Sivut

lauantai 12. tammikuuta 2013

Kolmioita ja kauluri

Kummallinen oranssinhehkuinen pallukka on kohonnut tänään metsänreunan yläpuolelle, ja lisääntynyt valo piti heti hyödyntää keskeneräisten töiden ikuistamiseen. Zuzu's Petal-kaulurin (sen kolmannen version) sain jo pingotukseen. Tällä kertaa kaulurin koko alkoi saavuttaa niitä mittoja, että se näyttää edes vähän siltä, miltä ohjeen kuvassa.
Lankana oli italialainen Regina (Adriafil), ja neuloin sen vitosen puikoilla. Toiseen samanlaiseen, mutta eriväriseen, on jo langat etsitty valmiiksi. Kiva neuloa ja muutenkin mukava malli. Löysin sen Päiviksen blogin kautta Ravelrystä. Tässä kolmannessa versiossa noudatin sitten ohjeita kuuliaisesti ja pääsin testaamaan jo vuosi sitten joululahjaksi saamani pyöröpuikkosarjan etuja, jossa voi puikkojen kokoa vaihtaa lennossa. Kaulurin ohjeessa neuvotaan tekemään päättely kaksi numeroa isommilla puikoilla, jotta reuna ei kiristäisi ja niinpä klikkasin kaapelin irti puikoista ja vaihtoin paksummat tilalle.

Neulon käytännössä kaiken muun paitsi sukat/lapaset pyöröpuikoilla ja kun näin Tuuliviiri-lankaliikeessä Addiclick-puikkosetin, olin jo myyty. Sain sen sitten D-insinööriltä joululahjaksi (kun olin itse käynyt ne ensin ostamassa ja paketoinut). Nyt tiedän, että puikoilla ja puikoilla on eroa. (Nämähän vastaavat täysin miesten momenttiavainsarjoja, joita heillä on monta lootallista erilaisiin tarpeisiin.) Puikkosetissä on kolme eripituista kaapelia, jotka vain klikataan puikkojen päihin kiinni, kaapeleihin on myös välikappale, jolla niitä voidaan yhdistää toisiinsa, jos haluaa oikein pitkän pyöröpuikon. Ja kerrankin puikot ovat tallessa, kaikki samassa paikassa. Ostin  tulevalle miniälleni viime kesänä valmistujaislahjaksi samanlaisen setin, mutta hän sai toivomuksensa mukaisesti sen bambuisena.

Kolmiokassi etenee harkinnan (minäkö harkitsisin, kun vain yleensä "roiskaisen menemään"!) kautta. Valitsin kankaiksi  liian samanlaisia, ja punainen tehostekolmio loikkaa heti silmille. Mutta viikon pintaa katseltuani, jatkan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Jotain opin tästäkin...


2 kommenttia:

 1. Kivat nuo puikot, en ole tälläisiä koskaan nähnyt, tosi kätevät!
  Minun mielestä on kiva tilkkupinta ja punaiset sopivat siihen hyvin!

  VastaaPoista
 2. Ihana puikkosetti, pitäisköhän pistää toivomuslistalle.
  Tuosta kolmiokassiaihiosta saat kätevästi tonttukassin kun käännät sen ylösalaisin, mulla nimittäin tuli heti mieleen salaisilla asioilla liikuskelevat hiippalakit.
  Huivistasi tuli hieno.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!