Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

F-R-I-E-N-D-S Swap ja hirsimökkikassi

Osallistuin elokuun alussa alkaneeseen swapiin (vaihtoon), johon törmäsin Khrisin  Sew Prim Khris - blogissa. Yllytyshullun vikaa kun löytyy, lyöttäydyin mukaan. Idea oli vaihtaa pikkulahjoja partnerin kanssa. Tässä vaihdossa lahjojen alkukirjainten tuli muodostaa sana FRIENDS. Aikaa oli neljä viikkoa, ja kun Khrisin niemeämä vaihtoparini on Australiassa, myös matkoihin piti varata aikaa. Saimme kumpikin pakettimme postiin noin viikko ennen määräajan päättymistä. Olin parini, Vickyn, kanssa yhteydessä sähköpostilla, ja kävin hänen blogissaan vakoilemassa hänen kiinnostuksen kohteitaan. Työlästä oli keksiä englanninkielellä sopivia lahjoja, etenkin i ja e tuottivat suurta päänvaivaa. En vielä paljasta Vickylle lähettämiäni lahjoja, koska hän ei pakettiani vielä saanut. 

Matka Australiasta Suomeen on ilmeisesti lyhyempi kuin Suomesta Australiaan, koska Vickyn paketti tuli seitsemässä päivässä. Omani lähettämisestä on kulunut jo kymmenen päivää, ja se on vielä matkalla. 


Vicky oli pakannut lahjansa kauniisiin pieniin paketteihin, joiden päällä oli kunkin lahjan kirjain. Ja sisältä löytyi...F - fabric - kaunis raidallinen fat quarter,
R - reusable bag (kuvassa vas. yläkulmassa, minä olen suurinpiirtein hulluna näihin Envirosaxin kevyisiin varakasseihin, menevät pieneen tilaan ja kestävät 20 kg, ostelen niitä matkamuistoiksikin, ja nyt minulla on australialainen sellainen, ja huom. Vicky ei tiennyt kassikeräilystäni!)
I - ink, eri värisiä kyniä
E - eating = suklaata, kaikki meni jo, eikä kestänyt edes kauan, vaikka olikin meikäläistä suklaatia huomattavasti makeampaa
N - notes, pöllömuistikirjoja, että pöllömpikin muistaisi
D - dates, iloisen värikäs kalenteri ensi vuodelle
S - sewing, nuppineuloja, hauska pieni ranneneulatyyny ja ratkoja (etenkin ratkoja on minulle todella passeli!)

Yritimme Vickyn kanssa pysytellä keveissä lahjoissa, silti lähetyskustannukset halvimmallakin mahdollisella keinolla taisivat molemmilla olla korkeammat kuin paketin sisällön arvo. Mutta hauskaa meillä on ollut, ja olemme jo hieman tutustuneet toisiimme ja aiomme jatkaa yhteydenpitoa.

Hirsimökkiväkkärä on muotoutunut kassiksi.

Mietin pitkään työjärjestystä ja päädyin tikkaamaan kassin väkkärävaiheessa. Kokosin kassin lopulliseen muotoonsa nuppineulojen avulla kahdesti nähdäkseni, miten suunnittelemani tikkaukset kulkisivat valmiissa kokoonpanossa. Silti oli yllätys, miten ne asettuivat. Hahmotushäiriö?

Ja jälleen kerran opin, miten tärkeää on tehdä tikatessa riittävästi tilaa koneen ympärille. Yritin laistaa työpöytäni raivaushommasta, siispä väkkärän siivekkeet pyyhkäisivät kaikki vähänkin kevyemmät tavarat pöydältä lattialle. Tikkasin pohjaosan Sulkyn vaihtuvavärisellä (lila, harmaa) puuvillalangalla, mutta se näytti niin synkeälle, että reunaosiin vaihdoin hiukan kiiltävän viskoosilangan, joka näyttää huomattavasti paremmalle. (Hyvähän minun on sanoa, että paremmalle, kun tikkaukset eivät näyt kuvissa :D )Kassi on iso, liian iso ainakin siihen käyttöön, johon sitä suunnittelin. Alkuperäisessä mallissa kassin yläreunaa oli vedetty kokoon sivuilla olevilla nauhoilla, mutta se ei minua ainakaan tässä vaiheessa houkuta. Sovittelen seuraavaksi hakaneuloilla hihnoja, ja mietin, miten jatkan tästä. Ja vaikka koko ei vastaakaan odotuksiani, eikä tilkkujen kulmat satu aina kohdilleen, tykkään ihan hirmuisesti tämän värityksestä!

5 kommenttia:

 1. Hauska vaihto ja kassissa on kauniit värit, paranee vaan edetessään.

  VastaaPoista
 2. Väkkäräkassissa värit ovat todellakin herkulliset. Käyttöä varmaan löytyy kassille, vaikka koko olikin yllättävä. Tikkauksethan ovat ihan täydelliset. Australian paketista löytyy hyödyllisiä tarvikkeita moneen tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 3. Kiva kassi tosiaan! Ihanat värit. Voiko kassi olla liian iso? Vaikea ymmärtää.

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä, kassisi näyttää paranevan kuin viini vanhetessaan;o) Nuo vaihdot on aina yhtä mukavia! Itsekin haluan olla väh. yhdessä vaihdossa mukana per vuosi, tänäkin vuonna se on SecretSantaClausSwap.

  VastaaPoista
 5. Nätti kassi tulee. Nuo vaihdot taitaa olla melkosen suosittuja. Toinen kuvasi ei muuten auennut vai mahtaako olla koneeni vika.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!