Sivut

tiistai 17. syyskuuta 2013

Kevät mielessä...

...valmistuneen maton myötä. Tämä on toinen ontelokuteesta virkkaamani, ja nyt pidän maton virkkuutaukoa ainakin ensi vuoteen. (Lupasin virkata entiselle opiskelijalleni yhden pienemmän maton, mutta vasta joulun jälkeen). En pysty virkkaamaan kovin pitkää pätkää kerrallaan, pitkät virkkaussessiot käyvät ranteisiin ja olkapäihin (eli jäkitän jotenkin kummasti!), siksi tämäkin on edennyt kovin verkkaisesti.


Maton koko on n. 83 x 97, ja kudetta meni pari kiloa. Pienellä keittiövaa'alla punnittuna en oikein tarkkaa määrää saanut. Prisman hyllystä löysin samansävyiset pyyhkeet, ja matto on menossa "poikien" vessaan.


Malli on sama kuin aikaisemmin virkkaamassani "tyttöjen" vessan matossa, pylväitä ja kolme ristipylväskerrosta välissä, paitsi että tämä on soikea. Sovelsin pyöreän maton mallia ajatuksella, että soikean päissä on kaksi puoliympyrää ja keskellä suoraa. Toimi hyvin.

Seuraavan projektin suunnittelu on käynnissä. Luit ihan oikein, siis minä suunnittelen kerrankin etukäteen. Ja ihan paperille ja värikynillä.Tämähän ihan on ihan eri juttu kuin se, että yleensä vain roiskaisen menemään ja katson mitä tulee. (Ja sitten puran ja puran). Josko tätä ei nyt sitten tarvitsisi purkaa. Ainakaan niin paljon.


11 kommenttia:

 1. mMielenkiintoista näyttää olevan tulossa:)

  Kivan mallinen ja värinen matto. Haluaisin myös kokeilla mattovirkkausta mutta pelottaa miten hartiat reagoivat joten paras pysyä vaan ompelussa:)

  VastaaPoista
 2. Kivan värinen matto ja samoin haluaisin virkata näitä, mutta kädet eivät kestä, joten pysyttelen ompeluksia kuten Irma.
  Mielenkiinnolla odottelen mitä suunnittelet...

  VastaaPoista
 3. Kaunis vihreä, olen tainnut jo aiemminkin ihastella sitä;o) Matonkuteiden virkkaaminen todella käy urheilusta!!! Siis jotain raikasta tulossa...

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja upean mallinen matto.. tykkään♥

  VastaaPoista
 5. Vaalean vihreä matto tuo mieleen kyllä kevään, mutta noin kaunista mattoa on ilo katsella syksyn harmaudessa. Maton virkkaaminen on mukavaa, mutta ei kestä minunkaan kädet sitä. Näköjään on suunnitteilla kaunista tilkkupintaa.

  VastaaPoista
 6. Kiva matto. Pelkkä ajatuskin sellaisen virkkaamisesta sattuu. Odotan mielenkiinnolla mitä tuosta hyvin suunnitellusta tulee.

  VastaaPoista
 7. Oikein kiva matto. Kaunis väri. Ontelokuteen virkkaaminen on kyllä pitemmän päälle raskasta käsille. Minun pitäisi tehdä vielä yksi iso musta matto.

  VastaaPoista
 8. Ihan koivun hiirenkorvat tulevat mieleen kauniista matostasi. Minulla on tälläinen matto ollut suunnitelmissa jo kaksi vuotta, mitään valmista ei ole tullut.

  VastaaPoista
 9. Hauskan näköne matto. Ideaa vois ideoida ommaanki vessaan...

  VastaaPoista
 10. Ihana virkattu matto.Tykkään tuosta väristä ja rakastan noita mattoja. Mulle on jossain vaiheessa tekeillä sellainen 110 cm pyöreä valkoinen ontelokuteesta tehty matto. Itse kun en osaa virkata.

  VastaaPoista
 11. Kaunis iloinen matto. Tuo virkkaus on kyllä semmoista ettei sitä tahdo kädet mitenkään kestää. Kivaa silti tehdä. Kiva nähdä mitä tuosta suunnitelmastasi syntyy!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!