Sivut

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Edelleen kolmiodraamaa

Tasasivuiset kolmiot jäivät päälle työkaverin nesessäärin (vai mikä se nyt olikaan) ompelun jälkeen. Tai itse asiassa kolmioita jäi tähteeksi, joten leikkasin lisää ja tein niistä kaksi tilkkupintaa ystävän synttärikassia varten. Hän totesi kutsussa, että lahjat voi unohtaa, niinpä viemmekin hänelle tyhjän kassin ilman lahjoja.


Vasemmalla olevan pienen lärpäkkeen ompelin ylijääneistä kolmioista. Mitä siitä tulee, on vielä mietinnässä, joko kassin vuoriin osa tai erillinen pussukka. Katsotaan.
  Olen oikeasti ihastunut näihin kolmioihin. Niillä saa kivannäköistä pintaa aika helposti. Saumat silitin auki edellisestä kolmio-ompeluksesta viisastuneena, ja se toimikin paremmin kuin yhteen suuntaan silittäminen. Kolmioriviä ommellessani silitin sauman jokapätkän jälkeen, uusi sauma kun tulee edellisen päälle.

Kulmien kohdistamisessa käytin nuppineulaa, tökkäsin sen ensin ensimmäisestä kulmasta läpi ja sen jälkeen toisesta kulmasta, jolloin sain kulmat kohdalleen. Pelitti ihan hyvin ja kolmiorivi asettui nätisti paikoilleen. 

Pitää taas tunnustaa tyhmyyteni. Sain edelliseen kolmiopähkäilyyni kommentin Kangastuksia-blogista, jossa neuvottiin ompelemaan kolmiot vinosti pystysuoraan ennemmin kuin vaakasuoraan, jolloin kulmien kohdistaminen on helpompaa. Olen kolmiorivejäni pyöritellyt suuntaan jos toiseen, mutta kun ei mene perille, ei sitten millään. Geometria ei ole vahvuuteni, mutta minusta se on ihan sama, mihin suntaan rivejä ompelee, kohdistamisongelma ei häviä mitenkään. Minulta on ilmeisesti jäänyt jotain tärkeää ymmärtämättä. Olisikohan rautalangasta hyötyä? :D

Kolmiot on leikattu 3,5 tuuman kaitaleesta,kasiin tulevien tilkkupintojen koko on n. 40 x 40.

5 kommenttia:

 1. Upeata tilkkupintaa, tulee hieno kassi.

  VastaaPoista
 2. Rautalankaa en tähän hätään löytänyt, mutta löysin blogistani valokuvan, josta ehkä selviää, mitä tarkoitin. Kommenttini ei varmaankaan ollut selkein mahdollinen. Usein kuva kertookin enemmän kuin tuhat sanaa. :)

  Ompelin Salmiakkiruutu-peiton kaitaleet diagonaaliin. Kaitaleiden diagonaalisuus näkyy parhaiten tämän postauksen viimeisestä valokuvasta. http://kangastuksia3.blogspot.fi/2014/05/salmiakkiruutuja-3-suunnitelmat-ovat.html


  Kuvassa punaiset kaitaleet lepsottavat vielä aika villisti, koska en ole tasoittanut reunoja.
  Otan peiton käsittelyyni taas aika pian ja laitan sitten siitä lisää kuvia blogiini. Peitoa koskevat kirjoitukset löytyvät blogistani myös "Salmiakkiruutuja"-tunnisteen avulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, olin kirjautunut toiseen Google-tiliin, siksi hieman poikkeavat tunnistetiedot. :)

   Poista
 3. Tuo kolmiodraama ei aiheuta kenellekään sydänsuruja. Väriyhdistelmä on kaunis ja kulmat kohdillaan.

  VastaaPoista
 4. Edelleen huikaisevan hienon väristä!

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!