Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2012

Resepti kulmarenksulle

Moni osoitti kiinnostusta kulmarenksulleni kommenteissa (kiitos niistä!). Joten tässä tulee resepti sille. Kuten muutkin kunnon kokit, jokainen voi soveltaa ja säveltää tätä vain paremmaksi. Itse tykkään tästä, koska se valmistuu aika helposti lapun kanttauksen ohessa, eikä tarvitse taistella irrallisen lenkin paksujen päiden kanssa.

Siispä,  otetaan reunusta vaille valmis patalappu ja reunuskaitaletta. Omani leikkaan 5 cm levyiseksi ja käännän sen vinonauhankääntäjällä. Leikkaan kuitenkin kangasta säästääkseni kantin suorasta kankaasta, koska en tee mutkia, vaan katkaisen kantin patalapun kulmassa.Ensimmäiseksi kanttaan alakulman molemmin puolin olevat sivut.


Päällimmäiseksi kulmaan tulevan kantinosan "ohennan" nurjalta puolelta leikkaamalla nurjalle kääntyvistä reunoista pienet kolmiot pois, käännän pään kolmioksi nurjalle samanpituiseksi lapun reunan kanssa.
Sitten saksin yläkulmasta palan pois ja kanttaan sen reunan.
Viimeinen kantti ulottuu  vasemmasta sivukulmasta ylös, yläkulmasta jatketaan 8-10 cm renksun osuutta ja palataan sitten takaisin lapun reunaan ja oikeaan sivukulmaan. Päät teen kulmissa samoin kuin yllä on kuvattu.


Ta-daa, se on siinä!


Tässä vielä parhaaksi kokemani marssijärjestys


PS: Ohjeiden kirjoittaminen on tosi vaikeaa!

8 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta, näyttää kivalta ja pitää kokeilla seuraavan kerran kun teen patalappuja.
  Ihanan värinen tuo patalappu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä mainiosta vinkistä!!! Varmasti kokeilen!!

  VastaaPoista
 3. Tätä systeemiä pitää kokeilla, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Tuo kulmarenksu pitää ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
 5. Onpas hieno ja tosi hyvä selostus. KIitos!

  VastaaPoista
 6. Miksi katkaiset vinokantin kulmissa?

  VastaaPoista
 7. Innostuin tästä, kiitos reseptistä! Tekee mieleni alkaa ompelemaan patalappuja. Niin kauniita nuo punaiset patalaput.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!