Sivut

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Esikaupungin satulalaukku

Internetin ihmeellisillä poluilla harhailtuani ja päädyttyäni Studio Kat Designs'n sivuille löysin kivan laukkumallin, Uptown Saddlebagin. Ja ihastuin kerrasta. Tilasin kaavat, mutta taas olisi pitänyt hetki miettiä. Vasta myöhemmin tajusin, että mallikassissa olevan kirjavan vetoketjun olisi voinut saada samasta paikasta samassa paketissa. Nyt siis joudun laittamaan ihan yksiväriset vetskarit.


Kaavan osia on 20, joista osa leikattiin sekä päälliskankaasta, vuorista että kovikemateriaalista. Onneksi kaavat ovat selvästi numeroitu, ohjeissa on myös selkeät kuvat siitä, mihin mikäkin kappale tulee. Ompeluohjeita on kahdeksan tiivistä sivua, netistä on ladattavissa myös valokuvat eri työvaiheista. Silti  -  huh-huh!


Tässä vaiheessa homma tuntui aika yksinkertaiselle. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus oli kohdistusmerkit, jotka leikattiin kolmioiksi kappaleiden reunoihin. Niiden leikkaaminen oli aikamoisen hidas urakka, mutta niiden avulla kappaleiden kohdistaminen oli todella helppoa. Jos teen tällä samalla kaavalla toisen (tai kolmannen tai neljännen laukun), oikaisen noiden härpäkkeiden kohdalla ja teen merkinnät jollain vanhanaikaisemmalla tavalla.


Laukun muodon hakeminen oli homma sinänsä, mutta härpäkkeiden avulla siitäkin selvisin.


Osa laukun pohjasta.


Olin ommellut tälle osalle jo vuorin, jossa oli kaksiosainen tasku, kun rupesin ihmettelemään, missä ihmeen välissä pohjaosan kovike ujutetaan paikalleen ja miten se kiinnitetään. Kahdeksansivuinen ohje uudelleen lukuun. Ohje 1: Vaikka pidät itseäsi kokeneena ompelijana, kannattaa ehdottomasti lukea koko ohje läpi ennenkuin aloitat ompelun. Ohje 2: Leikkaa kovikemateriaalista seuraavat kaavanosat, x, x, x ja x sekä kiinnitä päällikankaisiin. Tämä ompelija olikin siis hypännyt reippaasti näiden ohjeiden ohi. Selvisin mokani korjaamisesta vain kolmen pienen sauman ratkomisella ja uudelleen ompelulla yhdessä kovikkeen kanssa.

Laukun ompeleminen näyttää etenevän järjestelmällisesti toisesta seinämästä toiseen, päällikangas, kovike, vuori, taskut, vuori, toinen sisäosasto, vuori jne. Ehkä vielä tämän kesän aikana saavutan toisen seinämän...


Miljoonakelloraasu sai kylmää kyytiä tiistaina. Toivottavasti juhannuksena tunnelma on säätä lämpimämpi. 
Herttaista juhannusta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Varmasti on voittajaolo, kun tämä laukku on valmis. Aurinkoa juhannukseen!

  VastaaPoista
 2. Kivan värinen laukku tulossa ja huh,nuo härppäkkeet:) Ohjeiden kanssa on vähän itsellänikin, että tulee luettea vain joka toinen rivi kunnolla, kun on niin kova into päällä tehdä.
  Kun saat laukun valmiiksi, niin on varmasti tyytyväinen olo!
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti perusteelliset ohjeet :) Hauska laukku tulee. Lämmintä tunnelmaa Juhannukseksi!

  VastaaPoista
 4. Jännittävän näköinen laukku syntymässä! Ja ihan sinun värirsesi!! Kokonlämpöistä Juhannusta myös sinulle... lumella tai ilman;)

  VastaaPoista
 5. Tästä tulee ihana! Tosi mielenkiintoininen, kun on noin paljon osia. Voi tehdä paljon virheitäkin. Nuo kohdistus merkit kyllä naurattaa. En laiskana jaksaisi leikata noita kolmioita, en sitten millään. Odotan valmista laukkua ja sen tarkkaa esittelyä, myös sisäpuolelta.

  VastaaPoista
 6. Oikein kivan mallinen laukku tulossa

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!