Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hirsimökkiväkkäräkassi

Tästä sunnuntaista tuli oikea lepopäivä. Juhlimme eilen isovanhempien, kummien ja ystävien kanssa tuoretta D-insinööriä, ja laitoin juhlia koko viime viikon leipätyön ohella. Viimeiset vieraat kotiutuivat aamulla (siis nukkuivat yön meillä, aamuun asti eivät mummot sentään juhlineet), ja tänään olemme oman perheen kesken ottaneet laiskasti. Juhlaruokia on riittänyt vielä tällekin päivälle, ei ole tarvinnut kokata, nostelin vain eilisiä ruokia pöytään.

Ja minähän riensin heti iloisesti hypähdellen laiskottelemaan ompelukoneen äärelle Perhe ei kyllä sitä oikein ymmärtänyt, enkä minä ymmärrä, mikseivät ymmärtäneet. Keittiössä kipittelyn jälkeen ompeleminen kyllä tuntui ihan levolta, istualtaanhan minä konetta käytän. Ja hyvin laiskotteluni onnistui - hirsimökkiblokeista väkkärän muotoon koottu kassi sai viimeisen tikkinsä.


Päätin tehdä vetoketjullisen sisätaskun, ensimmäiseni. Joku meni pieleen suunnittelussa (laitetaan tällä kertaa juhlaväsymyksen piikkiin). Minulla oli ihan selvä kuva (siis mielessäni), miten homma hoidetaan. Ja sitten minulla onkin käsissäni vetoketjulliset taskukappaleet valmiina ommeltaviksi, mutta sivut risareunalla. Olin unohtanut ommella ylä- ja alakappaleet pussiin ennen vetoketjun kiinnittämistä .  En tarttunut ratkojaan, vaan ompelin taskun kiinni kaitaleiden kanssa, ja sain  risareunat piiloon.Neliön muotoinen pohja antaa kassiin runsaasti tilavuutta.

Ihan nätti kassista tuli, suurempi vain kuin odotin, ja siksi se taitaa päätyä kuntosalikassiksi. Alunperin suunniteltuun työkäyttöön en sitä uskalla ottaa. Jos tuon kassillisen kantaisin töitä kotiin, niin ompelemiseen ei jäisi yhtään aikaa. 

Muistaakseni espanjalaiset sanovat, "kuinka suloista on olla joutilas ja levähtää hetki sen jälkeen". Kaiken joutilaana olon jälkeen lähden nyt levähtämään marjapuuronpunaisen kutimeni kanssa. 

13 kommenttia:

 1. Kassista tuli hienoa, muuta en osaa sanoa:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Sisätaskun kommelluksista ei kukaan tiedä ellet kerro. Tuo espanjalainen viisaus on myös mieleinen ja hyvin toteuttamiskelpoinen.

  VastaaPoista
 3. Tulipa kassista todella kaunis ja sisätaskun juttua kukaan ei huomaa tai tiedä jos et sano!

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen hieno kassi! Kyllä nyt kelpaa kulkea kassi heiluen.

  VastaaPoista
 5. Upea väkkäräkassi! Eipä enää näytä väkkärältä... Ja taskukin on noin ehkä ajateltuakin nätempi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja pitsakan värinen sopii hyvin kuntosalikäyttöön. Tuo espanjalainen viisaus pitää ottaa elänohjeeksi.

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis ja värit sointuvat hienosti toisiinsa. Oli ihanaa tulla pitkästä aikaa vierailulle blogiisi ja löytää heti kättelyssä tuollainen riemastuttava väripaletti täältä.

  Kesä on mennyt metsissä pyöriessä ja hieman vedessäkin. Toivottavasti teidän kesä on mennyt yhtä leppoisissa tunnelmissa? Lähden nyt seikkailulle blogiisi ja katson vanhat jutut. Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 8. Jessus, miten kaunis kassi!!Upeet värit, ja mitä isompi kassi sen parempi :)

  VastaaPoista
 9. Kassi on IHANA, näyttää mukavan ryhdikkäältä!

  VastaaPoista
 10. Kassi on IHANA, näyttää mukavan ryhdikkäältä!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!