Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Viimeisiä viedään

Meni vähän joululahjavalvojaisiksi, vaikka valvominen ei vahva lajini olekaan. Anopin joululahjakassin kanssa jahkasin vielä sunnuntaina - aloitanko vai jätänkö aloittamatta ja haen lahjan joulupuodeista. Lahja oli pakko saada tänään postiin, joten aika oli vähän tiukalla. Jääräpäisyys (vai pakkomielteisyys?) sai voiton ja aloitin. D-insinööri yritti hieroa hartioitani ja totesi ne niin koviksi, ettei niistä edes saa otetta. Siis nämä viimeiset koitokset menevät samaan lihasjumituskuormaan, eli ei tunnu enää missään.

Kassiin tein samalla reseptillä vetoketjun kiinnityksen suhteen kuin aikaisemmin syksyllä tekemäni lintukassiin , eli umpinainen "lipare", joka putoaa kassin sisäpuolelle. Sangat ovat Prymin, ja nostivat tarvikkeiden hinnan kaksinkertaiseksi, mutta sopivat todella hyvin kokonaisuuteen.


Vuorina on murrettu keltainen puuvilla ja sisällä on molemmilla reunoilla taskut. En saanut millään sisäkuvaa onnistumaan yön pimeydessä.  Kiireisen postituksen takia ei ollut enää aikaa odotella päivänvaloa sisuksen kuvaamiseksi.Viikonloppuna väänsin myös Suomi-sukat tammikuussa ulkomaille muuttavalle työkaverille. Kokosimme hänelle selviytymispakkauksen kaikesta välttämättömästä, salmiakista, hapankorpuista, Risto Jarvan elokuvista, Fazerin sinisestä. Mukaan taisi eksyä pieni pullo sisäistä villasukkaakin. Ihan perinteistä kotimaista, sitä ei minkään väristä.


Nyt pakkaan ompelukoneen joululomalle, siivoan työhuoneeni uskomattomasta määrästä punaisia kankaanpaloja, langanpätkiä ym. ompelun jälkiä. Pakkaan kankaat kaappiin ja muut tarvikkeet omille paikoilleen - odottamaan uutta vuotta ja uusia ompeluksia.

Päivän ilo oli yllätyspaketti Quilttales-blogin Sadulta. Mieli teki kovasti avata kaunis pakkaus, mutta jätin kuitenkin odottelemaan joulua. Kiitokset Sadulle!


HanneLiselle lämpimästi tervetuloa lukijakseni!

29 kommenttia:

 1. Tosi kauniin tilkkukassin olet ommellut! Sinulla onkin täällä paljon hienoja tilkkutöitä!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kassi - edelleenkin olet punaisen lumoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuo punoitus helpottaa joulun jälkeen

   Poista
 3. Upea kassi ja ihanat sukat:)
  Tunnelmallista joulunaikaa sinulle:)

  VastaaPoista
 4. Hieno kassi ja sankat sopivat tosi hyvin, ihanat nuo sukat!
  Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kyllä olit fiksu, kun aloitit! Tuo on niin kaunis kassi, etti varmasti toista tule vastaan. Ihanat ovat sSuomi-sukat. Loistava idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pikkasen taas mietitytti raaskinko luopua, mutta uusiahan saa. Suomi-sukkien ohje on Novitan sukkalehdestä.

   Poista
 6. Kiva kassi tosiaan ja sangat sopivat siihen hyvin:)
  Katselin kinnostavaa vetoketjun kiinnitystä lintukassiohjeestasi, vähän jäi epäselväksi mutta yritän tutustua uudestaan kun päässä olisi vähän enemmän tilaa ymmärämiselle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kysy tarvittaessa vetskarin kiinnityksestä tarkennuksia, jos osaan vain auttaa. Ohjeiden kirjoittaminen ei ole helppoa, olisi paljon helpompi näytttää, kuvistakaan ei aina saa kovin informatiivisia.

   Poista
 7. Ei kannata siivota kaikkea pois. Jätä jotain sellaista jäljelle, jota pääset heti ompelemaan. Toimii minulla, nimittäin jos kaikki on tiptop kunnossa, inspiraatio ei lähde rullaan ja voin jumittua ihmettelyyn pitkäksi aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, kerkesin jo. Mutta äkkiäkös ne takaisin pölläytän, kunhan joulusiivoja on ensin huomenna käynyt :-D

   Poista
 8. Ihana kassi. Onneksi aloitit. Hyvää Joulua sinulle. Minä en siivoa ompelukonetta mihinkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää joulua myös sinulle! Minun ompeluhuoneeni toimii myös vierashuoneena, joten jotta sinne nuoriso mahtuu tavaroineen, on pakko tehdä pientä raivausta.

   Poista
 9. Kaunis kassi, tosi kiva. Nuo sukat vasta mainio lahja onkin, pysyy koto-suomi mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saaja oli myös sukkiinsa ylen tyytyväinen.

   Poista
 10. Hei, kangas on Marimekon Raanu ja Marimekon myymälöiden lisäksi sitä myydään ainakin Helsingin Stokkalla, ehkä muillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tunnistin kankaan, hankinta jää joulun jälkeen, seuraavan joulun suunnittelunhan voi heti aloittaa...

   Poista
 11. Kyllä on hieno kassi. niin tutulta tuntuu tuo "pakertaminen, kun jotain ajattelee tekevänsä niin helposti ei periksi anna, vaikka kuinka pakottaa hartioita. On minullakin vielä yksi joululahja työn alla, saas nähdä, saanko sen valmiiksi. Kerron sitten joulu jälkeen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minun pitäisi kyllä välillä opetella hellittämään... mutta ehkä joulun jälkeen.

   Poista
 12. Kyllä itse tehty on aina itse tehty!!! :o)
  Harmittaa, etten ole tänä jouluna juuri ehtinyt omatekoisia lahjoja tekemään. Mutta seuraavina sitten taas...
  Kaunis kassi ja kiva "kotimuisto" matkalaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan julistuksesi, toisaalta aika aikaansa kutakin. Asiat järkijärjestyksen, aikuisena ja perheellisenä paljon opiskelleena tiedän tuntemuksen, kun tekisi mieli tehdä kaikenlaista, mutta kellossa ei riitä tunteja.

   Poista
 13. Hienoja töitä, sain sivuiltasi monta ideaa. Patalaput ja tuo kassi. Ajatella, että hirsimökkitekniikalla saa aikaan noin hienon! Olen itse nyt 1 ½ vuotta opiskellut tilkkutöitä työväenopistossa. Aloittelija siis. Se helpottaa, että olen ommellut koko ikäni.

  VastaaPoista
 14. Kiva, jos löysit jotain hyödyllistäkin. Itsekään en ole kovin vanha tilkkuilija, mutta ommellut olen, kuten sinäkin, oikeastaan melkein aina. Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi, tule toistekin!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!