Sivut

torstai 12. kesäkuuta 2014

Vanha rakkaus

Pfaffini huoltamo on n. 70 km päässä, ja koneelle järjestyi yllättäen kyyti sinne. 
Kolmiokassi oli vielä viimeisiä ompeleita vaille kun P lähti, joten kaivoin ainakin neljännesvuosisataisen Berninani kaapista takaisin käyttöön. Toimii se edelleenkin! Melkein tuli huono omatunto, että olin sen  unohtanut kaapin perälle, hyvän koneen. Kyllä se tuntui niin pienelle nökerölle isorunkoisen Pfaffin jälkeen. Kahdessa vuodessa olin tottunut Pfaffin automatiikkaan. Melkein jokaisessa lähdössä lähdin liikkeelle paininjalka ylhällä, P kun pudottaa sen automaattisesti alas poljinta painaessa. Lanka ei katkennut nappia painamalla, ja se piti omin sormin ja silmin pujottaa neulansilmään. Peruutusvaihdetappia piti pitää ylhäällä peruuttaamisen ajan, kone ei ilmoittanut alalangan loppumisesta eikä pysähtyessä paininjalka noussut kankaan pinnasta hiukan ylöspäin. Mutta kone teki täydellistä tikkiä ja kiipesi paksujenkin kohtien yli vaivattomasti.


Ompeleva ompelukonekauppiaani tarjosi vaihtokonetta P:n huollon ajaksi. En ottanut  tarjousta vastaan Berninan takia. Tänään sitten tajusin B:n isoimman  puutteen. Siinä ei ole tilkkutyöjalkaa. En halunnut ryhtyä tekemään omia teippi- tms. virityksiä saadakseni neljännestuuman saumavaran. Ompeleva ompelukonekauppiaani metsästää nyt tähän vanhaan kaunottareen tilkkutyöjalkaa, voisin ottaa koneen jatkossa aktiivisempaan käyttöön P:n rinnalle.


Minulla on kesäkuun BOMit edelleen ompelematta. Sateinen ilta sopi hyvin niiden leikkaamiseen, pääsenpä sitten heti ompelemaan kun P palaa tai B saa uuden jalan, kumpi nyt sitten sattuu tapahtumaan ensin.


 Aurifilin BOMin keskellä on aika iso neliö. ja halusin leikata sen fussy cut-tekniikalla. Muistin kesken epätoivoisten mittausyritysten, että minullahan on tähän olemassa apuväline. Ostin joskus talvella kahden kolmion neliöiden trimmaamista varten erityisen viivaimen. Keskittäminen onnistui kerralla ilman laskemisia.


BOMit ovat nyt ohjeineen valmiina paketissa odottamassa ompelua.


Keskimmäisen tilaaman mustavalkoisen peiton tilkut leikkasin myös. Peiton malli löytyy täältä


Ihastuin tähän Simply Woven -malliin ja suunnittelin tekeväni joskus sen itselleni riemunkirjavana. Kun esittelin mallia Keskimmäiselle, hän oli sitä mieltä, että hänen mustavalkoinen peittonsa tehdään tällä mallilla. 

Onneksi olen P:n paluun ja B:n uuden jalan odotusajalle keksinyt muuta ompelemista, josta selviän vanhalla ystävälläni, Berninalla.

Niin, se kolmiokassikin valmistui! Tulevana viikonloppuna juhlimme ystäväni synttäreitä täällä. Eikö ole huikea juhlapaikka!


8 kommenttia:

 1. Hieno kassi. Värit oikein hehkuvat. Ompelen mökillä perusompelukoneella ja olen törmännyt samaan haasteeseen. Tulevan tilkkupeiton malli on kiva - täytyy laittaa korvantaa. Isot bileet tulossa? kun on noin mahtava paikka.

  VastaaPoista
 2. Olet ollut ahkerana ja peiton malli on jännä, kiva nähdä se mustavalkoisena. Bom täälläkin odottaa ompelemista:)

  VastaaPoista
 3. Häikäisevää ahkeruutta. Tosiaann, aika äkkiä sitä tottuu oman ompelukoneen ominaisuuksiin. Talvella tilkkutyökurssilla yritin monta kertaa turhaan käyttää opiston koneista ominaisuuksia, jotka löytyvät omastani. Ei löytynyt. Näppärä tuo fuzzu cut viivain.

  VastaaPoista
 4. Kassi on upea! Sama huono omatunto kolkuttelee täälläkin, kun joskus turvautuu vanhaan rakkaaseen ompelukoneeseen. Peittoa, joka on mallina musta-valkoiseen projektiisi, ihailin muutama päivä sitten, mutta nyt on iskenyt laiskuus ompelujen suhteen. Mielenkiinnolla seurailen peittosi edistymistä

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteä kassi-ONNITTELUT! Kiitoa peittomallin linkistä, varsin mielenkiintoinen blokkimalli. Siirän sen kokeiltavien listalle :)

  VastaaPoista
 6. Siinäpä on upea kassi, vau! Kelpais mullekkin :-)

  http://silmukoitua.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana tuo kolmiokassi! Minullakin on noita samoja ominaisuuksia koneessani ja jos joskus jossain joudun ompelemaan basic-mallin koneella, olen aluksi ihan pulassa. Ihastuksesi kohde Simply Wovwn on todellakin kiva malli. Olen tehnyt noita blokkeja jo aika monta torkkupeittoa varten. Hauskaa nähdä, minkälainen sinun peitosta tulee mustavalkoisena. Omassani on värejä aika paljon.

  VastaaPoista
 8. KAUNIS KASSI!! Joku taisi sanoa että se hehkuu, todella hehkuu!! Ompelukoneesta en osaa sanoa oikein mitää, itse ompelen peruskoneella :) Joskus olisi hienoa saada sellainen oikein automaattinen....mutta sitten joskus!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!