Sivut

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulupeitto pyryssä

Sain joulupeiton eilen illalla valmiiksi. Reunan ratkaisin niin, että käänsin taustakankaan värisen kantin kokonaan nurjalle. En halunnut rikkoa peitteen reunaa enää uudella kankaalla, vaihtelua on siinä jo nyt riittämiin.

Tikkauksen tein kuvioiden mukaan ommelsaumaan. Alku oli etanavauhtista, mutta kun opin koneen linjan, niin loppu etenikin huomattavasti nopeammin. Taustakankaana on Anttilan lakanaa.

Pahimman pyryn laannuttua ryntäsin ulos kuvaamaan ennenkuin uusi lumisaderintama ehtii tänne. Seuraavaksi ohjelmassa onkin niska-hartiajumppaa lumitöiden muodossa, sitten jaksaa taas ommella.


Aloitin peitteen ajauksella lähettää se  Korvatunturin kautta mummille ja ukille torkkupeitoksi. Olen niin tyytyväinen siihen, että en nyt raaskisi millään luopua siitä. Vasta tässä työssä opin jotain kankaiden tummuuserojen hyödyntämisestä, ja sain mielestäni aikaan aika hienon kolmiulotteisen vaikutelman. Luopumista kyllä helpottaa se, ettei kotona ole oikein sopivaa paikkaa peitolle. Ehkä työni peittyy kuitenkin kääröihin...14 kommenttia:

 1. Kaunis!! Pitikin sanoa tuosta kolmiulotteisuudesta, näytti kuin torkkupeite olisi pyykkinarulla hiljaa heilahdellut tuulessa... :o)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa joulupeitto. Näyttää todellakin kolmiuloitteiselta.

  VastaaPoista
 3. Wau! Peitosta tuli tosi hieno ja tosiaan on kolmiulotteinen! En yhtään ihmettele, ettet siitä luopuisi, niin hieno se on!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut sinulle! Ihana, kaunis peitto! Hyvää adventtia ja pikkujoulua.

  VastaaPoista
 5. Peitto on todellla kaunis ja niin jouluinen. Värien kanssa olet ollut taitava ja pinta on eläväinen. Varmasti mieluinen lahja.

  VastaaPoista
 6. Olet kyllä onnistunut täydellisesti, voit olla ylpeä itsestäsi, hieno!:)

  VastaaPoista
 7. Upea peitto! Tuon peiton saaja on varmasti tyytyväinen. Punainen väri sopii hyvin niin jouluun kuin muihinkin sesonkeihin.

  VastaaPoista
 8. Tulipa kaunis. Ei ihme, ettet malttaisi luopua.:)

  VastaaPoista
 9. Todella hieno lopputulos, upea kolmiulotteinen vaikutelma!

  VastaaPoista
 10. On kyl niin kaunis peitto, vaikka en oikein punaisen ystävä olekkaan, mutta silti.

  VastaaPoista
 11. UPEA!!! Ja niin lämpimän jouluinen!!!

  VastaaPoista
 12. Taidokas työ, hieno värisuunnitelma. Toimii!

  VastaaPoista
 13. Todella ihanan punainen joulupeitto! Muista kiinnittää peiton taakse kunnon "quiltlabel" - viesti vuosien päähän, sillä tämä peitto varmasti säilyy vuosia ja vuosia tärkeänä joulujuttuna.

  VastaaPoista
 14. Tosi ihana joulupeitto tai vaikka muukin peitto. Värit on hienosti sommiteltu.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!