähteet käytin heti, näistä on vaikka pussukkapinnaksi.


Ompeluennuste kertoo tihenevästi tikkauksesta. Tikkaamista odottelee niin ruskea-orassisävyinen hanhipeitto kuin tämä kokeilusta peitoksi laajentunut lintutyökin. Varsin lintupitoisesti siis mennään. Kaikki on valmiina, vain vanu puuttuu, mutta sekin on jo tulossa.

10 kommenttia:

 1. No voi jestas miten hieno ja kaunis siitä tuli! En olisi kyllä itse osannut lähteä tuolle linjalle reunuksen kanssa. Onnistunut valinta!

  VastaaPoista
 2. Todella kiva tilkkutyö! Reunus on just hyvä lintujen kimppaan!

  VastaaPoista
 3. Tulipa raikkaan näköinen reunus! Oikein tosi kiva!!!

  VastaaPoista
 4. Hei Leena! Tasta tuli aivan ihana!!! Reunus on paras mahdollinen ja korostaa lintuja tosi hyvin! Minulle tuli mieleen etta nauttisin tuosta lintu laumasta joko seinalla, sohvalla, nojatuolilla ja viereen tyynyt noista lisa-tilkku-kappaleista. Upea kokonaisuus! x Teje

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis ja hauska tilkkupeitto! Reunus on juuri oikea valinta, piste i:n päälle!

  VastaaPoista
 6. Wow, tulipa upea. Reunus tekee ihmeitä. Puhtaat värit ja valkoinen ovat iloinen yhdistelmä. Silmä sekä lepää että saa mukavasti työtä. Nyt sitten tikkausten kimppuun. Suosittelen luonnostelua paperille tai muovikalvolle lopullisessa koossa ennen koneen käynnistämistä.

  VastaaPoista
 7. Hieno kyllä tämä lopputulos!!! Pirteät värit ja hyvä valinta minunkin mielestä tuo reunus! Itse kun sitä takkuaa ihan perusjuttujen kanssa ommellessa.

  VastaaPoista
 8. Niin hauska värien kirjo! Kauniit puhtaat värit. Hyvä että linnuilla on oma värisensä aitaus, muuten varmaan karkaisivat.

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvin passavat nuo reunukset. Tikkaamaan vaan, että linnut saa sitten pesimisrauhan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!