Sivut

torstai 13. joulukuuta 2012

Lappuja - punaisia ja sukkia - raitaisia

Punaista ompelulankaa on kulunut viime aikoina rullatolkulla. Punaiset ompelukset jatkuvat edelleen, ehkä kuitenkin viimeisiä jo viedään. Näitä patalappuja on syntynyt kolme kertaa kuvan määrä, kaikki samalla mallilla ja suurinpiirtein samoista kankaista. Tykkään tehdä tuota hirsimökkimallia. Renksun ompelun ratkaisin tutulla konstilla: yksi kulma pois, ja reunuskaitaleesta saa suoraan ommeltua ripustuslenkin. Nämä ovat menossa pikkulahjoiksi ystäville ja naapureille. Kuvan kolme lappua tein yksitellen alusta loppuun. Seuraavat kuusi sarjatyönä - ei koskaan enää niin. Sillä konstilla saa itsensä aika puuduksiin. On tylsää ommella kaitaleita tuntitokulla, tikata ja reunustaa. Työ on huomattavasti mukavampaa kun erilaiset työvaiheet vaihtelevat.

Tämä sukkapari vielä ehtii pukinkonttiin. Ystävä saa raitasukat varpaidensa lämmittimiksi. En ole ennen tehnyt varsia sileänä neuleena Jotenkin on epäilyttänyt, että pysyvätkö ylhäällä. Nythän se tulee testattua. 
Vähän pitää vielä puikkoja kilisytellä ja konetta surrutella ennen joulua...


8 kommenttia:

 1. Tuo patalappumalli on kyllä kaunis ja ihanan punaista!
  Vielä on minullakin ompeluksia kesken.... Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kauniit patalaput. Tuommoista mallia en ole ennen nähnyt, näyttää hyvältä ja kätevä tehdä ripustuslenkki.

  VastaaPoista
 3. Huippukauniita patalappusia ja kivan mallisia.. ystävä saa kauniit raitasukat:)

  VastaaPoista
 4. Kivat patalaput. Hienoa tuo kulman ompelu, varmaan helpottaa lenkintekoa. Pitääpä jossain vaiheessa kokeilla onnistunko samaan...

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kauniit patalaput ja nerokas ripustuslenkin toteutus. Olet kilistellyt puikoilla hienot villasukat, pysyvät varmasti jaloissa.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita patalappuja - tuo ripustusrenksun kikka menee paitsi korvan taakse, varmaan jossain vaiheessa myös oppilaiden iloksi :)

  VastaaPoista
 8. Voi, kun on ihanan jouluisia lappuja. Nuo sukat on tarpeen lumihangessa. Täällä ainakin on lunta ja lisää tulee. Se on ihan mukavaa.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!