Sivut

torstai 17. tammikuuta 2013

Tykkään, en tykkää, tykkään, en tykkää...

Pääsin vihdoin kassikappaleiden tikkauspuuhiin. Hiukan meni miettimiseksi. En millään meinannut ensin keksiä, miten tikkaisin, ja yhden yrityksen alun purinkin. En ole vähään aikaan vapaata konetikkausta treenannut, joten päätin ottaa riskin. Langaksi valitsin vaihtuvavärisen (sin-pun-valk) Sulkyn. Ja nyt sitten mietin, tykkäänkö vai en tähänastisesta kokonaisuudesta. Mutta nyt ei enää pureta, vaan teen kassin valmiiksi.


Olen kohtuullisen tyytyväinen tikkausjälkeen, vaikka mutkien pyöreydessä on vielä toivomisen varaa. Haastavaa on myös pitää tikkausten tiheys samanlaisena koko pinnassa. Värit kuvassa eivät ole kohdallaan, yritin säätää niitä, mutta ei oikein onnistunut. Kun sain tummuuasteen kutakuinkin kohdalleen, sinisyys katosi - ja päinvastoin. Pitänee kai opetella kuvankäsittelykin kunnolla, eikä vain arvailla.

Mielestäni tilkkutöiden yksi vaikeus (mutta jännittävä sellainen) on nähdä keskeneräinen työ mielessään valmiina. Teet paloista, mietit värejä, tikkausta, kokonaisuutta, mutta et voi kuitenkaan olla varma lopputuloksesta, koska muuttujia on niin paljon.  Minulla ainakin tässä vaiheessa tahtoo usko loppua lopputuloksen onnistumiseen, etenkin jos työn sen hetkinen tilanne ei ihan vastaa odotuksia ja lopputulos on vielä hämärän peitossa. Raastavaa ja jännittävää!

Miljalle tervetuloa lukijakseni!

7 kommenttia:

 1. Tikkaus näyttää oikein kivalta. Kyllä ammattilaistenkin tikkausjäljessä on epätasaisuuksia ja kulmikkaita käännöksiä. Se kuuluu vapaan konetikkauksen luonteeseen. Kun pinnasta tulee melko säännöllinen niin se on hyvä.

  VastaaPoista
 2. Hienoa tikkausta! Tuo lankavalinta on hyvä, se ikään kuin "levittää" punaista joka paikkaan. Odotan mielenkiinnolla valmista kassia.

  VastaaPoista
 3. Näyttää kivalta ja lanka sopii näin pienen kuvan perusteella hyvin! Odottelen kuvaa valmiista kassista!

  VastaaPoista
 4. Oikein nätiltä näyttää. Olen itsekin vähän tänään harjoitellut vapaata tikkausta.

  VastaaPoista
 5. Ja joskus saattaa käydä niinkin että lopputulos on parempi mitä alunperin tai matkan varrella saattoi ajatella:)

  VastaaPoista
 6. Olen samaa mieltä kuin muut eli tikkaus on onnistunut aina langanväriä myöten! Nyt vain jännityksellä odotan millaisen mallin olet kassiisi valinnut. Tilkkutöissä ehkä kaikkein mielenkiintoisinta onkin ettei KOSKAAN voi etukäteen tietää lopputulosta!

  VastaaPoista
 7. Itse en ole tehnyt lainkaan enkä myöskään osaa tehdä tikkausta kankaan päälle. Kaunista jälkeä olet tenyt. Jäädään valmista kassia odottelemaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!