Sivut

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Viittä vaille valmis

Ystävälle lahjaksi menossa oleva kassi on melkein valmis. 


Tänä iltana se on pakko jättää tähän jamaan. Yhdellä ompeleella saisin vuorin ja kädensijat kiinnitettyä, toisella päällitikattua yläreunan ja kolmannella suljettua vuorin kääntöaukon. Vien kassin kuitenkin huomenna työpaikalle jollekin lyhyemmälle työkaverille sovitettavaksi. Kassin saaja on aika lyhyt, meillä ollaan aika pitkiä, ja haluan testata kassin kädensijojen pituutta jollakin lyhyemmällä kantajalla. Ei ole kiva, jos kassin pohja laahaa maata.


Vuorin ompelin Marimekon Myllymäki-kankaasta. Olin ostanut sen joskus jostain palalaarista, ja vähän aikaa mietin, raaskinko käyttää sen vuoriksi. Kangasta oli 120 cm, ja sitä olisi voinut käyttää vaikka isona palana tilkkupeiton taustakankaaksi (sitä tilkkupeittoa ei kyllä vielä ole). Kangas oli kuitenkin omista varastoista löytyneistä ainoa, joka mielestäni sopi hyvin, koska halusin kassin olevan sisältäkin iloisen värikäs. Ja kankaitahan saa aina lisää!


Vuoriin ompelin kaksi taskua, toisen vetoketjulla ja toisen avainlenksulla. Vetskaritaskuun käytin aikaisemminkin käyttämääni taskumallia, jossa vetoketju ommellaan kahden kaksinkertaisen kankaan väliin ja sitten koko komeus reunoistaan vuoriin kiinni yhdellä ompeleella. Helppoa ja toimivaa. 

Kassin korkeus on 39 cm, leveys yläreunasta mitattuna 44 cm ja pohjan leveys 15cm. Tilkkupinta on tikattu suorilla tikkauksilla huopakovikkeeseen.

13 kommenttia:

 1. Upea kassi, värit ovat todella loistokkaat!

  VastaaPoista
 2. Upea tuli mullakin ekaks mieleen! Ihanat varit ja kolmio-pinta on tosi hyva! Taisit tehda samanlaiset sangat kuin minakin - ehka ommeltiinkin yhta aikaa vaikka satojen kilometrien paassa toisistamme! Taallakin kassi-tehdas on kaynnissa vaikka keskeytyykin harmittavan usein. Tosi herkullinen tuo mari-kangas - hyva etta saat helposti hauskoja kankaita! x Teje

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kassi. Niin kesäinen.

  VastaaPoista
 4. Huippu upea kassi, värit ja kolmiot suorastaan elävät!

  VastaaPoista
 5. Mä ole aika lyhyt ;) laitanko osoitteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarjouksesta, pyydän sitten jos en löydä lyhyitä lähempää :D

   Poista
 6. Kaunis ja hienosti yhdistellyt herkullisen loistavat kankaat. Nätti ulkoa ja sisältä.

  VastaaPoista
 7. Ystäväsi saa olla iloinen ja onnellinen laukun omistaja, niin hienon laukun saa!

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis, pirtsakka väriltään.

  VastaaPoista
 9. Ihana kassi ja niin upeissa väreissä:)

  VastaaPoista
 10. Väri on edelleen huikean hieno! Ja kassi muutenkin!

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis ja ihanan värinen kassi. Kyllä kelpaa ystävän

  VastaaPoista

Tykkään niin lukea blogiini jätettyjä kommentteja asiasta tai asian vierestä tai jopa hyvin kaukana siitä :) Yritän myös vastata niihin. Täällä kommentit säilyvät hyvässä tallessa ja voin palata niihin myöhemminkin. Kiitos, kun kommentoit!