Sivut

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Alkuvuoden yrityksiä

Päiviksen blogista löysin linkin hauskaan kauluriin. Olen aika tietoisesti vältellyt muun kuin suomenkielisiä ohjeita, mutta nyt päätin ylittää kynnyksen reippaalla kertaloikalla. Tytär käänsi minulle lyhenteet sukkelasti valmiiksi, vaikka olin varannut netistä löytämäni neulesanakirjan viereenkin. Eikä se vaikeaa ollutkaan, vaikka harjoittelukappaleitakin syntyi. Neuletiheyden kanssa en oikein päässyt sinuiksi.  Ensimmäinen Zuzu's petal- kaulurin yritys oli matkakäsityönä Pietarissa. Tuloksena hitusenhieno ruttu, jota en tehnyt edes valmiiksi. Lanka aivan liian ohutta (Regia Lace), jonka ajattelin kompensoivani paksuilla puikoilla toiveena henkäyksen kevyt neule - ei toiminut.


Toisen yrityksen aloitin Hjertegarnin Baby Truntesta. Otin paksumman langan ja ohuemmat puikot. Metsään meni. Liian pieni.
Huomatkaa salaattikulhosta ja kukkamalja-
kosta  rakennettu keinokaula

 Kauluri kävi sovituksessa työkaverin prinsessalla, mutta hänelle se oli liian iso. En pura, käytän sitä lenkillä, koska se pysyy napakasti kaulan ympärillä. Kolmas lanka on jo ostettu, periksi en anna! Malli on todella kiva tehdä ja kaupanpäälle vielä kauniskin. Kiitos Päivis linkkivinkistä!

D-insinöörin viluvarpaille joulun alla aloitetut sukat valmistuivat. Malli on Novitan sukkalehdestä, lanka seiskaveikkaa. Neuleen melkein ainoa virhe loistaa tietysti keskellä kuvaa. Mukava malli neuloa, mutta jos samaa mallia vielä toistan, neulon resorin vielä pienemmillä puikoilla. Kirjoneule vetää kaikista varotoimista huolimatta sen verran kasaan, että resori saisi olla napakampi.

Tilkkurintamalla käynnistelen itselleni kassia. Olen viehättynyt erilaisista kolmioista, ja koska olen todella onneton määrittelemään tulevan blokin kokoa alkutekijöissään olevien palasten perusteella, tein "koekakkuja", joihin laiton vielä muistiin alkuperäisen tilkun koon.


Pikakolmiotekniikalla ompelukone suoltaa valmista tilkkuletkaa aika vauhdilla - kunhan on ensin leikannut, piirtänyt lävistäjät ja asetellut vastakkain ommeltavat tilkut kohdalleen.4 kommenttia:

 1. Ihanat nuo sukat! Kaunis kirjokuvio!
  Pitää kokeilla, kun mulla on vielä lainassa tuo Novitan sukkalehti!
  Mielenkiinnolla odottelen minkälainen laukku kolmioista syntyy!
  Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
 2. Kiva neulepinta sukissa. Piti oikein etsiä virhettä jonka kerroit sukassa olevan, ensin en huomannut ollenkaan.
  Kassin kuvaa odotellessa:)

  VastaaPoista
 3. Oletpa ollut ahkerana. sukat on kauniit. Nopeasti nuo englantilaiset ohjeet saa haltuun. Mielenkiinnolla odottelen millaisen kassin teet.

  VastaaPoista
 4. Kauniit värit kaulurissa ihan nätti muutenkin. ihanat sukat. Ei todella kunnon käsityöihminen anna periksi helpolla vaan yrittää ja yrittää ja vieläkin yrittää:)

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!