Sivut

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Päivölän oppeja

Aurifilin Miniquilt maaliskuulta on odotellut tikkaamista. Erilaisia tikkauskuvioita on pyörinyt mielessä ja muutamaa vaihtoehtoa testasinkin Hannelen Päivölässä vinkkaamalla konstilla (läpinäkyvä muovi päälle ja siihen tussilla luonnos). Mutta kun ei sytyttänyt, niin ei sytyttänyt. 


Kävin sitten Flickrissä (Aurifilin ryhmään siellä voi säilöä kuviaan eri kuukauden töistä) kurkkaamassa, miten muut ovat homman hoitaneet. Ja siitä se sitten lähti, lainattu, varastettu, plagioitu tai miten vaan, tikkausmalli. 


Piirsin kuvion piirtoheitinkalvolle ja tökin D-insinöörin työkalupakista lainaamallani työkalulla reiät kulmien kohdalle. Seuraavan kerran teen tämän esim. laudanpätkän päällä. Alla ollut vaahtomuovin palanen kun oli aika joustava kovan muovin alla ja reiän eteen sai ihan tehdä töitä. 


Sitten kalvo työn päälle, paikalleen teippaus ja rei'istä merkit kankaalle. Tämänkin opin Hannelelta Päivölässä; ei tarvitse piirtää koko kuviota, piste siellä täällä voi olla ihan riittävä apu. 


Ensimmäistä kertaa käytin koneeni mukana tullutta koukkua (joku ohjain?), kun piti saada samansuuntaisia tikkauksia, eikä joka toiselle viivalle saanut tukea kuviosta. Käytän kyllä toisenkin kerran, totesin sen verran näppäräksi välineeksi. 


Lopputulos: Vihreä osuus on tikattu mallineen mukaan vapaalla konetikkauksella, muut viivat yläsyöttäjän kanssa suoraa. Reunakantin toisen reunan kiinnitys jää illan telkkarikäsityöksi.  Laskevan auringon sivuvalossa sain tikkaukset näkyviin turhankin hyvin. Pinta ei oikeasti ole noin pullukka, välissä on vain ohut vanu. 
Ihanaa, että huomenna on vielä vapaapäivä!

14 kommenttia:

 1. Ihanat pääsiäisvärit työssäsi! Tehokkaat pyhät sulla, kaunis tikkaus :)

  VastaaPoista
 2. Hienosti on opit otettu heti käytäntöön - ja hienolta näyttää lopputuloskin :)

  VastaaPoista
 3. Mukavan näköistä tikkausta:) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Hienosti tikattu. Loistavaa että käytät Päivölän anteja hetimiten. Ja arvaa, mikä on sen koukun tarkoitus? Juuri tuo eli sen avulla saa saa pidetyksi suorien ompeleiden välimatkan vakiona eikä tarvitse mitata ja piirtää viivoja.

  VastaaPoista
 5. Kaunista tikkausta.Tuota menetelmää pitää kokeilla, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Kiva tikkaus ja pinnasta tuli hyvin elävä! Kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Tuohan on hyvä konsti tikkauskuvioille. Joku sanoi kerran, että kaikki viivat on jo niin moneen kertaan vedetty, että lähes mahdoton on enää uusia keksiä. Aina joku on jo tehnyt saman kuvion jossain, että se siitä plagioinnista ja varastelusta. Hienot tikkaukset teit ja väritys on kuin aurinko, joka juuri nyt sattuu paistamaan!

  VastaaPoista
 8. Just sopivan kuvion löysit tilkkupintaasi! Eikö olekin kiva tunne, että on kurssilla oppinut sellaista, mitä voi käytännössä soveltaa!?

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyvästä tikkaamisen kuvauksestasi! Kaunista jälkeä tuli!

  VastaaPoista
 10. Oioi, on niin komeita tikkauksia. Hyvää vapaapäivää toivotan!

  VastaaPoista
 11. Ihana miniquilt ja kauniit tikkaukset. Hyvä vinkki, täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 12. Voi vitsi, siitähän tuli todella ihana kuvio!

  VastaaPoista
 13. Kaunis lopputulos niin väreiltään kuin tikkaukseltaankin!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!