Sivut

maanantai 21. tammikuuta 2013

Kuva-arvoitus


Kysymys: mitä ovat pilkut kuvassa? Vastaus: Tiinatein peilin pölyt. 
Kuvauksen apuhenkilö puuttui paikalta ja hätäisenä päätin kerrankin kokeilla omakuvan (tai siis kaulurin kuvan) ottamista peilin avulla. Räpsin reippaalla tahdilla ja sain tusinan kuvia peiliemme tilasta. Testatessani valaistusolosuhteita eteisen, kodihoitohuoneen ja kahden vessan peilien edessä sain selville ainoastaan sen, että tässä huushollissa on siivottomat peilit. Ilmankos aamulla katse on näyttänyt vähän utuiselle. Kamerani paras ja valovoimaisin objektiivi ei ymmärtänyt ollenkaan, etten ole kuvaamassa pölyhiukkasia, vaan ihan jotain muuta. Automaattitarkennus aina vain haki pölyt esiin ja unohti sen, mitä oikeasti olin kuvaamassa. Siis kolmatta Zuzus-kauluria.Vaihdoin fiksumpaan objektiiviin ja se vihdoin ymmärsi ohittaa pölyhiukkaset. Kuvaustulos on, noooh, kohtalainen. Yhden Zuzun aion vielä jossain vaiheessa tehdä, sitten on sellainen Zuzujen värisuora koossa, millä pärjään pitkälle. (Kummallinen lankalenkki on jäänyt pingottamisen jälkeen roikkumaan tuon yhden pykälän päähän, mutta sen takia en uusia pölykuvia ota, oli sen verran työlästä. )

Asiasta toiseen. Olette kai huomanneet, että tämä vuosi on käsityön juhlavuosi. Taito ry:n ja Suomen käsityön museon kokoamilla sivuilla on kaikkea hauskaa käsityöaiheisesta lyhytelokuvakilpailusta alkaen, ja monenlaista tapahtumaa on vuoden mittaan luvassa. (Käsityö elämässä-sivut)

Sitten kolmanteen. HanneLisen blogissa on linkki hauskaan väripalettiohjelmaan, jolla voi valokuvista saada värit eroteltua. HanneLinen on etsinyt tähtiblokkiinsa värit ohjelman avulla. Meni muutama tovi eilisestä illasta ohjelman kanssa leikkiessä.


Annelle tervetuloa lukijakseni!

Kiitokset myös mukavista ja lämpimästi ilahduttaneista kommenteistanne edelliseen postaukseen. Lienee ollut jonkunasteista itsesuojeluvaistoa, etten ikuistanut kassia. Mutta kahta en vaihda, toinen on ratkoja ja toinen on...

7 kommenttia:

 1. Kiitos tuosta väripalettivinkistä. Näin jossain blogissa tuon, mutta se ei vielä herättänyt. Nyt heräsin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla ja vähän leikkiä myös sillä!

  VastaaPoista
 3. Oi että on kaunis pitsinen kauluri ja väri on vallan ihana:)

  VastaaPoista
 4. Kiva kauluri! Ja tuo värikollaasi on hieno myös.

  VastaaPoista
 5. Ihan minun värinen kauluri, kaunis. Kiitos väripaletti vinkistä. Hyvä kamera sinulla on, kun pölyhiukkasetkin kuvaa:)

  VastaaPoista
 6. Automattitarkennus on todella joskus ikävä apulainen. Kaunis kauluri. Kyllä ratkoja on minullakin kovassa kurssissa ja niitä minulla taitaa olla 5 kpl.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kauluri! Tekee arkipaidastakin äkkiä tyylikkään.

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!