Sivut

lauantai 8. joulukuuta 2012

Näen vieläkin punaista


Näen vieläkin punaista. Joulupeiton tähteet (laskuvirheen takia tein blokkeja liikaa tai teinkin alkuperäissuunnitelmaa pienemmän peiton - ihan miten päin vaan) surruttelin viideksi liinaksi. Kolme on reilun metrin mittaista, yksi kapeampi kahdeksankymmensenttinen ja pikkuliina 35 cm kanttiinsa. Välivanuksi laitoin flanellia ja tikkasin ommelviivoja pitkin. Haluan säästellä punaisia kankaitani vielä puuttuviin jouluompeluksiin, joten en raaskinut tuhlata niitä liinojen reunakaitaleisiin, vaan käänsin reunan vinokantin kanssa nurjalle. (Lieneekö pahakin virhe oikeaoppisten tilkkuilijoiden mielestä?)  Reunasta tuli napakka ja ehkä rauhallisempi kuin kirjavalla kaitaleella reunustettu. Kaksi liinaa lähtee Korvatunturin kautta maailmalle, muut jäävät odottelemaan myöhempää tarvetta.Olin jo viemässä liinoja pihalle kuvaussessiota varten, mutta ankara pyry tuhosi suunnitelmat. (Jessss, nyt näyttää siltä, että saamme  valkoisen joulun, kun useana päivänä on tullut lunta aina vain lisää.) Onneksi puolilta päivin vielä riittää kuvausvaloa sisälläkin. 


Ystäväni jokasyksyinen sukkatilaus on valmistunut inhokkihommaa lukuunottamatta. Kukahan päättelisi nuo kaikki langanpätkät?

Niin, piti vielä kauniisti kiitellä ja kumarrella kommenteista, joita sain joulupeittopostaukseeni. Kovasti lämmittivät mieltä!


12 kommenttia:

 1. Inhoan myös langanpäättelyjä ;) Ihania nuo punaiset tilkkutyösi, täytyy aina uudelleen katsoa peittoasi.

  VastaaPoista
 2. Eipä ihme että näet punaista mutta kaunista sellaista:)

  VastaaPoista
 3. Ihailtavaa, että käsittelit jäännösblokit välittömästi! Minulta se ei onnistuisi. Hienot joululiinat sait aikaan.

  VastaaPoista
 4. Hienot punaiset liinat olet tehnyt! Ja paljon sukkia!

  VastaaPoista
 5. Hienoja liinoja, kauan on kone saanut surrutella! Lahojen saajat ovat varmasti mielissään :)

  VastaaPoista
 6. Sait kätevästi monta kaunista liinaa. Parempi tehdä hieman ylimääräisiä kuin liian vähän.

  VastaaPoista
 7. Todellakin, näkyy punaista, mutta ah..., miten kaunista. Ja kaunis on kasa sukkiakin.

  VastaaPoista
 8. Hienot liinat.Kiva villasukkapino. Minulla on vielä muutamat kudottava ennen joulua.

  VastaaPoista
 9. Olipa hyvä, että tuli pientä "laskuvirhettä" blokkien määrässä, niin kivoilta "ylijäämät" näyttävät!!
  Ja sukkasato on upean värinen, varmasti saajilleen mieluisat.

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniita liinoja ja ihania sukkia. En minäkään pidä tuosta päättelystä.

  VastaaPoista
 11. Vau, olet ollut todella ahkera! En voi kuin suuresti ihailla tuotoksiasi, ne ovat kaikki IHANIA!!! Itselläni punertaa vain poskipäät, kun yritän epätoivoisesti saada edes jotain pientä aikaiseksi;o)

  VastaaPoista
 12. Kauniita liinoja. Päättely ei tosiaankaan kovin usein nappaa. Kiitos kommentista blogissani. Minulla on kitjova kone ja tosi vanha kirjontaohjelma. Tosi vähän tulee kirjottua mitään, kun se on vähän hankalaa.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!